Onnellisempaa arkea

tunnetila: onni

keittio

Keskiviikko oli täydellinen päivä! Olo oli niin onnellinen, että nipistelin itseäni aika ajoin ja mietin elänkö todellakin juuri nyt omaa elämääni.

Keskiviikkona tapahtui paljon kivoja asioita, mutta suurin onnen aihe oli se, että sain käyttööni ammattitaitoisen siistijän*. Alan ammattilainen teki kodistani neljän tunnin aikana niin siistin ja ihanan, että melkein itketti!

Kun pari kuukautta sitten selkääni iski noidannuoli enkä pystynyt liikkumaan kunnolla moneen päivään, sain maailman ihanimman yhteydenoton. Kotisiivousta ja muita kotipalveluita tarjoava hoivapalveluyritys Stella tarjoutui tulemaan selkävaivaiselle kotiavuksi ja hoitamaan huoneistomme siivouksen.

Kivusta ja liikutuksesta kostunein silmin vastasin kysyjälle myöntävästi. ”Tahdon, voi todellakin tahdon!”

Viikot kuitenkin vierivät ja matka Berliiniin tuli niin nopeasti, etten ehtinyt pyytää kodinhoitoapuja siihen hätään. Lopulta päätin, että mikäs sen parempi aika saada koti kuntoon kuin se, kun palaan reissusta kotiin. Mieskin sai vapautuksen siivoamisesta, kun tiesimme odottaa ammattilaista hätiin heti paluuni jälkeen.

Olin varannut keskiviikkoaamupäiväksi itselleni aikaa kuntosalilla ja kasvohoidossa käyntiin. Kun tulin hemmoteltuna kotiin, minua odotti siisti asunto ja kaunis viesti. ”Tervetuloa kotiin! Olen siivonnut kotinne tänään.”

Kyllä kuulkaa ihminen tarvitsee välillä kunnon hemmottelua ja ulkopuolista apua ihan tavallisessa arjessa. Olen aikaisemmin käyttänyt kotisiivouspalveluita muuttojen yhteydessä. Olen tilannut siivouksen niin vanhaan kuin uuteenkin asuntoon. Tuo pieni asia on helpottanut muuttojamme valtavasti.

Keskiviikon kokemuksen jälkeen ihastuin kotisiivoukseen niin paljon, että päätin kerrasta ottaa sen osaksi arkista rutiiniamme. Tiedän, että moni varmasti kummaksuu miten kahden aikuisen talous ei saa pidettyä kotiaan kunnossa. Kummasti sitä pölyä kuitenkin kertyy myös sellaiseen huusholliin, missä kukaan ei sotke paikkoja kaaokseen asti. Ja kiire, kuten tiedätte, on toinen nimeni.

Jos Sinä koet, että arkesi helpottuisi kotisiivouksesta, ikkunanpesusta tai lastenhoitoavusta, niin jätä kommenttisi postauksen kommenttikenttään. Joku Teistä nimittäin voittaa itselleen Stellan palvelulahjakortin!

Kerro miten piristäisit arkeasi, tai mitä tekisit muutamalla ylimääräisellä tunnilla, jotka saisit itsellesi Stellan palvelulahjakortin avulla! (HUOM! Stellan palveluita on tällä hetkellä saatavilla PK-seudulla ja Tampereella. Lahjakortti on siis voimassa vain näillä alueilla.)

Voit osallistua kilpailuun viikon ajan. Kilpailu päättyy torstaina 12.11. klo 20. Mitä siis tekisit, jos joku hoitaisi muutaman tunnin lapsiasi tai siistisi puolestasi kotisi uuteen uskoon?

0

(18) Kommentit

 1. iina m says:

  Oi, lähtisin ulkoilemaan pojan kanssa, kun joku siivoaisi kotona. Tai lenkille, kun joku vahtisi lasta! 🙂

 2. Ulla says:

  Heippa!
  Istun juuri sohvalla ja mietin taas kerran, mistä aloittaisin siivouksen..
  Makkari remontoitu ja edelleen tavarat sieltä muualla laatikoissa.
  Olisi ihana, jos joku tekisi kunnon perussiivouksen!
  Kävisin sillä aikaa koirien kanssa pitkällä lenkillä tai järjestelisin makkarin nukkumakuntoon.

 3. Johanna says:

  Ikkunanpesu! Olen asunut ”uudessa” kodissani kohta kaksi vuotta, enkä ole pessyt ikkunoita kertaakaan. 🙂 Pelkään korkeita paikkoja, ja ikkunoiden pesu on pelottavinta ikinä. 🙂

 4. Oi, tuo olisi ihan mahtavaa, tuntuu ettei energiaa riitä kodin siivoukseen, vaikka rakastankin siistiä kotia! Tuntuu, että siivoamassa saisi olla jatkuvasti. Menisin itse sillä välin joogaan!

 5. Voi että, tää olis niin ihana! Koirataloudessa karvaa ja pölyä on enemmän kuin uskoisikaan, eikä sitä saa pidettyä edes säännöllisellä imuroinnilla ja siistimisellä puhtaana. Mua myös stressaa siivous kovin, kun mies on tottunut siistimpään kämppään ja jatkuvasti huomauttelee siisteyden tasosta. Koen olevani syyllinen sotkuun, vaikka onhan meitä kaksi täällä ja koira vielä päälle.

