Ainoita ostoksia

tunnetila: ilo

180316_11

Matkakohteena maailman paras shoppailukaupunki Hongkong. Mitä tekee Nina? Nina laatii pitkän ostoslistan, ja ottaa matkalle mukaan ylimääräisen matkalaukun ostoksia varten. Vähän yli viikon jälkeen Nina palaa reissusta, edelleen tyhjä matkalaukku mukanaan, kolme juttua ostoslistalta yli vetäneenä. Ei mennyt nuo shoppailut Hongkongissa ihan putkeen.

Sain hankittua ostoslistaltani kolme asiaa: teetä, alusvaatteita ja mustan silkkimekon. Etenkin tuo silkkimekko ilahdutti, mutta myös tuo ostos sisälsi hieman draamaa.

180316_08

neuletakki Marimekko, silkkimekko Grana, koru SysterP*
(kamera)laukku Olympus, kengät H&M Premium*

180316_02180316_06180316_01180316_07

Ostoslistani ykkösasia oli kiinalaisesta silkistä valmistetut silkkipaidat (mustia ja valkoisia, niin monta kuin kukkaro antaa myöden) ja musta silkkimekko. Silmäilin eteen sattuneita vaateliikkeitä ”silkkisilmällä”, mutten bongannut mistään kiinalaisia tuotteita.

Matkan viimeisen päivän aamuna törmäsin sattumalta liikkeeseen, joka vaikutti ulkoisesti täydelliseltä. Liikkeen nimi The Fitting Room kuulosti mielestäni kekseliäältä, ja kun astuin sisälle liikkeeseen olin lentää selälleni. Liike näytti unelmieni vaatehuoneelta. Liikkeen rekit olivat täynnä klassisia, laadukkaasta kiinalaisesta silkistä, pellavasta, kashmirista ja puuvillasta valmistettuja mekkoja, paitapuseroita, housuja jne. Tajusin löytäneeni kultasuonen.

180316_13180316_09 180316_14180316_12

Poimin rekeiltä sovitettavaksi silkkipaitoja, -mekkoja, -housuja ja -shortseja ja hihkuin miehelleni onneani. Kunnes paikan myyjätär tuli paikalle. ”Niin, tiedättehän kuinka liikkeemme toimii? Täällä siis vain sovitetaan vaatteita, ja kun oikea koko löytyy tuotteet tilataan netistä.” MITÄ?!??!?! ”Meiltä ei siis voi ostaa mitään. Jos teet tilauksen tänään, voit tulla noutamaan ne liikkeestämme huomenna.”

Siksi liikkeen nimi oli siis The Fitting Room! Ette usko millainen tunne oli, kun käsivarrellani lepäsi kasa täydellisiä silkkivaatteita jotka olin jo päättänyt ostaa, ja sitten minulle sanotaan, että niitä ei myydä minulle. Paitsi huomenna kun olen jo Suomessa. Pääni oli räjähtää pettymyksestä!

Sopersin myyjättärelle että lähdemme kotiin tänä iltana. Kysyin onnistuuko vaatteiden toimitus Suomeen, mutta suurten tullien vuoksi se ei ollut mahdollista. Olin oikeasti tuossa vaiheessa purskahtaa itkuun.

Myyjätär jonka kanssa keskustelin, sattui olemaan kotoisin Ruotsista, ja kun hän näki pettymyksestä lysähtäneen olemukseni, hän sanoi myyvänsä minulle tuon silkkimekon mallikappaleen. Siis jos tuo mallikappale olisi minulle sopiva. Ja vain tämän kerran, ja ainoastaan siksi, koska olin ”fellow scandinavian”.

Sain kuin sainkin itselleni tuon mekon, ja ette usko miten onnellinen olin! Tämä siis vinkiksi kaikille Hongkongissa matkaaville: etsikää heti ensimmäisinä reissupäivinänne käsiinne Grana, sovitelkaa vaatteita ja tehkää tilaus ajoissa. Tuotteita ei ole varastoissa, vaan ne valmistetaan paikan päällä tilausten mukaan. Seuraavana päivänä saatte noutaa tilauksenne ja olette esimerkiksi ihanan paksun kiinalaisen silkin omistajia!

Grana Pop Upit:
The Fitting Room, 108 Hollywood Road, Sheung Wan
Causeway Bay, 10 Pak Sha Road, Causeway Bay
Open Warehouse, Grana Office, 1/B 2 Yip Fat Street, Wong Chuk Hang

2

(10) Kommentit

 1. Voi harmi mikä tapaus 🙁 Tuli ihan harmitus sun puolesta. Onneksi sait tuon mekon 🙂

  1. Nina says:

   Kiitti Janet myötäelämisestä! Onneksi sain kuitenkin edes yhden mekon ja se on päässyt heti ahkeraan käyttöön. 🙂

 2. Mirva says:

  Eih! Mulla oli jo pää räjähtää kun luin postauksesi. 😀 No, tiedät minne suunnata heti ensimmäisenä päivänä kun seuraavan kerran menet Hongkongiin. Nimittäin pakkohan sun on mennä, kun löysit noin mahtavan paikan. 😉

  1. Nina says:

   Hah, oli mullakin pitelemistä etten heittäytynyt lapselliseksi kiukuttelijaksi polkemaan jalkaa. 😀

 3. Onneksi myyjä oli noin ihana ja myi sulle mekon, koska hyvältä näyttää! Harmi toki, että jouduit jättämään muut mahdolliset ihanuudet kauppaan.

  1. Nina says:

   Kiittelin kyllä myyjää niin vuolaasti, että hän varmasti tiesi pelastaneeni päiväni. 🙂

 4. Tarja says:

  Voi ei! Tuo kuulostaa ihan joltain painajaisunelta. Mutta tiedätpä nyt, minne suuntaat, kun menet seuraavan kerran Hongkongiin 🙂 Mekko on ihana!

  1. Nina says:

   No kyllä se tuntuikin siinä vaiheessa aika painajaiselta. 🙂 Mutta kuten sanoit, nyt on taas yksi syy lisää matkustaa takaisin Honkkareihin. 😉

 5. merikukka says:

  Voi harmi!

  1. Nina says:

   Älä muuta sano! Mutta olen kyllä iloinen että löysin tuon mahtavan vaateliikkeen ja saan vinkattua muille, ettei kannata jättää vierailua viimeiseen päivään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.