Jos onnea voi ostaa…

tunnetila: onni

celine box1

… niin minun onneni, se on tässä. Hieman utuisena ja unenomaisena, sillä en vieläkään voi uskoa että todella omistan tuon laukun. Laadukkaan nahan tuoksu leijailee huoneessa ja laukun paino kertoo, että se on todellakin tuossa. Kainalossa. Niin kauniina, ylellisenä ja ryhdikkäänä. Huh huh. En tiedä mikä minuun eilen oikein meni.

Muistan kun vuosia sitten juttelin ystäväni kanssa merkkilaukuista. Totesin, että olen varmasti kummallinen nainen sillä minulla ei ole yhtään laukkuhaavetta. Toki Chanelin klassikot olisivat tervetulleita laukkukokoelmaani, mutta en missään nimessä olisi valmis maksamaan laukusta yli neljää tonnia.

Tuosta keskustelusta kului pari päivää ja kuinka ollakaan, törmäsin netissä ensimmäisiin kuviin Célinen Box Bagista. Totesin, että tuossa se nyt oli. Se ensimmäinen merkkilaukku, jonka todella haluaisin. Ihailin laukkua useamman vuoden, ja haaveilin jatkuvasti mustasta laukkukaunottaresta.

Haaveeni palasi aktiivisesti mieleeni kun Venetsiassa Célinen liikkeen ohi kävellessäni bongasin liikkeen hyllystä mustan minikokoisen Box Bagin. Laukku jäi vaivaamaan minua niin paljon, että googlailin koko loman laukkujen kokoeroa ja päätin, että jos en reissusta mitään muuta osta, niin palaan Venetsiassa viimeisenä päivänä liikkeeseen ja ostan itselleni tuon pienen laukkukaunokaisen.

En shoppaillut reissussa juuri mitään, mutta en myöskään palannut liikkeeseen. Asuimme loppuajan eri puolella Venetsian keskustaa, emmekä halunneet enää palata turistien valtaamille kaduille. Laukku jäi siis ostamatta.

celine box2

Laukku jäi kuitenkin painamaan mieltä. Eilen kävelin sattumalta Espalla Luxbagin ohi ja päätin, hetken mielijohteesta, pistäytyä sisään. Kysyin olisiko heillä pientä Box Bagia, ja voisinko verrata sitä medium -kokoiseen. Kuulin, että mini-kokoiset laukut ovat aika harvinaisia, sillä ne ovat niin pieniä että niihin ei mahdu juuri mitään, ei edes kaikki nykyisistä puhelinmalleista, mutta ovat kokoonsa nähden aika hintavia.

Hetken juteltuamme eräs henkilökunnan edustajista halusi näyttää minulle jotain. Hän piipahti takahuoneessa ja toi sieltä kauneimman laukun koskaan. MINUN CÈLINENI. Laukku oli juuri tullut heille, ja olin ensimmäinen ihminen jolle sitä esiteltiin. Laukkuja oli tullut heille syksyn uutuusvärissä (souris) tuo yksi ainokainen, ja vaikkei se ollut musta, niin se oli täydellinen. Kaunis, ylellinen, klassinen, ja sopi kaiken kanssa.

Mustassa Box Bagissa nahka on pehmeämpi ja aika arka naarmuille. Olin lukenut kommentteja helposti naarmuuntuvasta nahasta ja olin alkanut miettiä laukun käyttökelpoisuutta arjessa. Tämän laukun nahka pitäisi olla nyt laadukkainta ja kestävintä mitä Céline laukuissaan käyttää, joten toivon että se kestää käyttöä paremmin kuin aiemmat versiot.

Laukussa on kaksi miinusta. Toinen on sen paino. Laukun vuori on paksua ja laadukasta nahkaa, joten se painaa jo tyhjänä aika paljon. Olen yleensä hyvin tarkka laukun keveydestä, mutta tähän laatikkomaiseen malliin tuo jykevyys mielestäni sopii ja kertoo todellisesta laadukkuudesta. Toinen miinus on laukun hinta. Hinta on ihan naurettava. Jos olisin ostanut Célinen Box Bagin kun siihen ensi kerran vuosia sitten palavasti ihastuin, niin olisin saanut sen monta sataa edullisemmin. Brändin hypetys on kuitenkin juuri nyt luultavasti korkeimmillaan ja siitä otetaan kaikki irti. Laukkujen hinnat tuntuvat pelkästään rahastukselta.

Mutta minkäs teet. Kun oikein johonkin ihastuu, niin silloin silmillä on ruusunpunaiset lasit ja kaikki annetaan anteeksi. Niin minulle taisi käydä eilen. Mutta tuossa se kaunokainen nyt nököttää. Ja on minulle juuri se täydellisin merkkilaukku ikinä. Mutta pakko myöntää, että kyllä koko episodi vielä vähän huimaa…

0

(22) Kommentit

 1. Se on kaunis, täydellinen sulle Nina! :-* Sävy on kyllä todella kaunis ja menee varmasti kaiken kanssa. Arkeen ja juhlaan.