  Siivouksen ajaksi olisikin kiva lähteä koiralenkille ja sitten vaikka kaupungille kahdestaan 🙂

 6. Jennik says:

  Ihanaa! Lähtisin miehen kanssa nauttimaan hitaasta aamusta brunssille tai lounaalle ja ottaisin lasin kuohuvaa. Se ois luxusta!

 7. Kaisa says:

  Välillä ihmetellään miehen kanssa, että miten kahden aikuisen koti voikin muka olla vaikeaa pitää siistinä. Tavarat nyt pysyy paikoillaan, mutta kun ei ole muka säännöllisesti aikaa imuroida tai pyyhkiä pölyjä.. Ollaan harkittu myös että meillä kävis joku säännöllisesti siivoamassa, ei välttämättä viikoittain, mutta edes silloin tällöin!

  Siivouksen ajaksi lähtisin mieluusti ihan vaan vaikka kävelylle miehen kanssa tai menisimme vaikka leffaan!

 8. mari w says:

  Oi jonkun toisen tekemä siivous kuulostaisi NIIN hyvältä! Meillä perjantai on vakiintunut siivouspäiväksi (just saatiin puunattua taas kämppä ojennukseen) mutta olisipa mahtavaa kerrankin aloittaa viikonloppu vaikkapa menemällä koko perhe ulos syömään! Nykyään nimittäin siivoukseenkin joutuu tuhraamaan entistä kauemmin aikaa kun 10-viikkoinen tyttäremme vaatii vähän väliä viihdyttämistä 🙂

 9. Voi vitsi! Ollaan asuttu nykyisessä asunnossa 3,5 vuotta, mutta ei olla kertaakaan pesty ikkunoita. Ei edes ole kyse siitä, että vihaisin ikkunoiden pesua, mutta ei vaan ole löytynyt aikaa. Jotenkin kummasti tekee mieli pitää kaihtimet kiinni..

 10. maya says:

  Meilläkin kahden aikuisen talous, mutta kummasti sitä siivottavaa riittää. Tällä hetkellä arki on työjuttujen takia niin hektistä ettei montaa tuntia viikossa ehditä yhdessä viettää – ja toki ne viettäisi mieluummin tehden jotain muuta kun siivoten. Eli ottaisin miehen mukaan ja lähdettäisiin kunnon lenkille tai yhdessä treenaamaan. Tai vaihtoehtoisesti vaikka leffaan. ?

 11. Katri Naulo says:

  Olisipa ihanaa hemmottelua saada kotiin siivouspalvelu! Vaikka kuinka yrittäisi siivota päivittäin, tuntuu että kaksi aikuista ja varsinkin kaksi lasta 🙂 saavat kummasti sotkua aikaan. Elämässä on niin paljon muuta mukavaa tehtävää kuin heilua rätti kädessä. Siivouksesta säästyvän ajan käyttäisin mielelläni vaikka kuntoiluun ulkoilmassa.

 12. ~Anna says:

  Meillä on myös kahden aikuisen lapseton koti, mutta kaksi kissaa. 😀 Taistelu karvapalloja vastaan on loputon. Jos saisin meille siivouspalvelua, nappaisin miehen matkaan deitti-illalle (syömään ja leffaan), koska yhteistä aikaa on tosi vähän, ja sitä on mälsää viettää vain kotitöitä tehden. 🙂

 13. Rouva R says:

  En asu itse pk-seudulla mutta jos onni potkaisee lahjoitan palkinnon veljelleni ja hänen vaimolleen. Ovat mielestäni ansainneet siivousvapaata. Voisivat mennä vaikka ulos syömään.
  Rouva R

  1. Nina says:

   Ihana ajatus Rouva R! Tämä lahja ilahduttaa varmasi jokaista saajaa. 🙂

 14. saara says:

  Minäkin osallistun, jos voiton voi lahjoittaa eteenpäin? Yksi vuotiaan kummipoikani äiti elää niin kiireistä elämää, että olisi ihana yllättää hänet tällaisella!

  ps. viime muutossa mietin etten enää ikinä tee loppusiivousta itse. Kamalin vaihe muutossa on se kun saa vihdoin kaikki kamat uuteen asuntoon ja haluaisi jo unohtaa vanhan kämpän kokonaan, mutta loppusiivous odottaa, yök!

  1. Nina says:

   Voiton voi toki lahjoittaa eteenpäin. Ihana ajatus! Olisin maailman iloisin saadessani ystävältäni moisen lahjan! (Siitäpä tulikin mieleeni miten mahtava joululahjaidea tämä olisi…)

 15. Petra says:

  Jos voittaisin siivouksen, lähdettäis siksi aikaa lapsen kanssa humputteleen ja syömään jätskiä!

 16. Maya says:

  Tähän on tartuttava! Siivouspalvelun hankkiminen on ollut monesti mielessä, mutta sitkeästi mieleen pinttynyt ”itse on sotkunsa siivottava” -asenne on toistaiseksi torpannut ostoaikeet. Jos nyt onni potkaisisi, niin en olisi edes aktiivisesti laistanut ”velvollisuuksiani” 🙂 Ajan säästöä isompana etuna pitäisin hermojen säästämistä: mikään ei ole niin ärsyttävää kuin valita stressaavan työviikon jälkeen kahdesta pahasta: lisätä ärtymystä siivotessa tai potea päänsärkyä sotkuisessa ympäristössä. Mies toivottavasti huomaisi siivouspalvelun edun, kun kumppanin kärttyisyys vähenesi. Siispä tämäkin kukoistavan parisuhteen vuoksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.