Pari vinkkiä Porvooseen

tunnetila: muistelu

otta

Tässä vielä muutama vinkki Porvoosta kiinnostuneille.

 • Café Postres. Aamiaisbuffet Café Postresissa näytti todella herkulliselta! Valitsin kuitenkin tällä kertaa kevyeksi aamiaiseksi kaikkien herkkujen keskeltä mansikkasmoothien (kuvassa alla). Samettinen smoothie oli ihana aloitus helteiseen päivään. Myös nauttimani persikkatee oli superhyvää. Tarjolla tasokasta ja esteettisesti viimeisteltyä syötävää pieneen ja suurempaan nälkään.
 • Tee- ja kahvihuone Helmi. Uskomaton paikka. Oikeasti. Jos haluat hämmästellä, ihastella ja huokailla, tämä on sinun paikkasi. Myös herkuttelu onnistuu Helmessä interiöörin ihastelun ja paikan runsauden päivittelyn lisäksi. Oma lempparini Helsingin teekaupoista on Krunassa sijaitseva TeeHelmi. TeeHelmi on porvoolaisen Helmen pikkusisar.

smoothievanhakaupunkiprivate

 • Gabriel 1763 Bar & Restaurant. Kivan simppeli ja raikas kaalisalaatti alkupalaksi noutopöydästä (kuva alla). Salaatin kanssa suussasulavaa foccaciaa. Sitruunakanapasta vei kielen mennessään, ja pizzat olivat vertaansa vailla (kuvat). Oma punajuuri-vuohenjuustopizzani oli taivaallista. Gabriel 1763 tarjosi todella, siis todella erinomaista ruokaa! (Ainoastaan possu oli kuulema liian kuiva ja jätti yhden seurueemme jäsenistä vähän kylmäksi.)
 • Café Cabriole. Heti Porvoon linja-autoaseman kupeessa sijaitseva Café Cabriole tarjoaa jokaiselle jotakin. Notkuvia kakkuvitriinejä, pientä suolaista, runsaan salaattipöydän ja ruoan lisäksi kuvankauniin miljöön.

alkusalaattipastapizza

 • Åtta. Vanha Porvoo on täynnä, oikeasti, TÄYNNÄ sisustusliikkeitä. Kävin ainakin viidessätoista liikkeessä, joista suosikikseni nousi Åtta. Jokaisessa liikkeessä oli oma ihana tunnelmansa, mutta Åttan tuotteet olivat eniten omaan makuuni. Tällä kertaa en ostanut Åttasta mitään, mutta luulen, että jos asuisin Porvoossa, ravaisin Åttassa alituiseen.
 • Siirtomaatavaraliike Skafferi. Skafferissa on myynnissä ehkä kaikki herkut maailmassa! Tai jos ei ihan kaikki, niin ihania hilloja, teetä, mausteita, öljyjä, keksejä ja muuta herkutteluun tarvittavaa kuitenkin. Ihastuin!

pehtoori

idaopen

Seuraavan kerran kun suunntaan Porvooseen, haluaisin olla siellä yötä. Yöpyä kun voi ihan idyllisen Vanhan Porvoon keskustassa, vaikkapa Hotelli Pariisin Villessä. Toinen vaihtoehto olisi myös yöpyä Haikon Kartanossa, sekin kun on samalla suunnalla.

Vanha Porvoo on hyvin pieni alue, mutta luulen silti, että ainakin kauniilla säällä siellä riittäisi tehtävää pariksi päiväksi. Porvoossa kun on kiinnostavia museoita ja siellä voi mm. SUPpailla, risteillä tai harrastaa muita aktiviteetteja. Itse tosin luulen, että söisin koko reissun aamusta iltaan ihanissa ravintoloissa ja kahviloissa. Ja niin, Porvoon Paahtimon ja Brunbergin myymälän antimiin kävisin tutustumassa uudestaan.

1

(6) Kommentit

 1. Heidi V says:

  Kävin Porvoossa viimeksiviime kesänä, ja menen sinne taas elokuussa, Porvoo Popfestiin 🙂

  Aivan ihana paikka putiikkeineen ja ravintoloineen!

  Miinus ehkä se, että väkeä on paljon, eli etenkin ruokapaikoissa on ruuhkaa. Valinnanvaraa kyllä onneksi riittää.

  1. Nina says:

   Oooh, oli heti pakko googlettaa Porvoon Popfest ja vitsit, siellä on ANTTI TUISKU! Awwwww! Harmi että olen juuri tuolloin ihan toisella puolella Suomea juhlimassa ystävän syntymäpäivää.

   Juu, ravintoloihin oli viikonloppunakin pitkät jonot, mutta onnistuimme saamaan pöydät aina yllättävn nopeasti. Joissain paikoissa meidän jälkeemme ihmisiä jouduttiin jo käännyttämään pois, mutta me onneksi mahduimme aina kaikkialle minne halusimme. Oma etu paras etu. 😀

 2. Kiitos kivoista Porvoon vinkeistä. Ollaan menossa loppu kesästä käymään ja nämä vinkit tuli sopivaan aikaan 🙂

  1. Nina says:

   Jee, ihana olla avuksi souliina! Kivaa Porvoon reissua teille. Toivottavasti sää suosii!

 3. Kiitos vinkkipostauksesta! 🙂 Näillä näkymin ollaan menossa Porvooseen kesän lopulla ja ollaan ihan jopa yötä. Sieltä kun näyttäisi olevan niin kätevää tuo Helsinkiin meno, jossa myös haluaisin käydä siinä Vallisaariko se nyt oli? Jos siellä enää siihen aikaan on laivaliikennettä saarelle. 🙂 Ja Porvoo on varmasti näkemisen arvoinen paikka! 🙂

  1. Nina says:

   Ollos hyvä! Joo, Vallisaari, ja sinne on nykyään kuulema hirmuiset jonot. En ole siellä käynyt, ja ehkä odotan niin kauan että suurin suosio menee ohi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.