Sooloilu ei kannata

tunnetila: huvitus

rawcracker1 rawcracker2

Sain Stockmannin Hyvän olon illasta kalasoppainspiraation lisäksi myös muutamia testattavia terveellisiä hyvän olon -tuotteita. Yksi tuotteista oli Go Greenin valmis kräkkeriseos, johon lisätään vain vesi.

Kotitekoista näkkäriä voi tehdä joko raakaruokana (näkkärin paistoaika uunissa noin 10h lämpötilan ollessa 42 astetta), tai paistaa normaalisti noin 45min 175 asteisessa uunissa.

Valitsin jälkimmäisen valmistustavan, mutta menin silti sooloilemaan muuten niin yksinkertaisessa valmistusohjeessa.

Lisäsin valmiiseen seokseen (sis. auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, psylliumsiemeniä, kookoshiutaleita ja chiasiemeniä) veden lisäksi vähän merisuolaa ja rypsiöljyä. Öljyn lisääminen oli virhe.

Näkkäristäni ei tullut ollenkaan näkkärimäisen rapeaa ja rouskuvaa. Vaikka paistoin näkkäriä pidempään kuin piti, taikina pysyi silti pehmeänä ja lopputuloksena oli vähän lötköt kräkkerit.

Ihan hyvältä ne maistuivat kevyen voisipaisun kanssa, mutta mukavasti suussa rouskuvia niistä ei todellakaan tullut. Jos sitä ensi kerralla tekisi ihan vain ohjeen mukaan eikä lähtisi toteuttamaan itseään väärässä paikassa…

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

0

(10) Kommentit

 1. Petra says:

  Risentalla on samanlainen pussi ja mun mielestä sinne lisätään öljyä. Joka tapauksessa en ymmärrä näitä pusseja, kun niissä on molemmissa psylliumia. Se ei sovi kaikkien vatsalle ja näkkäriä pystyy tekemään hyvin ilmankin. Esim. http://www.soppa365.fi/resepti/20871/siemennaekkaeri/

  1. Nina says:

   Hei kiitos vinkistä Petra! Haluaisin seuraavalla kerralla saada oikeasti rapeita kräkkereitä aikaan. 😀

   Mä en oikein edes tiedä mitä tuo psyllium on…

   1. Petra says:

    Psyllium antaa sitkoa ja auttaa ummetukseen. Siemennäkkärissä sitä ei tarvita 😀

    1. Nina says:

     Tuon sitkon tiesinkin ja siksi kuulostaa aika oudolta että sitä on näkkärissä. 🙂 Hyvä tietää että pärjää ilmankin.

 2. LauraL says:

  Tätähän vois vaikka kokeilla. Houkuttais kokeilla myös niitä Go Greenin patukka ja pallo-mixejä. Tää on kyllä tehty helpoksi, jokunen vuosi sitten tein siemennäkkäriä ja ostin jokaista siementä purkilliset erikseen. No siitähän jäis toki toiseenkin satsiin tai muihin herkkuihin. Täytyypä tutkailla kaupan hyllyjä jos tää tulis vastaan.

  1. Nina says:

   Minulle käy aina niin, että innostun jostain ja hankin monia tuotteita jotain yhtä juttua varten. Käytän tuotteita vain kerran ja heitän vuoden päästä loput tuotteista vanhentuneina roskiin. Siksipä minulle sopii erinomaisesti tämä ”helppo” tapa (jonka onnistun kuitenkin sössimään)… 😀

   Täytyypä tutustua noihin patukka- ja pallomixeihin. Kiitos vinkistä LauraL!

 3. Kaisa says:

  Oon tehnyt jonkun kerran siemennäkkäriä, voisin hyvin näitäkin testata! Kerran ei ollutkaan kaikkia alkuperäisen ohjeen aineita kaapissa, niin rupesin soveltamaan, kun googletuksen perusteella se olisi helppoa. Noh, ei ne sitte ollut niin rapeita ja maukkauta, mutta söin ne silti, kun en ruokaa mielellään roskiin heitä. Olen todennut että mun ei kannata yksinkertaisissakaan leipomisissa soveltaa 😀

  1. Nina says:

   Heh, sama mulla! Mutta miksi mä menen silti aina sähläämään omiani? Mun on näemmä pakko aina puuttua joka asiaan. 😀

   1. Kaisa says:

    Kyllä mäkin jatkossakin säädän huonolla lopputuloksella 😀 Nyt olen hetken pysytellyt ohjeissa! Kai sitä haluaisi olla parempi leipuri kuin on? Ruoanlaitoissa soveltaminen on kyllä paljon helpompaa, mutta leivonnassa mitat on yllättävän tarkkoja 😉

    1. Nina says:

     Totta! Ruoanlaitossa sooloilulla saattaa saada joskus jopa parempia, tai ainakin omaan makuun sopivampia tuloksia aikaan. Mutta leivontaan se ei kyllä ainakaan omalla onnettomalla leivontakokemuksella sovi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.