Kesän pelastanut pohjameikki

tunnetila: tyytyväisyys

meikkipohjat15_02

Viime vuosina olen ollut kesäisin suurimman osan ajasta ilman meikkivoiteita. Jos olen halunnut tasoittaa ihoni sävyä, olen käyttänyt joko kevyitä BB- tai CC-voiteita, tai hennosti sävyttäviä päivävoiteita. Usein ole kuitenkin pärjännyt pelkällä kosteusvoiteella ja aurinkosuojalla.

Menneenä kesänä kärsin pahimmista iho-ongelmista pitkään aikaan. Lopetin hormanaalisen ehkäisyn viime syksynä, ja tietäähän sen miten siinä käy. Ensin elimistö järkyttyy ja pistää kaiken kuonan pihalle. Sen jälkeen homma tasoittuu (jos tasoittuu), ja iho alkaa palautua sellaiseksi kuin sen kuuluukin olla.

Minulla esim. on ollut jo viisitoista vuotta pintakuiva iho, mutta nyt kun hormonitoiminta on palautunut oikeisiin uomiinsa on käynyt ilmi, että minulla onkin rasvaisuuteen taipuvainen sekaiho. Kaikki ihonhoitotuotteeni ovat olleet kuivan ihon tuotteita, ja minulla meni yli puoli vuotta kun ymmärsin miksi ihoni käyttäytyy omituisesti. Käytinhän siihen nyt täysin vääriä hoitotuotteita.

meikkipohjat15_03

Meikkasin iho-ongelmien vuoksi ihan kunnolla koko kesän. Peitin näppyjä ja näpyistä tulleita tummia läiskiä ja epäestettisiä jälkiä päivittäin, ja peilikuva tuntui välillä tuskaisen kamalalta. En halunnut tavata edes läheisiä ystäviäni ilman meikkiä.

Samaan aikaan, uskomatonta mutta totta, sain ihostani enemmän kehuja kuin olen koskaan saanut! ”Voi että miten kaunis iho sinulla on!” ”Ihana päästä tekemään sinulle meikki, sinulla kun on niin upea iho.” ”Anteeksi mutta pakko sanoa, ihosi on ihan mielettömän kaunis ja kuulas!”

Tuossa vain muutamia kommentteja mitä kesän aikana kuulin. Ja samaan aikaan itkin sisäisesti iho-ongelmiani. En voinut ymmärtää osin myös meikkialan ammattilaisten suusta tulleita kommentteja. Sopertelin kehujen antajille vaivautuneena iho-ongelmistani, mutta kukaan ei tuntunut ymmärtävän mistä puhuin.

Ainut johtopäätös minkä kesän kummallisuudesta voi vetää on se, että minulla on ollut käytössä omalle iholleni maailman paras virheitä peittävä meikkisetti.

Homma on toiminut seuraavasti: jos ihoni on ollut kaameassa kunnossa, olen peittänyt ensin ihon pahimmat virheet Dermablendin peitevärillä*. Sen jälkeen olen tasoittanut kasvojen ihon Sensain Cellular Performance Cream Foundationilla*.

Jos ihollani taas on ollut parempi päivä, olen laittanut kasvojeni iholle ensin BB-voiteen (tällä hetkellä paras käytössä olevista BB-voiteistani on Joe Blascon uutuus, BB Cream 5 in 1 Perfect Complexion*) ja sen jälkeen peittänyt Dermablendin peitevärillä pahimmat värivirheet.

Silmänaluset olen saanut kirkkaammaksi ja tasaisemmaksi niin ikään Joe Blascon valovärillä, Orange Highlight1:llä*. Kiitos meikkien luojat hyvin peittävistä tuotteista, joilla itsetuntoon vaikuttavat iho-ongelmat saa peitettyä!

Vielä kun oppisi ottamaan ne kehut vastaan mukisematta, eikä alkaisi selitellä miten ”Mulla on oikeasti ihan kauhee iho, olen vain feikannut kaiken…”

0

(3) Kommentit

 1. Miia says:

  Kirjoitit muistaakseni joskus aikaisemminkin tuosta Sensain meikkivoiteesta. Taisit silloin sanoa, että vaalein sävy oli sinulle liian tumma. Oliko tuo siis sinulle nyt kesällä hyvä kun olit ruskettunut? Minua kiinnostaisi tuo meikkivoide peittävyytensä puolesta, mutta olen tosi vaalea iholtani… Kiitos jos ehdit vastata!

  1. Nina says:

   Hauskaa Miia että muistit! Kyllä, tuo sävy oli minulle juuri sopiva kesällä. Ja jostain kumman syystä se on vieläkin sopiva vaikka kaikki päivetys on jo poissa. En ymmärrä mitä mun iholleni tapahtuu… 🙂

 2. SatuKoo says:

  Minäkin liputan noiden Joe Blascon peiteväreillä. Minulla on tuo samainen valoväri tummille silmänalusille ja red neutralizer paikkailemaan ihoni punoittavia kohtia. Ilman noita en kyllä liiku minnekään 😀
  Itse jätin hormoniehkäisyn vuosi sitten, mutta onneksseni pääsin ihon suhteen vähällä. Vähän on enemmän näppylöitä ollut, kuin aiemmin, mutta ei mitään se suurempaa murhetta. Ja nyt kun ihan mietin, niin minunkin ihoni on nyt varmaan aiempaa kuulaampi, koska en ole enää kaivannut mitään ihoa kirkastavia seerumeita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.