Pulassa

tunnetila: muistelu

pula2

Helle. Uimarannat. Aurinkorasva. Palmukuvioidut bikinit. Ilo. Litroittan vettä. Märkä pyhe. Tahmea iho. Aurinko. Onni. Pizza. Hikinen bussimatkustaminen. Lemonade. Kuumat ja pimeät yöt. Gladiaattorit. Täydellinen viinibaari. Lauttamatka Italiaan.

Siinä jokunen asia mitä tulee ensimmäisenä mieleen kun muistelen lomapäiviämme Pulassa, Kroatiassa. Sain blogini lukijalta kyselyn, miten siirryimme Triestestä Rovinjin, ja läksimmekö Pulasta suoraan lautalla Venetsiaan vai yövyimmekö Pulassa. Tuosta kysymyksestä muistin, etten ole kirjoittanut kesälomareissumme viimeisestä kohteesta, Kroatian Pulasta, mitään. Kiitos muistutuksesta, tässä jotain vinkkejä Pulaan.

pula4pula3pula_nina3pula8

Liikuimme Italian sisäisillä matkoilla junalla, mutta Triestestä Rovinjiin matkustimme bussilla. Bussilla matkustaminen Kroatiassa oli edullista ja vaivatonta, ja käyttämämme bussit olivat uusia ja niissä toimi ilmastointi. Aikamoista luksusta kun ulkona oli yli 40 astetta lämmintä.

Rovinjista Pulaan matkustimme niin ikään bussilla, eikä matka kestänyt kuin hetken. Siinä missä Rovinj oli maailman kaunein ja idyllisin pikkukaupunki, oli Pula hieman suurempi kaupunki joka on tunnettu enemmänkin teollisuudestaan kuin romanttisuudestaan.

Olimme buukanneet hotellin Pulasta neljäksi yöksi, ja Rovinjin jälkeen tuo päätös alkoi kaduttaa. Pula tuntui ensi silmäyksellä sanalla sanoen tylsältä. Löysimme kuitenkin tiemme Pulan kauniille uimarannoille (bussimatkan päässä keskustasta) ja vallitsevan, lähes tuskallisen kuuman ilmanalan innoittamina, vietimme kaikki päivät pääosin rannalla.

pula11pula13pula10pula9

Pulassa olisi ollut useita museoita joita koluta, mutta jätimme tällä kertaa museot väliin. Kulttuuririennoissa keskityimme kaupungista löytyneeseen Pula Areenaan, roomalaiseen amfiteatteriin, ja siellä järjestettyyn gladiaattorinäytökseen. Näytös oli sopiva koko perheelle (perheen pienimmät tosin peittivät silmänsä kun gladiaattorit meikkailivat areenalla ihan tosissaan välillä haavoittuen), ja hämmästyttävän hyväkuntoisessa amfiteatterissa vierailu oli jo itsessään hieno kokemus.

Ostosmahdollisuudet Pulassa keskittyivät keskustan yhdelle suurimmista kaduista (Flanaticka Ulica), ja jos shoppailu kiinnostaa niin tuolla kadulla viihtyy kyllä. Itse skippasin shoppailun Pulassa kokonaan ja keskityin uintiin ja syömiseen. Olipa yllätys…

Pulan parhaaksi ravintolavinkiksi nostaisin ihanan, paikallisia viinejä todella laajasti tarjoilevan viinibaari Brajdan. Erinomainen viinilista ja suussa sulavat pienet naposteltavat saivat meidät viettämään ravintolassa useamman tunnin ja tilaamaan pientä syötävää uudestaan ja uudestaan. Tarkoitus oli käydä paikassa aperitiivilla, mutta lopulta söimme itsemme Brajdassa kylläiseksi.

Paikallisten mukaan keskustan parasta pizzaa saa Pizzeria Jupiterissa ja pakko todeta että Jupiterissa tilaamani pizza oli maukas, suuri ja juuri niin rasvainen kuin toivoa saattaa.

Pula osoittautui lopulta ihan mukavaksi kaupungiksi, mutta neljää yötä pidempään en olisi jaksanut siellä enää reissun tuossa vaiheessa olla.

Läksimme neljän yön jälkeen aamulla aikaisella lautalla Venetsiaan. Suora lauttayhteys Pulasta Venetsiaan kesti vähän yli kolme tuntia ja matka meni mukavasti. Lautta oli tupaten täynnä, joten suosittelen ostamaan liput netin kautta jo todella hyvissä ajoin. Matka oli kallis (kahdelta yhteensä noin 145€), mutta niin sujuva ja näppärä (mm. tullimuodollisuudet kestivät vain pienen hetken), että suosittelen sitä varauksetta.

Olimme todella tyytyväisiä reissuumme, joka käsitti parin viikon aikana seuraavat kaupungit: Venetsia-Trieste-Rovinj-Pula-Venetsia. Jos kaunis Istrian niemimaa kiinnostaa, niin mars matkaan. En usko että tulette pettymään!

pula6

0

(4) Kommentit

 1. merikukka says:

  Kiitos kaiken kattavasta postauksesta 😀 Pitää sitten mennä vastapäivään, ettei pety.

  1. Nina says:

   😀 😀 Täydellinen ajatus merikukka! 😀 😀

 2. Inka says:

  Hei ! Tiedätkö mistä noita lauttalippuja pula venetsia välille saa ostettua? 🙂

  1. Omat lippumme ostettiin täältä: http://venezialines.com/

   Kannatta aostaa ne jo Suomesta. Ainkain se laiva millä menimme, oli ihan loppuunmyyty.

   Ihanaa matkaa Inka!!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.