Pariisi Uudenmaankadulla

tunnetila: tykkäys

070615070615neljas

pellavamekko Majestic Filatures, neuletakki Arela,
koru Lille/Sari Isosomppi, laukku Gianni Chiarini, espadrillot Amust

070615_toka

Toissa viikonloppuna oli Savossa täydellinen kesäsää. Ilon tuosta aurinkoisesta lauantaista kruunasi uuden kesämekon käyttöönotto.

Pari vuotta sitten Pariisissa shoppaillessani ihastuin mm. laadukkaita pellavatuotteita valmistavaan brändiin, Majestic Filatures. Olin jo menossa Mercin kassalle sylissäni Majestic Filaturesin musta ja valkoinen pellava t-paita, mutta kun aikaisemmin bongaamani silkkipaidat verottivat lompakkoani jo useamman satasen, niin nuukuus iski ja jätin pellavatuotteiden hankinnan toiseen kertaan.

Olen katunut pihistelyäni siitä asti. Laadukkaat pellavavaatteet ovat ehkä miellyttävimpiä kesävaatteita koskaan, ja niiden puuttuminen vaatekaapista on harmittanut kovasti. Päätin, että seuraavalla Pariisin reissulla hamstraan Majesticin tuotteita kaapit täyteen.

Mutta kas, enää ostosreissun ei tarvitse suuntautua Pariisiin asti. Majestic Filaturesia saa nimittäin nykyään myös Uudenmaankadulta, lemppaributiikistani Sofinahista. Ryntäsin Sofinahiin ostoksille heti kun kuulin, että Majesticin kesäuutuudet olivat saapuneet butiikin valikoimaan. Ostin kerralla mustan pellavaisen t-paidan, valkoisen pellava-silkkitopin, sekä ehkä koko tulevan kesän monikäyttöisimmän ja helpoimman vaatteen, lyhythihaisen mustan pellavamekon.

070615_kuudes070615_kolmas

Olen viihtynyt viime kesät mustissa pitkissä mekoissa, mutta kaikki mustat perusmekkoni ovat hihattomia. Esimerkiksi töihin olen kaivannut kovasti mekkoa, jossa olisi edes pienet hihat. Olemus on heti vähän siistimpi kun olkapäät ei ole paljaana.

Läpikuultava pellavamekko kaipaa työpukeutumisessa alleen läpikuultavuutta häivyttävän alusmekon, mutta kesäisillä rannoilla päiviä viettäessä mekon alle riittää vaikka vain bikinit. Mekko on päällä hyvin miellyttävä, ja huomatkaa myös mekon pituus. Mekkoa ei tarvinnut lyhentää edes tällaiselle hukkapätkälle! Mekko on siis luultavasti tarkoitettu nilkkamittaiseksi, mutta väliäkö sillä. Tärkeintä on että mekon pituus miellyttää omaa silmää.

Jos kesävaatevarastonne kaipaa laadukasta ja päällä miellyttävää kevyttä pellavaa, niin suosittelen piipahtamaan Sofinahissa ennen kuin varastot myydään loppuun!

Nyt pakkaan toiveikkaana pellavamekkoni matkalaukkuun ja suuntaan juhannuksen viettoon. Pidän peukkuja pystyssä että sää suosisi meitä mökkiläisiä sen verran, että uusi mekko pääsisi käyttöön myös vähän pohjoisemmassa Suomessa. Saapa nähdä…

Parasta juhannusta Teille kaikille!

0

(10) Kommentit

 1. Tarja says:

  Oi tuo mekko!! Juuri tuollaista minäkin olen kaivannut: simppelin tyylikäs, hihallinen ja pitkähelmainen. Ja vielä materiaalina pellava, joka on ehdoton lempparini kesällä. Sofinah vaikuttaa juuri sellaiselta liikkeeltä, jossa lompakkoni kevenisi roppakaupalla. Heillä näyttää olevan verkkokauppakin, mutta kyseistä mekkoa ei siellä valitettavasti näyttänyt olevan. Täytyypi muutenkin sanoa, että sulla on kyllä taas niin minun tyyliseni asu kuin vain olla voi 🙂

  Ihanaa juhannusta!!

