Hiljentymistä ja shoppailua

tunnetila: muistelu

LantauIsland03

Yksi Hongkongin kuuluisimmista nähtävyyksistä (Viktoria Peakin lisäksi) on Lantaun saarella Ngong Pingin kylässä sijaitseva maailman suurin istuvan Buddhan patsas, pronssinen Big Buddha.

Jo matka Big Buddhan luokse on hauska kokemus. Meren yli korkeuksiin matkataan hiihtohissimäisellä Ngong Ping 360 Cable Carilla. Hienot maisemat siivittävät noin 20 minuuttia kestävää matkaa.

LantauIsland02LantauIsland13LantauIsland12LantauIsland04LantauIsland01LantauIsland17

Perillä Big Buddha, sitä ympäröivät kuusi pienempää pronssipatsasta (Six Devas) ja keskellä kulkuteitä laiskottelevat lehmät ovat näkemisen arvoisia. Vuorella oleva kylä on muuten hyvin pieni, ja rakennettu pelkästään turisteja varten. Buddhan luokse kapuaminen kannattaa, mutta aikaa kannattaa varata myös muuten Lantaun saaren kiertelyyn.

Saarella voi mm. nähdä delfiinejä, vierailla kalastajien kylässä ja niin, Hongkongissa kun ollaan, shoppailla. Metroaseman kupeessa on suuri Citygate Outlets, jonka kymmenistä ja kymmenistä liikkeistä voi tehdä löytöjä. Kauppakeskuksessa on länsimaisia liikkeitä Armanista Club Monacoon ja Michael Korsista Furlaan. Kiinafiilistä kauppakeskuksesta ei oikein löydä.

lantaucow1lantaucow2LantauIsland05 LantauIsland09LantauIsland16LantauIsland14LantauIsland15

Minulla oli reissussa mukana pitkä ostoslista, josta melkein kaikki ostokset jäi tekemättä. Citygate Outletista löysin onneksi edes Calvin Klein Underwear -liikkeen, joten sain hankittua ostoslistallani olevia alusvaatteita. Alusvaatteiden hinnat olivat samat kuin Suomessa, mutta käytin hyväkseni ’osta kolme, maksa kaksi’ tarjouksen. Päädyin lopulta ostamaan niin paljon alusvaatteita, että sain lahjaksi treenipaidan.

Hongkongissa hintataso oli muutenkin aika lähellä Suomen hintoja. Vaikka kaupunki on jokaisen shoppailijan unelma tuhansine liikkeineen, niin jos haluaa ostella estoitta, niin silloin rahaa kannattaa varata mukaan tukuttain.

Toki kiinalaiset tuotteet ovat edullisia, mutta jos shoppailee kauppakeskuksissa joissa on pääosin länsimaisia liikkeitä, niin myös hinnat niissä on länsimaiset.

Lyhyesti sanottuna Lantaun saari on kuin koko Hongkong pienoiskoossa. Yhtäältä tunnelma on kiinalainen, harras ja vanhoja perinteitä vaaliva, toisaalta taas turisteja tulviva shoppailuparatiisi.

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.