Matkatyyny

tunnetila: kiintymys

dav

Sain puolitoista vuotta sitten Familonilta ihanan yllätyslahjan. Harva lahja on parantanut elämänlaatuani niin paljon, kuin tämä yllätys on elämääni parantanut.

Yllätyspussista löytyi pieni ergonominen matkatyyny*. Tyyny on valmistettu viskoelastisesta polyuretaanivaahdosta. Kansankielellä tyynyn materiaalia kutsutaan älypehmusteeksi. Tyyny siis muotoutuu täysin nukkujan omiin muotoihin.

Vaikka pieni tyyny on tarkoitettu pääasiassa matkalle mukaan, olen nukkunut sillä kotona jatkuvasti jo kohta vuoden. Nukkujan muotoja myötäilevä tyyny rentouttaa hartioita ja niskaa, ja vähentää ainakin itselläni yöllistä hampaiden purentaa.

En voinut kuvitellakaan lähteväni Berliiniin ilman ergonomista matkatyynyäni, joten pakkasin tyynyn mukaan. Laukkuni oli mennen tullen niin täynnä, että jouduin istumaan laukun päällä jotta sain tyynyn mahtumaan laukkuun. Onneksi pieni tyyny litistyy hyvin litteäksi. Ja onneksi se myös palautuu tavalliseen muotoonsa nopeasti.

Kiitin itseäni oman tyynyn mukana kantamisesta kun näin väliaikaisen kotini jättimäiset tyynyt. En olisi pystynyt nukkumaan asunnon muhkeilla tyynyillä yhtään yötä ilman jumiutunutta niskaa.

Familonin Ergo -mallistossa on tyynyjen ja peittojen lisäksi myös sänkyjä. Olen alkanut vähän haaveilla sellaisesta. Tosin mitäs sitten kun olen tottunut nukkumaan muotoutuvassa sängyssä ja olen seuraavan kerran lähdössä pidemmälle matkalle? Mahtuisikohan ergonominen sijauspatja mihinkään matkalaukkuun…

Ps. Muistathan palvelulahjakortin arvonnan?!

0

(2) Kommentit

  1. Hihhii, naureskelen mielikuvalle, että sullot sijauspatjaa matkalaukkuun 😀 Tuollaista älytyynyä voisi itsekin kokeilla! Ellei nyt ole mikään ökykallis. Mitenhän nuo muuten pestään? Mä kyllä tykkään pestä tyynyjä suhteellisen usein, ehkä noiden kanssa täytyy vaan sitten tehdä jonkin sortin periaatepäätös, jos siis peseminen hankalaa/kiellettyä.

    1. Nina says:

      Heh! Jouduin jo istumaan matkalaukun päällä tuon tyynyn kanssa, eli sijauspatkan kanssa voisi käydä vähän huonosti.. 😀

      Mä olen pessyt vain tuota tyynynpäällistä. En siis itse tyynyä vielä lainkaan, ja jotenkin luulen, että sitä ei voi edes pestä… Varmaan selviää tarkemmat tiedot (pesuohje ja hintatiedot) tuolta Familonin verkosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.