Europan neitsytmatkalla

tunnetila: tykkäys

silja_europa12

Kävin viime maanantaina risteilyllä*. Sain kutsun Silja Europan neitsytristeilylle, ja vaikka työpaine ja kiire on näin ennen joulua kova, ilmoittauduin silti mukaan hauskanpitoon. Onneksi ilmottauduin, oli tosi kiva matka!

90-luvulla Helsinki-Tukholma väliä reissannut Silja Europa on remontoitu täysin, ja aloitti viime maanantaina Helsinki-Tallinna -välin liikennöinnin. Silja Europalla pääsee nykyään tekemään 22h -huviristeilyjä Tallinnaan.

En ole koskaan ollut 22h:n risteilyllä Tallinnan suuntaan, joten koko konsepti oli minulle uusi. Ilahduin todella laivan meiningistä! Ihmiset olivat tulleet laivalle ostoksille, syömään hyvin ja tanssimaan. Naisilla oli päällään jopa kimaltelevia iltapukuja, ja he todella näyttivät ottavan juhlafiiliksestä kaiken irti!

silja_europa_01 silja_europa06silja_europa01silja_europa17silja_europa18

Täysin uusitulla laivalla juhlavaan fiilikseen pääsi helposti. Corner Bar (kuvissa yllä) oli uusituista tiloista ehdoton suosikkini. Tila oli viihtyisä ja siellä olisi voinut istuskella vaikka kuinka pitkään. Ohjelmassa oli kuitenkin ensimmäisenä laivakierros, joten kauan ei ylelliseksi loungeksi muokatussa baarissa ehtinyt istuskella.

Minulle risteilyillä pääasia on usein matkakohde, siis Tallinna tai Tukholma, mutta nyt kun pääsin kurkkaamaan uudistettuihin DeLuxe -hytteihin ja laivan sviittiin, niin nyt on kyllä päästävä Europan 22h -risteilylle ja nopeasti!

Laivan sviitti oli huikea! Sviitissä oli olohuone, ruokailutila, makuuhuone, wc ja kylpyhuone erikseen ja vielä kaiken päälle oma sauna! Olisipa kiva joskus päästä risteilemään noissa puitteissa! Sviitit kuitenkin verottavat kukkaroa niin paljon, että lyhyet risteilyt tulee yleensä vietettyä hieman vaatimattomimmissa oloissa.

Juttelin hetki sitten toisessa tilaisuudessa Siljan henkilökunnan edustajan kanssa ja kysyin laivan sviittien käyttöasteesta. Kuuntelin ällistyneenä kun hän kertoi, että jos haluan tehdä Helsinki-Tukholma-risteilyn sviitissä, seuraavat vapaat ajat ovat alkuvuodesta 2018! En olisi ikinä uskonut, että sviittiä joutuu jonottamaan pahimmassa tapauksessa yli vuoden!

silja_europa08 silja_europa07silja_europa14silja_europa15silja_europa13silja_europa21silja_europa28silja_europa23 silja_europa10silja_europa25silja_europa24silja_europa20

Testasimme illan aikana kolme laivan ravintoloista. Alkupalat nautimme italialaisessa Tavolatassa, johon olen ehtinyt ihastua jo aikaisemmin Tukholman risteilyllä. Pääruoan söimme Grill Housessa, joka on niin ikää yksi laivan uusista ravintolatulokkaista, ja jälkkärin nappasimme jälkiruokabuffetista.

Jälkkäreiden kanssa pääsimme maistamaan kiinnostavaa uutuutta, kylmäuutettua kahvia. Juon kahvia harvoin, ja silloin kun juon, juon espressoa. Pidän siis kahvistani mahdollisimman tummana ja maidottomana. Kylmäuutettu kahvi appelsiinilla ja makusiirapilla höystettynä oli herkullinen ja kiinnostava makuelämys.

Halusin kurkata myös uudistuneen laivan myymälään, joten suuntasin sinne illallisen jälkeen. Laivalla oli jotenkin niin ylellinen tunnelma, että päädyin myymälässä katselemaan heti ensimmäisenä Chanelin tuotteita. Ilahduin myös kosmetiikkamyymälästä löytyneestä Ritualsista ja myymälän laajasta luonnonkosmetiikkatarjonnasta.

Tein laivalta viimeiset joululahjaostokset ja sitten kello olikin jo kymmenen ja saavuimme Tallinnan satamaan. Satamassa poistuimme laivasta ja siirryimme putkea pitkin suoraan Tallink Stariin, joka toi meidät turvallisesti takaisin Helsinkiin.

silja_europa16 silja_europa19silja_europa27silja_europa11

Tutustumisristeilymme jäi hieman vajaaksi, sillä emme viettäneet yötä laivalla vaan palasimme kotiin hauskan illan jälkeen. Kokematta jäi mm. uudistettu saunaosasto uima-altaineen ja laivan spa-osasto, yökerhosta puhumattakaan.

Mukavana makupalana tuo risteily kuitenkin toimi. Päälle jäi hinku päästä testaamaan 22h -risteily ihan kunnolla.

Voisin vaikka heti tammikuussa buukata risteilyn hemmotteluhoitoineen, ja mennä yhdeksi yöksi köllöttelemään uudistettuun DeLuxe-hyttiin. Kaltaiseni hotelliluuta ja hyvien yöunien metsästäjä on nimittäin aina ihan tohkeissaan törmätessään viehättäviin nukkumisympäristöihin ja uusiin sänkyihin.

Oletteko Te matkustaneet koskaan laivalla sviitissä? Jos olette, niin millaista oli? Silja Europan sviitti sai minut harkitsemaan jos joskus panostaisi oikein kunnolla ja buukkaisi itselleen luksusristeilyn! Tosin sviittijonot hieman mietityttävät. Miten ihmeessä sitä voi tietää, mitä haluaa tehdä keväällä 2018..?

7

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.