  Olen samanlainen, mullakaan ei oikein ole luksuslaukkuhaaveita. Toki kelpuuttaisin Celineltä ja Chanelilta useammankin laukun mielihyvin käyttööni, mutta en ole valmis maksamaan niistä sellaisia summia, mitä niistä pyydetään. Ehkä mulle käy joskus samoin kuin sulle, hihii.

  1. Nina says:

   Kiitos Ida ihana!!! <3 Olen itse vähän kauhuissani edelleen (miten ikinä ostin mitään noin kallista!!!), mutta teidän kannustuksenne auttaa käsittelemään asiaa. Ja hei, en ole koskaan aikaisemmin ostanut mitään näin hintavaa (paitsi asunnon... :D), joten kai sitä nyt kerran elämässä... Sitä paitsi mulla on tammikuussa synttärit, joten tää voi olla myös vähän synttärilahja...

   Heh, ehkä säkin tosiaan joku kerta sekoat ja ostat jotain kun oikein kunnolla siihen ihastut. Kyllä sen tietää kun tapaa "sen oikean". 😀

 2. Kay says:

  Onnea uudesta laukkukaunokaisesta, se on täydellinen <3

  1. Nina says:

   Kiitos Kay, laukku on minustakin täydellinen. <3

 3. Mun mielestä onnea voi ostaa monissa asioissa, ei siitä mihinkään pääse. Rahalla voi toteuttaa monia unelmia, joihin ilman rahaa ei ole mahdollisuutta. Sitten on asioita, joihin ei sitten edes se raha riitä, mutta onhan siitä monessa asiassa hyötyä. Varsinkin, jos sairastuu, voi palveluita ostaa itselleen nopeammin, sen sijaan, että odottaisi kuukausien jonoissa. Ihana klassinen ostos, josta saat toivottavasti nauttia vielä pitkään. 🙂

  1. Nina says:

   Kyllä, onnea voi ostaa ainakin niin, että se helpottaa pärjäämistä. Esim. me asutaan todella ihanassa asunnossa, ja ilman rahaa emme pystyisi tähän. Eli siinä mielessä puitteet saa kyllä rahalla kuntoon. Ja tuo sairastuminen on se, jossa tuon rahan arvon oikeasti huomaa.

 4. Aivan mielettömän ihana laukku – ja tosiaan jotenkin niin sun tyylinen! Se, että nyt hiukan huimaa, tarkoittaa vain sitä, että teidät on tarkoitettu toisillenne. Laadukas laukku kestää pitkään käytössä ja vanhenee arvokkaan näköisenä. Hankintahinta voi tuntua korkealta, mutta en voi kuvitella yhtäkään vaatetta, jolle lopulta tulisi yhtä edullinen hinta/käyttökerta kuin kalliillekaan arkikäyttöön sopivalle laukulle.

  Onneksi olkoon hyvästä hankinnasta! <3

  1. Nina says:

   Kiitos Minttu! Ihana kuulla että laukku on sinustakin tyyliseni. En ole oikeasti kokoenut mitään muuta laukkua koskaan näin omaksi. <3 Ja kiitos muutenkin sanoistasi. Vähän tuo hinta vieläkin mietityttää, mutta kuten miespuoliselle ystävälleni sanoin (hän sanoi että tuolla hintaa saisi jo hyvän vanhan auton), että se auto on 20 vuoden päästä romuttamolla, tämän hinta on parhaassa tapauksessa jopa triplaantunut (erikoinen kausiväri joita tuli Suomeen 1 kpl). Saapa nähdä! 🙂

 5. pauliina says:

  paljon onnea uudesta perheenjäsenestä! (ei kai ole liioiteltua kuvata sitä niin…?)

  1. Nina says:

   Heh, ei tuo taida olla liioittelua… Ollaan mietitty koiranpennun mahdollisuutta ja tällä hinnalla oltais saatu varmaan viisi koiraa. Eli perheenjäsen tästä nyt taisi tulla. Mutta helppo sellainen, ei tarvitse etsiä tällä hoitopaikkaa kun lähdetään reissuun. 😀 😀

 6. Upea laukkukaunotar ❤️ itsellä haaveiluttaa myös jokin tuollainen kaunis merkkilaukku.
  Hyvän ostoksen teit 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos kannustuksesta Jonna! Olen itse vähän järkyttynyt tästä hankinnasta, joten jokainen tsemppaus tulee tarpeeseen. 🙂

 7. Pakko kysyä, että kuinka helkkaristi tuo maksoi? Googlettelin Celinen hintoja ja oon ihan monttu auki. Multa puuttuu joku kunnon laukkunaisilla oleva palanen päästä, kun en vaan pysty perustelemaan itselleni edes 400 € laukkuostosta vaikka kuinka oon yrittänyt. En vaikka säästössä olis pätäkkää.

