Puhelinta vailla

tunnetila: avuntarve

asus1

Olen varsinainen jahkailija kaiken elektroniikan hankkimisen suhteen. Vanha läppärini veteli viimeisiään kolmisen vuotta. Vasta sen jälkeen, kun kone ei enää käynnistynyt, pystyin tekemään päätöksen uuden koneen hankinnasta. Päädyin ASUS -merkkiseen koneeseen, ja olen päätökseeni todella, todella tyytyväinen.

Nyt kun läppäriasia on hoidossa, on edessä puhelimen hankinta. Vuosia vanha puhelimeni on jo jatkoajalla ja jumiutuu silloin kun sitä huvittaa. Puhelin jämähtää johonkin toimintoon, eikä suostu tekemään mitään ennen kun olen käynnistänyt sen uudestaan. Puhelimeni on jo niin vanha, ettei Apple enää edes tue sen päivittämistä. Puhelin on siis myös tietoturvariski.

Olen ihan periaatteesta sitä vastaan, että elektroniikka vanhenee käsiin. En haluaisi ostaa uutta ennen kuin vanha on rikki. Nykyään laitteet eivät mene rikki, vaan ne vain tulevat tiensä päähän. Ulkoisesti täysin moitteettomalta näyttävä laite on pian jo liian vanha käytettäväksi. Tuo on minusta todella ahdistavaa. Maailma hukkuu pian elektroniikkajätteeseen.

asus_huawei

Tarvitsen puhelimen jossa on laadukas kamera, enkä ole valmis maksamaan puhelimestani naurettavaa summaa. Nämä seikat rajaavat pois iPhonen, joten nyt on tiedossa brändin vaihto. Olen saanut tehtyä rajauksen kahteen puhelinvalmistajaan: Sony ja Huawei.

Olen vankkumaton Sonyn kannattaja (kaikissa tuoteperheissä) ja testasinkin kesällä kuukauden verran Sony Xperia Z3+ -puhelinta. Pidin puhelimesta todella, mutta sen hinta (noin 600€) tuntui turhan kovalta. Hinnan lisäksi muita miinuksia oli puhelimen liian liukas pinta (hankala pitää kädessä ilman suojakuorta), sekä puhelimen kuumuminen kun kuvia otti paljon kerralla.

Berliinissä minulla oli mukana uusi testipuhelin, Huawei Honor7. Honoriin ihastuin ikihyviksi! Honorissa oli kaipaamani hyvä kamera, laadukas näyttö, miellyttävä tuntu kädessä, simppeli käyttöliittymä, kolmen vuoden takuu ja todella kohtuullinen hinta (noin 400€).

Nyt olen siis valinnan edessä. Huawei vai Sony? Honor7 vai Xperia Z3 tai peräti Z5? Tuntemattomampi brändi vai luotettava ikisuosikki? Kalliimpi vai edullisempi? Kameratasoinen kännykkäkamera, vai kännykkä, jonka selfie-kamerassa on kohteen kaunistava ominaisuus (tuota ominaisuutta rakastan turhamaisuuksissani Honorissa kaikkein eniten).

Löysin taannoin täydellisen läppärin lukijavinkkauksen avulla (kiitos merkki- ja mallivinkistä Kaisa!!!), ja nyt toivon, että saisin apuja myös puhelinhankintaan.

Mitä mieltä olette, Sony vai Huawei? Onko Teillä kokemusta jommasta kummasta brändistä? Vai joku ihan muu brändi? Kiitos avustanne!

0

(11) Kommentit

 1. Nasu says:

  Olen niin samaa mieltä kanssasi näissä elektroniikka-asioissa. Itselläni on pian kolme vuotta vanha iPhone5 ja jo nyt olen alkanut pelkäämään, että mitä sitten kun se ei enää toimi. Yhtä naurettavaa summaa en ole enää valmis maksamaan puhelimesta, mutta toisaalta tuntuu kovin vaikealta vaihtaa merkkiäkään, kun on yhteen tottunut. Lumiaa en osaa käyttää ollenkaan (lapsella on sellainen ja olen ihan surkimus sen puhelimen käytössä). Vielä onneksi sain puhelimeni päivitettyä, joten vielä on toivottavasti edessä kolme yhteistä vuotta. Tsemppiä valintaan! Sony on oma suosikkini muussa elektroniikassa ja järjestelmäkameranikin on Sony.

  1. Nina says:

   Kiitos kommentistasi Nasu! Minun vanha puhelimeni iPhone 4 muuttui vanhaksi sinä päivänä, kun Apple päätti ettei siihen saa enää järjestelmäpäivityksiä. Ihan supertylsää että muuten toimiva puhelin on nyt lähes roskiskamaa. Maksoi kuitenkin todella monta sataa ostettaessa.

