Marimekossa

tunnetila: tykkäys

020716_03

Marimekon muotinäytös Espalla 20.5. Aurinkoiselle näytöslavalle kävelee vaaleahiuksinen malli, jolla on päällään todella simppeli mutta samalla täydellisen kaunis sinivalkoraidallinen kesämekko.

Nappaan mekosta kuvan puhelimella ja julkaisen sen Instagramiin kuvatekstillä ”The perfect summer dress”. Heti tilanteen jälkeen lavalle kävelee malli, jolla on päällään jotain vielä täydellisempää: sama mekko pitkähelmaisena. Yritän napata mekosta kuvan, mutta aurinko paistaa suoraan silmiin ja tähtäykseni osuu edessäni muotinäytöstä seuraavan tyypin takaraivoon.

020716_06

mekko Marimekko, aurinkolasit Triwa,
laukku Whistles*, nahkaespadrillot Nome*

020716_01020716_04

Olen kuitenkin täysin myyty. Suunnistan Espalta suoraan lähimpään Marimekon liikkeeseen ja etsin mekon käsiini. Löydän pitkän mekon liikkeestä koossa 34. Mekko on muuten täydellinen, mutta kiristää inasen rinnan kohdalta. Kokoa 36 ei pitkästä mekosta ole enää jäljellä.

Sovitan mekkoa lyhyenä koossa 36 ja sen istuvuus on rinnan kohdalta täydellinen. Mielikuva pitkästä, maata viistävästä mekosta on kuitenkin niin vahva, etten halua ostaa lyhyttä mekkoa. Päätän unohtaa mekon.

020716_08 020716_05 020716_02020716_07

Muutama viikko sitten sain sähköpostiin tiedon Marimekolla alkaneesta alesta. Muistin mekon välittömästi. Klik Marimekon verkkokauppaan, klik klik alemekot, klik klik klik pitkä mekko koossa 36 ostoskoriin. Jes!

Ja tässä, tässä tuo mekko nyt on. Koko 34 olisi ollut pituudeltaan ja muutenkin istuvuudeltaan minulle optimaalinen, mutta jos minulla on kerrankin liian suuri rintavarustus johonkin vaatteeseen, niin otan ilolla suuremman koon. Mekkoa kun voi helposti vähän pienentää jos liika väljyys alkaa käytössä vaivaamaan.

Tykkään mekosta hurrrrrrrjasti!

1

(8) Kommentit

 1. koshka says:

  On kyllä täydellinen kesämekko! Ihana! 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos koshka! Tykkään tästä valtavasti! 🙂

 2. Sitkeys palkittiin! Näyttää todella hyvältä ja väljemmästä on tosiaan aina helppo pienentää!

  1. Nina says:

   Kiitos Saara! Juu, mekossa on tosi paljon turhaa väljyyttä eteenkin vyötärön kohdalla, ja on se vähän liian pitkäkin, mutta toisaalta mekko on juuri tuollaisena ihana päällä. Siisti mutta rento ja mukava samaan aikaan. Ja mikä parasta, mahtuu kunnolla mässäilemään kun mekko ei kiristä mistään. 🙂

 3. Ellu says:

  Ihana!! Mä katselin viime vuonna erään toisen merkin raitamaksimekkoa enkä ole unohtanut sitä vieläkään. Ei ollut mun kokoa. Ja on näköjään tämäkin loppuunmyyty. Näyttää kyllä tosi hyvältä sun päällä 🙂

  1. Nina says:

   Kiitti Ellu! Voi että, tiedän niin hyvin miltä tuo tuntuu kun jää kaiholla muistelemaan jotain vaatetta. 🙂 Tämä mekko kävi mielessäni useita kertoja kesän aikana, ja kun sattui niin onnekkaasti että tätä oli jäänyt jokunen kappale myös alennusmyynteihin, niin oli pakko napata se heti itselle. Uskon, että olisin jäänyt haaveilemaan tästä pitkäksi aikaa. 🙂

 4. Klassinen, style, ajaton, laadukas! Mitä muuta tarvitaankaan? Hyvä bongaus. Mahtavaa kesän jatkoa!

  1. Nina says:

   Oikeassa olet, ei paljon muuta tarvita! 🙂 Kiitos samoin Tiina, ihanaa kesää sinullekin!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.