Hetki ennen auringonlaskua

tunnetila: tyytyväisyys

171116_01171116_04

kevytuntuvatakki Uniqlo, mekko Marimekko, laukku Massimo Dutti,
ranteenlämmittimet Marks&Spencer*, kengät Dune London

171116_02 171116_05

Olin tehnyt New Yorkin matkalleni ostoslistan. Listalla oli kaksi asiaa. Toinen oli siisti villakangastakki, toinen siistit matalakantaiset nilkkurit, chelsea bootsit, mielellään kapealla kärjellä.

Kuten kerroin, siisti takki jäi ostamatta, ja sen sijaan tuli hankittua paksua untuvaa. Myös matalakantaisten nilkkureiden hankinnassa epäonnistuin. Matalien kenkien tilalle matkalaukkuuni päätyi mustat korolliset mokkanilkkurit.

Dune Londonin nilkkurit sujahtivat jalkaani kuin sukat, ja vaikka kenkien kanta oli liian korkea tarpeeseeni (tarkoituksena oli hankkia matalat kengät, joilla jaksan kävellä/seisoa koko päivän), oli ostopäätös sinetöity sillä sekunnilla kun sain kengät jalkaani. Kengät tuntuvat jalassa todella mukavilta, korosta huolimatta.

En siis saanut hankittua kumpaakaan asiaa ostoslistaltani. Tämän lisäksi sekosin eräissä sample saleissa, ja tuon sekoamisen lopputuloksena minulla on nyt jemmassa kaksi upeaa juhla-asua ja kauniit korkkarit.

En olisi todellakaan tarvinnut mitään noista ale-löydöistä, mutta joskus sitä täytyy tehdä ostopäätös pelkällä tunteella, ja tällä kertaa työnsin aina niin järkevän äänen pois päästäni ja annoin mennä.

Tänä konmarittamisen ja tavaran karsimisen kulta-aikana minulle tuli holtittomista ostoksistani ihan hemmetin hyvä mieli!

7

(4) Kommentit

 1. Johanna says:

  Kauniit kengät! Ei ihme että haksahdit niihin vaikket välttämättä niitä tarvinnut.

  Ps. Mä olen kanssa IHAN TÄYNNÄ tota KonMarittamista!!! Ihana että sanoit noin. Kuulisin mielelläni ajatuksiasi tästä lisää. 🙂

  1. Hahahaha, mun on tehnyt mieleni kirjoittaa aiheesta jo monta kuukautta sitten, mutta olen yrittänyt hillitä itseäni. 🙂
   Katsotaan josko innostuisin kirjoittamaan aiheesta ihan oman postauksensa.

 2. Kaunis asu! Mua ei niinkään ärsytä konmaritus, vaan se kaikki hässäkkä siinä ympärillä (syytän siis somea?). Onhan se tavallaan ihan hienoakin, että vähäisempi (ekologisempi) kuluttaminen on nyt niin trendikästä, kultainen keskitie vaan katoaa niin helposti :D.

  1. No juuri tuon kultaisen keskitien puuttuminen missä tahansa asiassa saa minulla karvat pystyyn. Vähäisempi ja ekologinen kuluttaminen on toki kannustettavaa, mutta olen aika varma, että ne tyypit jotka ovat hamstranneet asuntonsa niin täyteen tavaraa että se kaipaisi tyhjennystä, eivät lähde tähän konmaritukseenkaan mukaan. Ja ne jotka nyt innoissaan luopuvat kaikesta omistamastaan (= hyvä, rahanarvoinen tavara muuttuu yhtäkkiä ongelmajätteeksi), ovat samassa tavaramäärässä taas kymmenen vuoden päästä. Tämä konmarivillitys kuulostaa ihan jojoilulaihdutukselta, ei pysyvältä elämänmuutokselta. Ihmisillä kun nyt vaan on halu omistaa tavaroita. Ja pian kun on vähemmän tavaraa, voi hyvällä omatunnolla ostaa vähän lisää. Ja sitten taas vähän…

   Toivottavasti olen väärässä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.