   Luotan itsekin kaikessa yleensä Sonyyn, sen takia päätöksen teko onkin juuri nyt niin hankalaa. 🙂

 2. Sirpa A says:

  Honor 7! Olin vannoutunut Samsung – käyttäjä mutta en halunnut maksaa älyttömiä summia Galaxy S6:sta. Olin kuullut paljon hyvää honorista ja en kadu!

  1. Nina says:

   Kiitos Sirpa A! Olen kuullut myös Honorista ylistystä ja tykkäsin siitä itsekin ihan älyttömästi. Hmmmm, miksi tämä on silti niin vaikeaa!? 😀

 3. Kaisa says:

  Kiva että oot pitänyt tietokoneesta! 🙂 mulla on Sonyn Xperia Z3 Compact eli pienempi kokoinen malli. Valitsin sen, kun mulla on tosi pienen kädet niin oli käteen sopivampi. Olen kyllä ollut Sonyyni tosi tyytyväinen. Ainut miinus on se ettei tähän löydy samallalailla suojakuoria kuin esim iPhoneen 😉

  Olen kuullut hyvää tuosta Honorista eli ei varmasti huono valinta sekään!

  1. Nina says:

   Tuota Sony Xperia Z3 Compactia suosittelee myös siskoni. Hänellä on ollut ko. malli käytössä jo pidempaan, ja tykkää siitä tosi paljon. Ei kai tässä auta muu kuin marssia kauppaan ja pyytää esittelyt kaikista omat speksini täyttävistä puhelimista.

   Kiitos avustasi Kaisa! 🙂

 4. Annis says:

  Itse ostin pari kuukautta sitten uuden puhelimen kaksi vuotta vanhan Lumian tilalle. Asioin Expertillä ja ilmoitin olevani valmis maksamaan noin 250€ puhelimesta, jossa on hyvä kamera ja riittävästi muistia. Myyjä suositteli Honor 6:sta näihin kriteereihin sopivaksi. Sen enempää asiaan perehtymättä päätin luottaa myyjään ja ostin puhelimen. Ja olen tykännyt kyllä tosi paljon! Puhelin on toiminut moitteetta, kamera on hyvä ja muistia sain 16G, kun lähes kaikissa saman hintatason puhelimissa oli vain 8G. Oman kokemukseni perusteella suosittelen kyllä Honoria lämpimästi!

  1. Nina says:

   Kiitos Annis kommentistasi! Kyllä nyt alkaa kuulostaa siltä, että annan mahdollisuuden Huaweille. On sillä kaiken muun hyvän lisäksi kolmen vuoden takuu (parempi kuin muilla brändeillä), eli luulisi kestävän ainakin sen kolme vuotta. 🙂

 5. SatuKoo says:

  Minulla on kokemusta Sony Xperia Z1 Compactista ja olen ollut siihen kyllä tyytyväinen. Välillä nettikäytössä kaipaan isompaa näyttöä. Puhelimen aikoinaan valitsin kameran ja edullisen hinnan perusteella (Xperia V), perjantai 13. päivä kuitenkin koitui puhelimeni kohtaloksi ja vakuutuskorvauksena sain tilalle tuon Z1 Compactin. Siinä on vielä parempi kamera edeltäjäänsä verrattuna ja olen siitä kyllä kovasti tykännyt. Itselläni puhelimessa on silikonisuojus, jotta se ei ole niin liukas.
  Tuo Honor7 kuulostaa myös todella kiinnostavalta ja voi olla, että näillä tiedoilla saattaisin itse nyt puhelinta valitessani kääyntyä sen puoleen…

  1. Nina says:

   Kiitos kommentistasi SatuKoo! Tuota Xperia Compactia myös siskoni suosittelee (hänellä muistaakseni juuri Z3+). On tykännyt omastaan tosi paljon. Mutta mietin itsekin näytön suuruutta, tai siis pienuutta. Tuntuuko liian pieneltä… Olin jo tänään menossa ostamaan Honorin, mutta kun ensi tuli ratikka kodin suuntaan eikä Verkkokauppaan, niin päätinkin tulla kotiin. 😀 Mä olen ihan tolkuton jahkailija!!!!

 6. Itsekin aina jahkailen hankintojen kanssa. Pitkään pitänyt esimerkiksi panssarilasia ostaa puhelimeen ja sitä ei ole vielä 2 vuoden jälkeenkään. No onneksi on pysynyt ehjänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.