Päiväkirja Berliinistä osa 1

tunnetila: ilo

mde

Täällä sitä nyt ollan. Berliinissä.

Matka meni muuten hyvin, mutta täällä satuttiin juuri eilen juhlimaan muurin murtumisen 25-vuotispäivää, joten liikenne oli täysin sekaisin. Keskustaliikenne oli suljettu, lentokenttäbussi ei päässyt ajamaan Alexanderplatzille jne. ja omat kotiutumissuunnitelmat menivät täysin uusiksi.

Onneksi on Google ja toimiva verkkoyhteys ympäri maailman. Karttapalvelun avulla löysin vaihtoehtoisen reitin ja pääsin muutamalla kulkuneuvon vaihdolla ”kotiin”.

Kotikatuni Prenzlauer Bergissä on ihana! Pyörin toissa kesänä vähän enemmänkin tällä alueella, ja halusin asua Berliinikuukauteni ehdottomasti täällä. Kotikadullani on vieri vieressä toinen toistaan kivempia ravintoloita ja eilen illalla tunnelma oli täydellinen. Pimeä ja lämmin ilta, terassit täynnä ihmisiä ja kaikilla hyvä fiilis. Olo tuntui heti kotoisalta.

kitchen

Kotoisalta tuntui heti myös asunto, jonka vuokrasin itselleni seuraavan kuukauden ajaksi. Istun parhaillani myöhäisellä aamiaisella ja fiilistelen supersöpöä keittiötäni.

Seuraavaksi suunnitelmissa on lähteä etsimään josko lähistöllä olisi sunnuntaisin auki oleva ruokakauppa. Jos sellaista ei löydy, niin onneksi voin aina kotiin palatessani piipahtaa syömään johonkin läheisistä ravintoloista. Eilen aloitin ravintolatestailuni syömällä illalliseksi sushia. Mitähän sitä tänään keksisi..?

Mahtavaa sunnuntaita Teille kaikille, ja lämpimät terveiset Berliinistä!

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Kay
  04/10/2015 at 15:34

  Ihana Berliini <3 Nautihan kuukaudestasi ja odottelen innolla postauksiasi yhdestä mun lempikaupungista 🙂

  • Reply
   Nina
   04/10/2015 at 15:37

   Kiitos Kay! <3 Toivottavasti ehdin tällä kertaa fiilistellä kaupunkia eikä tällä kielkurssilla käy kuten Tukholmassa. Koulussa istumista 5h ja sen jälkeen kotitehtävien kanssa taistelua vähintään saman verran... Hyi että! 🙂

 • Reply
  Berliinissä asuva
  04/10/2015 at 16:06

  Huom, tänään Berliinissä on poikkeuksellisesti osa kaupoista auki, koska eilen oli pyhäpäivä. Normaalisti sunnuntaisin kaupat on kiinni mutta auki olevia ruokakauppoja löytää esim juna-asemilta.

  • Reply
   Nina
   04/10/2015 at 16:35

   Kiitos kiitos kiitos!!!! Kullanarvoinen kommentti! Ihanaa avuliaisuutta sinulta Berliinissä asuva! 🙂

 • Reply
  Lumo
  04/10/2015 at 18:08

  Prenzlauer Berg on parin Berliinin-visiitin perusteella lempialueeni kaupungissa. Paljin kivoja ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja.

  Ihastuttava keittiö on asunnossasi. Kyllä kelpaa fiilistellä aamukahvilla.

  • Reply
   Nina
   04/10/2015 at 22:58

   Tykkään tästä alueesta itsekin todella. Kävin tänään päiväkävelyllä ja seutu on kyllä ihastuttavaa! Teki mieli piipahtaa jokaiseen kahvilaan ja jäätelöbaariin mitä eteen sattui. Saatanpa tulla kohtiin muutaman jätskikilon painavampana.. 😉

 • Reply
  CurryKaneli
  04/10/2015 at 18:36

  Varmasti todella ihana kuukausi sinulla on edessäsi. Olisi todella mielenkiintoista asuaa muutama kuukausi Berliinissä. Toivottavasti opiskelut eivät vie kaikkia mehuja :).

  • Reply
   Nina
   04/10/2015 at 22:59

   Toivon ihan samaa CurryKaneli! 🙂 Opinnot alkaa jo huomenna. Alkaa hiljalleen hirvittää… Ja vitsit, ihan on sellainen olo, että flunssakin olisi tulossa… Iik!

 • Reply
  HeidiV
  04/10/2015 at 21:30

  Kiitos kuulumisista! Berliini on mahtava, olen käynyt siellä kolmasti ja voisin mennä toistekin; miksei myös pidemmäksi aikaa…

  Ihana asunto sinulla…

  • Reply
   Nina
   04/10/2015 at 23:00

   Kiitos Heidi! Asunto on kyllä viehättävä. Etenkin tuo keittiö on aivan ihastuttava! Olen jo räpsinyt sieltä lisää kuvia, täytynee tehdä keittiöpostaus joku päivä. 🙂

 • Reply
  Tarja
  04/10/2015 at 23:42

  Oi, näyttää niin ihanalta! Sekä kotikatu että keittiö. Melkein tekisi mieli varata tiketit ja lennähtää luoksesi kuokkavieraaksi 😉 Nautihan olostasi! Berliini oli minusta niin ihanan rento kaupunki! Aivan erilainen tunnelma kuin muissa vierailemissani Saksan kaupungeissa. Jään odottelemaan matkapäiväkirjan seuraavaa osaa 🙂

  • Reply
   Nina
   05/10/2015 at 00:06

   Tervetuloa Tarja! 🙂 Saan tämän kuukauden aikana tänne vieraita Suomesta jo yllin kyllin, mutta jos kaupunkiin saavut, niin ainakin teet tarjoan jos piipahdat kylässä. 🙂 Ostin juuri tänään ihanan tuoksuista, persikanmakuista valkoista teetä. Mmmmm.. Höyryävän herkullinen tekuppi odottaa! 😉

 • Reply
  koshka
  05/10/2015 at 13:08

  Ihan mahtava kuukausi sulla siellä edessä! Ei varmaan tarvii käskeä nauttimaan siitä;) Oon myös aikuisiällä kokeillut samanmoista kielenopiskelu + lomailu -yhdistelmää, ja se on vaan niin parasta! Ihanalla tavalla aivot käy silloin vähän kuin ylikierroksilla, kun tuntien ulkopuolellakin koko ajan kuulee ja näkee kieltä ja oppimisprosessi on käynnissä koko ajan. Täälläkin muuten kertaillaan parhaillaan saksaa, mutta toistaiseksi ihan kotoa käsin:)

  • Reply
   Nina
   06/10/2015 at 01:33

   Kiitos koshka tsempistä! Ja kyllä kannattaa kehoittaa nauttimaan, tänään oli nimittäin ensimmäinen koulupäivä ja tulin lähes itkun kanssa kotiin. Ehkä tämä tästä… Olisi ihan eri asia jos olisin kuullut ennen kurssia saksaa päivittäin vaikkapa muutaman viikon. Nyt tulin kuitenkin tänne juuri, ja heti iskettiin kieliopit yms. vasten kasvoja. AHDISTUS!!!! Voi miksi en opiskellut kotona etukäteen edes vähän..? Laiska mikä laiska! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.