Homejuusto-pastasalaatti

tunnetila: tykkäys

sinihome-pastasalaatti1

Eipä ole tässä blogissa ruokareseptejä tai muitakaan ruokavinkkejä hetkeen nähty. Syitä on ainoastaan yksi, tai oikeastaan kaksi: laiskuus ja Foodora. Ruoan kotiin tilaaminen on tehty nykyään ihan liian helpoksi laiskalle kokkaajalle ja huonolle ruokakaupassakävijälle.

Muistan, kun joskus muutama vuosi sitten kirjoitin blogissani tavoitteita uudelle vuodelle. Yksi tavoitteistani oli käydä säännöllisesti ruokakaupassa. Lukijani ihmetteli, miten kaupassakäynti voi olla niin vaikeaa. No kun se vaan on!!

Tai siis, käyn minä kaupassa montakin kertaa viikossa, mutta silloin haen ainoastaan kotiin väli- ja iltapalaa. Leipää, juustoa, jogurttia, marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. ”Oikean” ruoan etukäteissuunnittelu viikonlopulle tuppaa aina unohtumaan, ja sitten kun nälkä iskee (ainahan se iskee…) ja olet vielä kotona pyjamassa, on niin paljon helpompaa tilata ruoka kotiin, kuin lähteä kauppaan ja vielä valmistaa se.

Nyt kuitenkin päätin vinkata Teille hyvin ruokaisasta salaatista, kun kerrankin sain aikaiseksi kokkailla, ja muistin vielä napsia salaatin raaka-aineista kuviakin. Tuplayllätys!

sinihome-pastasalaatti6 sinihome-pastasalaatti2 sinihome-pastasalaatti3

Haalea sinihomejuusto-pastasalaatti (4 annosta)

250 g tuoretta parsakaalia
400 g pennepastaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
100 g karkeasti hienonnettuja saksanpähkinöitä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
100 g rucolaa
150 g sinihomejuustoa
2 rkl vastajauhettua pippuria
suolahiutaleita

  1. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja leikkaa varsi viipaleiksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna parsakaalin kiehua mukana noin 5 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.
  3. Sekoita pasta ja parsakaali muiden ainesten kanssa ja mausta suolalla.

(Ohje Caroline Hofbergin ihanasta ”Runsaat salaatit” -kirjasta)

sinihome-pastasalaatti5sinihome-pastasalaatti4sinihome-pastasalaatti7sinihome-pastasalaatti8

Sikamaisen helppo ohje, jolla ruokkii helposti suurenkin määrän ihmisiä.

Tein salaatin ohjeen mukaan (paitsi vähensin pippurin määrää, sitä oli alkuperäisessä ohjeessa 1/2 dl, ja tuo on luultavasti virhe) ja salaattia tuli valtavasti!

Jos siis aiot tehdä salaatin vaikkapa kahdelle, kannattaa ohje ehdottomasti puolittaa. Salaatti on nimittäin todella täyttävää, eikä se ole kylmänä enää niin hyvää kuin heti sen valmistuttua.

Tässäpä siis näppärä ja nopea vinkki arkeen, tai vaikkapa illanistujaisten naposteltavaksi.

Leppoisaa sunnuntaita Teille kaikille!

5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.