  1. Nina says:

   Sofinah on ihan mieletön liike. Suosittelen piipahtamaan siellä seuraavalla Helsingin-keikalla. 🙂

   Huomasin harmikseni itsekin että verkkokaupassa oli tarjolla aika vähän Majesticia. Tarkoittaakohan tuo sitä, että kaikki on myyty jo loppuun… Toivottavasti liikkeeseen saadaan lisäeriä. Haluan nimittäin hankkia näitä kaikkia puseroita jokaisessa värissä. Tai siis mustina, valkoisina ja harmaina. 😀 😀

   Ihanaa juhannusta sinullekin Tarja! Muistetaan varautua juhannukseen sen vaatimalla tavalla, eli hanskoin, pipoin ja untuvatakein. 😉

 2. Tarja says:

  ”Haluan nimittäin hankkia näitä kaikkia puseroita jokaisessa värissä. Tai siis mustina, valkoisina ja harmaina.” 😀 😀 Hyvä tarkennus – tummansininen on minulla jo hurjaa väri-iloittelua 🙂

  Mutta tuolla Sofinahissa on kyllä pakko käväistä, kun isolle kirkolle joskus eksyy. Harvoin tulee käytyä ja kun tulen, niin on aina niin kiire, ettei ehdi shoppailemaan 🙁

  1. Nina says:

   No tummansinisenä ja ehkä beigenä voisin myös näitä t-paitoja ottaa… ?
   Suosittelen piipahdusta Sofinahissa. Tulet Tarja ihastumaan! ?

 3. Terkkuja täältä Sofinah shopista että maksimekkoa löytyy vielä kaikkia kokoja. Toimitamme mekkoa kaikkialle Suomeen, joten jos sellaisen halajaa niin yhteydenotto mailiin [email protected]
  Muut Majestic merkin tuotteet ovat aika vähissä, mutta ei missään nimessä loppu 🙂
  Ihanan näköinen olet Nina! <3

  1. Nina says:

   Voi kiitos Thia! ❤️ Kiva kuulla että tuotteita on vielä jäljellä. Täytyy juhannuksen jälkeen tulla piipahtamaan…

 4. Virpi says:

  Todella kaunis asu, ja ihanan mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuo Sofinah. Täytyypä tutustua tarkemmin. =)

  Rentouttavaa juhannusta! <3

  1. Nina says:

   Kiitos Virpi! Juhannukseni oli ihanan rento, kiitos toivotuksisat! Toivottavasti oma juhannuksesi oli samanlainen ja nautit elosta täysin siemauksin! 🙂

 5. pauliina says:

  Ihania nuo pitkät mekot muiden päällä mutta itse en osaa maximekkoa käyttää ilman yöpaitafiilistä. Mikä ihme siinäkin on, joku tottumuskysymys kai. Mutta pellavaiset t-paidat on hakusessa, täytyy tutustua tuohon verkkokauppaan.
  Ihana on myös tuo kesäpaikka! Ja söpöt espadrillot. 🙂 Oikein mukavaa ja rentouttavaa juhannusta Sinulle!

  1. Nina says:

   Toivottavasti pauliina juhannuksesi oli ihana, rento ja onnistunut!

   Minä olen käyttänyt pitkää yöpaitaa viimeksi ehkä joskus lapsena, joten (onneksi) en osaa ajatella pitkää mekkoa yöpaitamaisena. Siitä vaan rohkeasti päälle sinullekin. Tuo ajatus on varmasti vain omassa päässäsi, ja pitkä mekko näyttäisi sinullakin kivalta ja rennon kesäiseltä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.