Taistelu flunssaa vastaan

tunnetila: ihastus

echina_01

Minulle on ollut tulossa flunssa syyskuun lopusta lähtien. Kyllä, luit oikein. Syyskuun lopusta. Olen siis taistellut flunssaa vastaan jo kohta viisi kuukautta!

Sain ärsyttäviä flunssan oireita juuri kun olin valmistautumassa kuukauteeni Berliinissä. Kauhistuin, en voisi tulla kipeäksi juuri nyt!

Olin saanut keväällä testiin kolme erilaista kasvirohdosvalmistetta, joista jokainen sisälsi flunssaa estävää punahattua, echinaceaa. Kaivoin pullot esiin ja aloitin taisteluni flunssaa vastaan.

echina_02

Aloitin uuden lempparituotteeni, Vogelin Echinacea & Mustaselja -juoman* nauttimisen juuri ennen matkaa, ja otin pullon reissuun mukaan.

Siirappimaista tuotetta sekoitetaan teelusikallinen kuumaan veteen, ja sitä voi nauttia tarvittaessa kolme kertaa päivässä. Join hyvänmakuista ja selvästi tehokasta juomaa yhden pullollisen, ja flunssa pysyi poissa.

Kun tuote loppui, aloin heti tuntea jäsensärkyä ja kurkkukipua. Löysin Berliinissä lähikaupasta paikallista sitruuna-inkivääri-rohtoa, joka toimi myös tehokkaasti pitäen flunssan poissa.

Kotona ollessani olen, niinä päivinä kun Echinacea & Mustaselja -juoma on ollut loppu, ottanut kolmesti päivässä perinteistä, kotimaista Echinamaxia* tippoina, ja kipeään kurkkuun olen käyttänyt Vogelin Echinacea -kurkkusuihketta*. Suihke sattuu kipeään kurkkuun vietävästi, mutta se desinfioi kurkkua ja helpottaa oloa.

echina_03

Kuumasta Echinacea & Mustaselja -juomasta on tullut niin suuri suosikkini, että olen saamani testipullon jälkeen ostanut sitä jo kolme pulloa lisää. En tosin tiedä, miten terveellistä on pitää flunssaa loitolla rohtojen avulla kuukausi kaupalla…

Kyseessä on onneksi kuitenkin luontaistuote eikä varsinainen lääke, joten ajattelin, ettei se ehkä kovin vaarallista kuitenkaan ole. Vai mitä luulette?

Töissä on jo moni joutunut viikkoja kestävän influenssan kouriin. Jos onnistun välttämään tuo kammottavan taudin juomalla omia rohtojani päivittäin, niin juon näitä kyllä maailman tappiin!

0

(6) Kommentit

 1. Johanna says:

  Täähän tuli kuin tilauksesta.. tänä aamuna flunssan kourissa heränneenä…? Tosin mitenkähän nuo rohdot sopii imetyksen takia.. pitääpä ottaa selvää onko mitään haittaa. Tsemppiä sinnekin flunssan torjuntaan! Flunssa on kyllä niin sanonko mistä.. ?

  1. Nina says:

   Voi ei! Pikaista paranemista Johanna! Flunssa on kyllä todella ”sieltä”. 😀

   Nuo ovat ihan luontaistuotteita, joten luulen että sopivat myös imettävälle. Tuotteen verkkosivulla sanotaan seuraavaa ”Sopiiko Hot Drink kaikille? Ei suositella mykerökukka-allergisille eikä diabeetikoille (sis. siirappia).” Eli tuolla ei ainakaan sanota ettei sopisi imettäville.

 2. maya says:

  Kannattaa vähän varovainen olla noiden jatkuvan käytön kanssa – itsekin söin noita joskus vuosia sitten aika jatkuvasti kunnes lääkäri sanoi että ne saattavat vaikuttaa maksan toimintaan ja siis huonolla tavalla. Eikä tietenkään kaikilla, mutta ehkä kannattaa pitää mielessä kuitenkin…

  1. Nina says:

   Iso kiitos kommentistasi Maya! Tosi hyvä huomio, kiva kun kerroit tuosta. Olen itse miettinyt miten kauan voin näitä käyttää, mutta olen vain jatkanut, sillä en halua saada flunssaa. Täytynee jutella asiasta työterveydessä. Kiitos!!!

 3. SatuKoo says:

  Minulla uusina aseina flunssaa vastaan on käytössä eteeriset öljyt.
  Flunssaöljynä olen käyttänyt sellaista valmista sekoitusta, jossa on neilikkaa, sitruunaa, kanelia, eukalyptusta ja rosmariinia. Auttoi ainakin viimeksi, kun kurkku alkoi tuntumaan kipeältä, niin hieroin laimennettua öljyä kaulalle muutaman päivän ajan ja flunssa ei sitten iskenytkään 🙂

  1. Nina says:

   What?!??! Ihan uutta minulle! Kiitos SatuKoo kun kerroit tästä! Mietin koko ajan kommenttiasi lukiessa, että oletko höyryhengittänyt tuoksuja vai miten ne ovat auttaneet, mutta tuo mainitsemasi kikka kuulostaa tosi hyvältä.

   Minä olen aivastellut koko päivän ja silmät ovat vuotaneet aamusta asti. Vaikuttaa pahasti siltä, että aamulla herään kipeänä. Tietysti juuri kun pääsin kehumaan etten ole ollut kipeänä kuukausiin. Ärsyttävää jos näin käy!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.