  1. Nina says:

   No en mäkään olisi IKINÄ kuvitellut että maksaisin laukusta mitään tuollaista. Laukku ja hinta löytyy täältä. Älä juo just kahvia kun avaat linkin, saattaa mennä väärään kurkkuun. 😀 😀 https://www.celine.com/en/collections/fall-winter-collection-2015/bags/medium-classic-bag-calfskin-liege/164173XLA.09SO

 8. Virpi says:

  Voi Nina, tuo laukku on UPEA ja niin klassisen ajaton! <3 Toisin sanoen täydellisesti sinun näköisesi. Onhan tuo hinta kova, ja ymmärrän että hetken voi huimata, mutta laukun laadukkuus takaa sille varmasti piiiiitkän iän. Käytät laukkua varmasti vuosia siihen kyllästymättä, on se niin kaunis ja monipuolinen. Ja jos kyllästyminen iskeekin, saat sen varmasti myytyä hyvällä hinnalla (esimerkiksi minulle) :D.

  Minulla on muutama laukkuhaave, mutta vain muutama. 🙂 Kaksi unelmalaukkua olen vuosien saatossa saanut hankittua (Mulberry ja Minna Parikka), mutta niistä ostoksista on selvitty alle tuhannella eurolla. Ei sillä, että nekin ovat olleet mielestäni hyvin arvokkaita, mutta täysin sen arvoisia. Olen laukkuihin edelleen tosi ihastunut, ja laatu on kestänyt erinomaisesti. Tuo Celinen laukku on varmasti niin laatuhankinta, että älä suotta ole enää järkyttynyt. 🙂 ja kuten sanoit, kyllähän sitä nyt joskus saa käyttää itseensä vähän enemmän rahaa, ei sitä täältä mukaansa saa kuitenkaan. 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos IHANA IHANA Virpi!!! Kiitos ihanista ja tsemppaavista sanoistasi. <3

   Arvaa muuten mitä?! Laskin juuri, että jos polttaisin askin tupakkaa päivässä, niin vuodessa minulta kuluisi savuna ilmaan lähes 2200€!!! Mieti mitä tuhlausta se olisi! 😀 😀 Ja moni polttaa vielä enemmän, eli tupakkaan saattaa helposti mennä 2800€ vuodessa. Eli mä sain klassikkolaukun, joku toinen huonot keuhkot. Parempi diili minulle, ehdottomasti! 🙂

   1. Virpi says:

    😀 😀 Ehdottomasti parempi diili! <3

    1. Nina says:

     *peukku*

 9. Onnea vielä tuosta, se on hieno! Täydellinen väri! Ja hyvä, jos nahka on tuossa vähän käytännöllisempi. Se yleisin on aika herkkä naarmuille, mielenkiintoista tuon mallisessa laukussa…

  1. Nina says:

   Kiitos Mikko! Tuo nahka tuntuu tosi hyvältä. Saat joskus tutkailla laukkuani kun nähdään. Uskon että ”laukkuammattilaisena” osaat kertoa teinkö hyvän hankinnan. 😀 😀

 10. Tanja says:

  Hei tiedätkö mitä? Tuo laukku jää varmasti elämääsi moneksi vuodeksi ja tulet arvostamaan sitä enemmän kun mitään muuta halppislaukkuhankintaa aijemmmin. Siihen kiintyy vuosien myötä ja sehän ei onneksi haittaa, koska vaikka sille varmasti käyttöä tulee paljon se ei kulahda ja rapistu vuosien varrella kun joku muoviveska. En itse tiedä mitään niin raivostuttavaa kun sen että kiintyy johonkin ja käytät sitä ja sitten se onkin pian jo riekaleina. (suomen talvet mm on ollut kohtalokkaita omilleni laukuille :D)

  Itsekään en aijemmin ole mitään merkkilaukkua ostanut muuta kun vasta lähivuosina uskaltautunut (hiukan halvemman hintaluokan tosin), mutta en ole pettynyt vielä, koska ne ovat pysyneet ehjänä ja käyttökelpoisena tähän päivään asti. Ja niinkuin sanoit niin joidenkin laukkujen arvot nousevat vuosien saatossa ,mutta sekin vaatii sitä että sitä on huollettu ja putsattu. Tuon hintaluokan laukussa tosin siihen varmasti jaksaa hiukan vaivaakin alkaa jo näkemään.

  Voihan sitä aina ajatella että miehet harrastaa autoja/veneitä/moottoripyöriä jne niin naiset käsilaukkuja 😀

  1. Nina says:

   Mahtava kommentti, kiitos Tanja! Olet kaikessa kirjoittamassasi ihan oikeassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.