Laukkakilpailuissa

tunnetila: hauskuus

laukkakisat8

Blogiini on tulossa vielä vaikka kuinka monta Hongkong aiheista postausta, mutta tekstit odottavat kirjoittajaansa. Normaalisti suollan tekstiä helposti, mutta kärsin ikuisesta kuvapulasta. Viime aikoina on mennyt ihan toisinpäin.

Olen jo käsitellyt reissukuvia ison kasan ja sortteerannut ne postausten muotoon, mutta aikaa tekstien kirjoittamiseen ei tunnu löytyvän mistään. Nyt tartun kuitenkin härkää sarvista jotta saan postaussumaa luonnoksista pienemmäksi. Pidemmittä puheitta, tervetuloa Happy Valleyn laukkakilpailuihin!

laukkakisat4laukkakisat11laukkakisat7laukkakisat15

Vietimme yhden reissun ehdottomasti hauskimmista ja jännittävimmistä illoista Hongkongin kuuluisalla Happy Valley -laukkaradalla.

Hevosurheilu on yksi näkyvimmistä asioista, joita britit ovat Hongkongin saarelle tuoneet. Toki esimerkiksi vasemmanpuoleinen liikenne vaikuttaa saarelaisten jokapäiväisessä elämässä edelleen laukkakilpailuja enemmän, mutten tiedä harrastettaisiinko Hongkongissa tuota lajia lainkaan ilman brtittiperinteitä.

Happy Valley on ollut Hongkongin tärkein laukkarata jo vuodesta 1846 lähtien. Vielä nykyäänkin Causeway Bayssä sijaitsevalle laukkaradalle keräännytään keskiviikkoiltaisin sankoin joukoin pelaamaan, ihailemaan hevosia ja pitämään hauskaa.

laukkakisat10laukkakisat3laukkakisat1 laukkakisat2laukkakisat13laukkakisat12

Sisäänpääsy laukkakilpailuihin maksaa HK$10 (vähän yli euron), joten hevosista kiinnostuneiden kannattaa todella suunnistaa laukkaradalle keskiviikkoiltaisin. Hevosia pääsee näkemään esittelyissä ihan läheltä, ja kilpailua voi seurata joko katsomosta, tai ihan radan vierestä.

Tarjolla on (omituisten) pelikuponkien lisäksi ruoka- ja juomakojuja, eikä mikään nosta tunnelmaa paremmin kuin summan mutikassa muutamalla dollarilla täytetty veikkauskuponki ja paikallinen olut!

Olin laukkakilpailuista innoissani, sillä näin jo kuvitelmissani tyylikkäät yläluokkaiset leidit katsomoissa suurine hattuineen. Olin oikein varautunut iltaan hameella ja korkkareilla. Paikan päällä meitä vastassa oli olutta kittaavia brittituristeja, kovaan ääneen huutavia vanhoja kiinalaismummoja ja miesjoukkoja, jotka tohkeissaan vertailivat pelikuponkejaan.

Eli ei, näihin laukkakilpailuihin ei tarvitse pukeutua fiinisti, eikä suurta hattuakaan tarvita. Mutta kivaa laukkakilpailuissa oli silti!

laukkaasu

pellava t-paita Majestetic Filatures,
hame Muka va, kengät Barundi

laukkakisat9 laukkakisat14laukkakisat5
Happy Valley -laukkarata
2 Sports Rd., Happy Valley,
Hong Kong Island

0

(2) Kommentit

 1. Happy Valley on meilläkin ohjelmassa. Etenkin mieheni halusi sinne, eikä vanha hevostyttö ole laukkakisoja vastaan. Asuimme viime reissulla menomatkalla Happy Valleyn vieressä, mutta heinäkuun helteissä ei laukkakisoja järjestetty.

  Epäilinkin, että pukeutuminen olisi samaa luokkaa kuin Vermossa eli tulen varmaan vetäisemään farkut jalkaan. Olen kerran ollut Englannissa laukkakisoissa, sielläkin tunsin itseni ylipukeutuneeksi hameessa. No, pukeuduinpa miten tahansa, odotan laukkakisoja(kin) kovasti.

  1. Nina says:

   Joo, samat vaatteet kuin Vermossa käy myös Happy Valleyssä. Paitsi että Vermossa mulla on aina untuvatakki ja hanskat, tuolla niitä ei tarvittu. 🙂

   Menkää ja viettäkää kiva ilta. Meillä oli ainakin tosi hauskaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.