Mitä söisi Manhattanilla?

tunnetila: nälkä

Kun ruoka maksaa paljon, on jokainen huono tai ”ihan ok” ravintolakokemus ärsyttävä. Tässä siis muutama vinkki kivoista ravintoloista Manhattanilla. Ettei rahat menisi ns. hukkaan, vaan että ruoka olisi muutakin kuin pakollinen energianlähde.

breakfast1

Bryant Park Grill
25 West 40th Street

Viehättävä, vähän ylellinenkin ravintola Bryant Parkin laidalla. Ylellisyydestä huolimatta rento tunnelma. Viiden henkilön brunssiporukkamme otti jokainen eri annoksen, ja kaikki tykkäsivät.

Oma avocado-vuohenjuusto-omelettini piti nälän poissa illalliseen asti, ja oli taivaalisen hyvää! French Toast marjoilla ja mascarponella (kuvassa yllä) maistui kuulema myös oikein hyvin.

Brunssi $25/hlö (lapset $12,50)

gelso_grand1

Gelso & Grand
186 Grand Street

Fantastinen miljöö ja herkullista pizzaa Little-Italyssä. New Yorkissa saa hyvää pizzaa kaikkialta, mutta kun olimme juuri italialaiskaupunginosan kulmilla ja pizzahammasta alkoi kolottaa, niin suunnistimme testaamaan Gelso & Grandin.

Pizzat maksoivat parin kympin molemmin puolin ja viinilasillinen taisi olla $13. Kivennäisvesi maksoi $8 pullolta kaikkialla, niin myös täällä. Ravintola oli siis vähän hintavampi, mutta kuten sanottua, New Yorkin hintataso oli pääosin juuri tuota luokkaa.

Päärynää, sinihomejuustoa, rucolaa, saksanpähkinöitä ja hunajaa sisältänyt kolmen juuston pizzani oli superhyvä, mutta hyvin makea. Jos siis haluat kokea makean pizzaelämyksen, niin tuo pizzaa kannattaa ehdottomasti testata!

little_rascal2little_rascal1
Little Rascal
163 Elizabeth Street

NoLItassa sijaitseva Little Rascal oli ehdottomasti tunnelmallisin paikka, jossa illallistimme reissun aikana. Turkkilaista ruokaa tarjoileva ravintola oli hieman meluisa, mutta pienen intiimin ravintolan pöytään oli helppo unohtua istuskelemaan ja herkuttelemaan tunneiksi.

Turkkilaiset lihapullat olivat kuulema erinomaisia, mutta itse en tilannut lainkaan pääruokaa, vaan maistelin erilaisia mezejä ja linssikeittoa. Illan paras maku löytyi rapeaan filokuoreen tehdyistä feta-pinaattikääryleistä. Kääryleet olivat oikeasti niin hyviä, että oli taju lähteä!

theblack_tap

The Black Tap
248 W 14th St (Meatpacking) ja 529 Broome St (SoHo)

Jos mielit burgeria tai jättimäistä pirtelöä, suuntaa askeleesi The Black Tapiin. Burgeria en tuolla maistanut, sillä täytin vatsani hyvin epäterveellisellä ja sokeria pursuavalla Cotton Candy mansikkapirtelöllä ($15).

Mansikkapirtelön päällä oli jättimäinen keko vaaleanpunaista ja vaaleansinistä hattaraa, kermavaahtoa, kolme tikkaria sekä pinkkejä, vaaleansinisiä ja valkoisia suklaarakeita. Huh huh! Täytyy sanoa, että vähään aikaan ei tarvitse pirtelöä tuon jälkeen syödä.

Toinen mainitsemisen arvoinen, makunystyröitä hellinyt elämys, oli kivassa, chelseassa sijaitsevassa kahvilassa, The Commonsissa, maistamani rosé-siideri.

Siideri on valmistettu Hamptonsissa Long Islandilla, ja suurin osa siihen käytetyistä omenoista (16 eri lajiketta!) on poimittu lähitilalta. Wölffer No. 139 kuivaa rosé siideriä kannattaa ehdottomasti maistaa, jos siihen jossain törmäät. Paikallinen erikoisuus, ja hyvää oli!

Näillä vinkeillä pääset jo alkuun New Yorkin tuhansien ravintoloiden viidakossa, enkä usko että koet epäonnistuneesi. Nautinnollista makumatkaa!

9

(2) Kommentit

  1. Kepa says:

    Oi mitä herkkuja! Varmasti tulee ainakin tuota pirtelöä testattua jos elämä joskus noille kulmille vie 🙂 Ja kiitos kiitos kiitos Lumene-arvonnasta! Paketti tuli perille ja silmät säihkyen ihastelin tuotteita paketeissaan ensimmäisen päivän. Kaikkia kokeiltu ja melkein onnesta tippa linssissä ollut näinä aamuina kun niin luksusta meikkaaminen taas.

    1. Tuo pirtelö oli kyllä yksi koko reissun kohokohdista. 🙂

      Voi miten ihana kuulla Kepa että paketti oli sinulle mieluisa! Ne tuotteet on <3 <3 <3 Silkkaa rakkautta! Ihanaa joulun odotusta ja kivoja meikkihetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.