Sokeritonta herkuttelua

tunnetila: tykkäys

dammenberg sugarfree1

Ihanaa sunnuntaihuomenta ystävät!

Nyt olisi tarjolla herkkuvinkki kaikille, jotka pitävät tummasta suklaasta. Tai kaikille niille, jotka yrittävät vähentää turhaa sokerin mussuttamista arjessa, mutta kaipaavat silti herkkuhetkiä. Tai heille, joilla on laktoosiyliherkkyyttä tai pähkinäallergiaa. Ja myös Sinulle, joka olet gluteenittomalla ruokavaliolla.

Ostin noin kuukausi sitten laivalta paketillisen tamperelaisen Dammenbergin suklaanappeja. Suklaanapit on 55% kaakaota ja ne ovat täysin sokerittomia. Sokeriton, gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön ja laktoositon suklaa kuulostaa myös mauttomalta, mutta ai että, makua suklaassa on todella paljon.

Yritän itse pitää yhden karkkipäivän viikossa (joskus onnistun, joskus en…), ja muutenkin vältellä arjessa turhaa sokeria. Syön kaikkea normaalisti, mutta esim. jogurteissa pyrin aina valitsemaan vaihtoehdon jossa on alle 5g sokeria. Ja jos otan lasillisen viiniä, niin otan viinini mahdollisimman kuivana. Olen myös löytänyt hyvän vuokaruisleivän, jossa sokeria on vain 0,1g. Mm. noilla pienillä valinnoilla yritän saada päivittäistä turhaa sokerimäärää vähemmäksi.

dammenberg sugarfree2

Dammenbergin sokerittomat suklaanapit ovat niin herkullisia, että ne jäävät varmasti herkkukaappin vakioasukeiksi. Toivottavasti niitä löytää myös ihan ruokakauppojen hyllyiltä, ettei tarvitse aina lähteä laivalle suklaaostoksille. Ainakin Dammenbergin verkkokaupasta noita näkyy saavan (ja monta muutakin sokeritonta versiota, jee!!!). Täytyy varmaan naputella tilaus menemään…

Jos olette itse törmänneet muihin hyviin sokerittomiin herkkuihin, niin kaikki vinkit otetaan vastaan. Ilman herkkuja kun en kuitenkaan halua olla.

0

(10) Kommentit

 1. Noora:) says:

  Kiitos vinkistä, kuulostaa niiiin hyvältä! Itsekin rakastan suklaata, mutta yritän parhaani mukaan vältellä sokeria… Ei siis mikään helppo yhdistelmä ja turhan usein sorrunkin ostamaan suklaalevyn.

  1. Nina says:

   Suosittelen todella testaamaan tätä! Ainakin minulla toimii täydellisenä herkkuna enkä edes huomaa, ettei tuotteessa ole käytetty sokeria.

   Luin juuri Dammenbergin sivuilta, että itse yrittäjä brändin takana on diabeetikko. Uskon siis, että hän jos kuka suklaayrittäjänä varmasti osaa löytää suklaisiin ne parhaat maut ilman sokeria.

 2. Mullon sama! Arkisin yritin vältellä lisättyä sokeria, sit viikonloppusin karkkipäivä 🙂 Tosin nojoo, lomalla toi kyllä on vähän karkkipäivä joka päivä, mutta… 😀 Tummaa suklaata tulee pari palaa syötyä viikollakin, mut sehän on vaan terveellistä. 😀

  1. Nina says:

   Lomalla karkkipäivä saa olla vähän useamminkin. Arkena voi katsoa tarkemmin mitä syö, mutta jos lomalla tekee mieli jäätelöä niin silloin syödään jäätelöä. 🙂

 3. Ainiin, itselleni nää suklaat ei sopis lainkaan, koska makeutusaineena käytetään maltitolia. 🙁 Mulle makeutusaineet ovat melkeenpä isompi paha kuin sokeri, vatsa ei tykkää niistä yhtään. Ja toi maltitoli on pahinta. 🙁

  1. Nina says:

   Voi harmi!!! Nämä kun on ihan superhyviä! Mä välttelen usein makeutusaineita, etenkin arjessa, enkä esim. koskaan juo mitään limuja tai mehuja, ja aspartaamia sisältäviä karkkejakaan en juuri syö, mutta näitä kun otan aina muutaman kerralla niin olen ajatellut että näissä makeutusaine on parempi kuin sokeri.

 4. Sain näitä juhannukseni herkkupaketista ystävältäni. En tykkää tummasta suklaasta yleensä tippaakaan, mutta nää yllätti. Eivät olleet yhtään karvaita vaan laatikko hävisi kitusiin ennätystahdissa.

  1. Nina says:

   Heh, noi on toooooosi hyviä! En tiedä mikä ihme niistä tekee noin maukkaita. Jopa mieheni, joka ei juuri pidä suklaasta, totesi näiden olevan täydellistä suklaata kahvin kanssa ja halusi lisää. 🙂

 5. pauliinas says:

  Ainakin jotakin Dammenbergin suklaata on myynnissä Stockmannilla. 🙂

  1. Nina says:

   Jes! Kiitos vinkistä pauliinas! Stockalle siis! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.