Gluteenittomia herkkuja

tunnetila: tykkäys

friapizza2
Juhannuksenjälkeisterkut mökiltä!

Vatsa on näin juhannuksen jälkeen niin täynnä grilliherkkuja, että napa on ratketa. Ajattelin siitä huolimatta kirjoittaa tänään vähän ruoasta, ja jakaa kanssanne viime viikonlopun testikeittiössä hyväksi havaitsemani pizzapohjavinkin.

Muistatteko kun aiemmin keväällä ihastuin ikihyviksi pakastealtaasta löytyviin, gluteenittomiin Frian tuotteisiin? Frian omenamuffinssit ovat yksiä parhaista muffinsseista mitä olen koskaan syönyt, eikä Frian mutakakku häviä perinteisille mutakakuille lainkaan. Tuotteet ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja maidottomia, ja yleensä nuo ominaisuudet tarkoittavat tuotteen olevan myös mauttomia. Mutta Fria ei todellakaan ole mauton, päin vastoin!

Tuotteet on valmiiksi paistettuja, joten jos muffinssihammasta alkaa yhtäkkiä kolottaa, niin muffinssi pois pakastepussista, sulamaan huoneenlämpöön ja tunnin päästä voit nauttia tuoreen herkun kahvin tai teen kanssa. Herkullista ja näppärää!

friapizzafriapizza3

Sain herkkujen lisäksi Frialta testiin muutamia muitakin tuotteita, ja viime viikonloppuna testasin ensimmäistä kertaa Frian pizzapohjia*. Esipaistetut pizzapohjat sulivat huoneenlämmössä vartissa ja puolen tunnin päästä saimme jo istua valmiiseen pöytään.

En ollut suuunnitellut tekeväni sunnuntain päivälliseksi pizzaa, mutta onneksi kaapista löytyi kaikki peruspizzassa tarvittavat aineet. Laadukas tomaattikastike, purkki tonnikalaa, köntti fetaa ja kirsikkatomaatteja. Ja tietysti paljon juustoraastetta.

Pohjasta tuli uunissa rapea, ja pizzat katosivat parempiin suihin hetkessä. Omaa pizzaani en tosin jaksanut syödä kokonaan. Pohja oli ihan älyttömän täyttävä!

Mieheni kommentoi pohjaa seuraavasti. ”Rapea ja maukas. Erilainen, muttei huonolla tavalla. Pohja on ehkä hieman kuivempi kuin tavallinen pizzapohja, joten laadukas tomattikastike toimii kosteuttajana paremmin kuin vaikkapa tomaattipyree.” Hyvin sanottu. Olen mieheni kanssa täysin samaa mieltä.

friapizza1

Päätin viime viikonlopun jälkeen, että pidän jatkossa pakastimessa aina muutaman Frian pizzapohjan. Kaapista löytyy yleensä aina jotain täytteitä pizzan päälle, joten nuo toimivat erinomaisena vierasvarana jos kylään sattuu tulemaan yllätysvieraita.

Ei haittaa vaikka yllätysvieras olisi maidottomalla tai gluteenittomalla ruokavaliolla. Frian pizzapohjat sopivat ja maistuvat ihan kaikille!

0

(4) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Kiitos ruokavinkeistä! Täytyy pistää muistiin. Meillä on tänään vasta grilli kuumana, kun Juhannuksen ateria oli Ruotsin-laivan A’ la cartea 😉

  1. Nina says:

   Ai te olitte juhannuksen laivalla! Aika hauska idea. Näkyikö monta kokkoa saaristossa? 🙂

   1. HeidiV says:

    Näkyi juu, ja laivan kannella oli juhannuskoivuja 🙂

    1. Nina says:

     Oi! Sehän oli kivasti järjestetty! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.