Hellettä hakemassa

tunnetila: tykkäys

pula_nina2

Miss Hikinaama tässä terve!

Hellettä lähdettiin reissusta hakemaan, ja rahoille saatiin vastinetta enemmän kuin tarpeeksi. Italiaa piinaa tällä hetkellä pahimmat helteet 136 vuoteen ja sen kyllä tunsi. Etenkin kun viimeisessä venetsialaisessa hotellissa sattui ilmastointi hajoamaan juuri sopivasti pariksi viimeiseksi yöksi.

Hotellihuoneen kuumuus oli jotain käsittmätöntä. Nukuttua sai vajaan tunnin pätkissä, ja yön aikana tuli käytyä jääkylmässä suihkussa parin tunnin välein. Jääkylmän suihkun jälkeen, läpimäräksi kostutettu kylpypyyhe vartalon ympärille käärittynä sai nukuttua hetken. Heti kun ihon ja huoneen lämpö alkoivat lämmittää pyyhettä tuli tuskanhiki.

Ja niin. Ilmankosteus oli lähellä 100%, joten kerran läpihikoillut vaatteet eivät kuivuneet lainkaan, vaikka aikaa kului monta päivää. On kerrassaan miellyttävä tunne pakata matkalaukkuun kasa läpimärkiä vaatteita…

Kotona siis ollaan! Parin viime viikon aikana tuli hikoiltua enemmän kuin tarpeeksi, joten Helsingin parikymmentä astetta tuntuu juuri nyt täydelliseltä. Muistuttakaa minua reissuhelteistä ja tuskaisista unettomista öistä, kun alan taas viikon päästä vinkua Suomen surkeaa kesäsäätä ja kaipailemaan jonnekin missä kesä tuntuu oikeasti kesältä.

0

(8) Kommentit

 1. Sanon silti, että oon silti ehkä vähän kateellinen tästä. 😀

  1. Nina says:

   Heh, reissu oli kyllä pääosin aika täydellinen. Onneksi nämä pahimmat helteet ja ilmastoinnin särkyminen tulivat viimeisille päiville. Helpottivat kotiin palaamista. Muuten se olisi ollut tuskaa!!! Ei tuolta ihanista maista haluaisi millään palata tänne pohjolaan. 🙁

 2. Härregyyd. Ei olisi mun paikka vissiin Italia just nyt 😀 Mä inhoan helteitä, lämpimästä tykkään, mutta sellainen tappohelle (eli +30 ja yli) ei oo yhtään mun makuun. Tää +20 on just hyvä 😀

  1. Nina says:

   +20 tuntuu kyllä nyt yllättävän kivalle tuon ”tappohelteen” jälkeen, mutta täytyy myöntää että olen täällä aika jäässä. 😀 😀

 3. Mia says:

  Apua! Helteen kyllä kestää, mutta niin, että öisin pääsee ilmastoituun hotelliin viilentymään. Onneksi tuota tuskaa oli vain pari viimeistä yötä. Kivaa paluuta Suomeen!

  1. Nina says:

   Hyvin ilmastoitu hotelli on kyllä tuolla must. Muuten hellettä on lähes mahdotonta kestää.

 4. HeidiV says:

  Tervetuloa takaisin 🙂 Menen Italiaan ensi vuonna, toukokuussa, toivottavasti silloin ei ole ihan noin kuumaa…

  1. Nina says:

   Kiitos Heidi! Onneksi tuo helleaalto on hyvin poikkeuksellinen. Keväisin Italiassa on yleensä joko miellyttävät parikymmentä astetta plussaa, tai sitten siellä sataa kaatamalla aamusta iltaan viikkokausia. Koskaan ei voi tietää kumpi on vastassa kun reissuun lähtee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.