Inspiraatiota Habitaresta

tunnetila: vinkkaus

habitare1

Tommi Toija: Gone With the Wind

Vietimme eilen äitini kanssa huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitaressa huippukivan äiti-tytär-päivän. Nähtävää oli valtavasti ja tuntui, että tällä kertaa tarjolla oli omaa sisustusmakuani vastaavia tuotteita enemmän kuin aikoihin.

Vaikka olen musta-valkoinen pukeutuja, en ole koskaan pitänyt kliinisistä valkoisista sisustuksista. Tällä kertaa Habitaressa ei juuri valkoista näkynyt. Vaalea puu oli suurissa pinnoissa selkeästi syrjäyttänyt valkoisen, ja osa valkoisesta oli korvattu mustalla. Jo IKEAn syksyssä ihastuttanut tumma sisustus oli trendinä myös Habitaressa, ja sitä maustettiin runsailla viherkasveilla. Tämä sopii sisustusmakuuni paremmin kuin hyvin!

maija_puoskarimarimekko2 marimekko1laura_itkonen1laura_itkonen2

Nuoret suunnittelijat ilahduttivat protoillaan, ja monet uudet kotimaiset brändit olivat luoneet niin huikeita uutuustuotteita, että niiden nousukiidosta aiheutuvan kohinan voi jo kuulla.

Maija Puoskarin UTU -lamppu (kuva 2) olisi kaunis lisä kotimme valaisimiin. Toivottavasti lamppu saadaan pian tuotantoon. Pirita Keisun Cado -hylly (kuva 8) sopii pieneenkin tilaan ja on näppäryydessään vertaansa vailla.

Puusepänliike Woodyn Käpylehmä -penkki (kuva 9) on klassikko jo syntyessään, ja Laura Itkosen Ryijy -laatat (kuvat 5 ja 6) tekevät sisustamisesta hieman kiinnostavampaa.

Mum’s Designin ja puuseppä Ville Aakulan yhteistyöstä syntynyt Aamu -mallisto hauskoine jakkaroineen (kuva 7) ja Helena Mattilan puupampuloista käsityönä punottu riippumatto (kuvat 13 ja 14) tuovat kuplivaa iloa arkeen.

aamukeisukapylehmalaatatmatri origami riippukeinu1 riippukeinu2

Marimekon syksy (kuvat 3 ja 4) näytti kauniilta, kuten aina, ja Matrin osasto (kuva 11) oli viehättävä ja oikein kutsui pötköttelemään laadukkaaseen sänkyyn kauniiden petivaatteiden keskelle. Nokoset monen tunnin messukiertelyn keskellä olisi tehnyt terää.

Kokonaan kotimaisilla tuotteilla sisustettu KOTI on vierailemisen arvoinen. Kodissa brändeistä mukana oli mm. Familon, Vallila, Genelec, Muurla, Oras, Pukkila ja Lundia. Messuilla tuli moneen otteeseen valtava ylpeys kotimaisesta muotoilusta ja suunnittelusta. Kyllä meillä osataan!

Myös halli 7:ssa sijaitseva Design Outlet kannattaa kiertää, etenkin jos haluat tehdä laadukkaita ostoksia. Outletin vieressä voi ihastella ECODESIGNia omalla osastollaan. Jos shoppailu kiinnostaa laajemminkin, niin halli 3 on varattu kokonaan ostosten teolle.

Habitare 2016 on auki vielä tänään sunnuntaina. Jos kaipaat mukavaa tekemistä sunnuntaille, tai mielesi tekee inspiroivaan ympäristöön, kannattaa käydä messuilemassa muutama tunti. Uskon, että palaat kotiin uuvahtaneena, mutta inspiroituneena ja tyytyväisenä näkemääsi.

Habitare
Helsingin Messukeskuksessa
avoinna su 11.9. klo 10-18, liput 18€

3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.