Valoa kansalle

tunnetila: tykkäys

lux_helsinki02

Leppoisaa loppiaista kuomat! Saatiinhan sitä vihdoin yksi ylimääräinen vapaapäivä tähän vuodenvaihteeseen.

Jos mitenkään mahdollista, niin ottakaa tänään rennosti. Tämän viikonlopun jälkeen alkaa nimittäin pitkä kevät, joka täytyy jaksaa puskea läpi vaikka hammasta purren.

Anteeksi että tuon taas synkkiä ajatuspilviä taivaallenne, mutta minulle kevät on se epämiellyttävä vuodenaika joka vain kestää ja kestää, eikä kesää tule vaikka kuinka toivoisi.

lux_helsinki03lux_helsinki01

Vuodenajoista kesä on ihanin, mutta auttamattomasti aina liian lyhyt. Tykkään myös talvesta ja parhaillaan poskipäitä purevista paukkupakkasista, mutta ei talvikaan yleensä pitkään kestä. Syksyllä kivaa on puista tippuvat värikkäät lehdet, pimeät illat, sateen ropina, kynttilät ja niistä tuleva tunnelma, ja lopulta joulun odotus.

Keväällä taas ulkona on loskaa ja likaista. Ensimmäiset (likaisten ikkunalasien läpi tunkeutuvat) auringonsäteet paljastavat myös sisältä kaikki villakoirat. Sulavan lumen alta tulevat esiin mädäntyneet lehdet, koirien jätökset ja lumiseen maahan tumpatut röökinnatsat. Syksyllä on mukava vetää kumpparit jalkaan, keväällä nuo samaiset, jatkuvasti jalassa olevat kumisaappaat alkavat jo tympiä.

Se hetki, kun kuivat kadut lakaistaan moskasta, ja kun ensimmäistä kertaa saa laittaa tennarit jalkaan. Se hetki on keväässä parasta. Mutta valitettavan usein se tapahtuu vasta siinä vaiheessa, kun olen jo vakuuttunut ettei kesä ja loma ja kärpäset koskaan tule, ja pinna on päässyt kiristymään äärimmilleen.

lux_helsinki04

Johan nyt! Miten tämä kirjoittaminen meni taas tähän melankoliaan? Anteeksi. Tarkoituksenani oli vain vinkata kaikille pääkaupunkiseudulla tai sen läheisyydessä asuville ilmaisesta valoterapiasta.

Eilen avattu LUX Helsinki on levittäytynyt tällä kertaa Kruununhaan ja Kauppatorin ympäristöön. Esimerkiksi kuvan kerrassaan valloittavan valoteoksen Light Pipes (tekijät Rölli Ridanpää ja Tero Laine) löydät Senaatintorilta.

Pukekaa päälle lämmittäviä kerroksia ja suunnatkaa hakemaan iloa iltoihinne Helsingin valoviikolta. Kuten useana vuonna ennenkin, tarjolla on upeita valotaideteoksia kansalle, joka pimeydessä vaeltaa!

Minä tarvitsen selvästi lisää valoa ja iloa elämääni, ja lähdenkin huomenna hakemaan sitä mereltä. Extempore järjestetty synttäriristeily tulee juuri nyt täydelliseen saumaan!

Valoisaa viikonloppua kaikille!

LUX Helsinki
5.–9.1. klo 17-22
Valotaiteen näyttely Lux In Kaapelitehtaalla
1.–10.1. klo 15-22

5

(4) Kommentit

 1. Leenu says:

  Tää osu, mä oon niiiiin samaa mieltä tosta keväästä! Ja kyllä, nautin näistä pakkasista ja lumesta ja narskunnasta kenkien alla ja ja ja … Ihanaa ❤️

  1. Oih, kohtalotoveri! Yleensä ihmiset vain hehkuttavat kevättä. Minä vedän kevään aina jos nyt en puolivaloilla, niin vähän himmeämmillä kuitenkin. 🙂 Tällaiset aurinkoiset pakkaskelit taas ovat parhaita! Talvi on täysin pukeutumiskysymys. 🙂

 2. pauliina says:

  mun inhokkivuodenaika on kevät. ei ehkä enää niin paljon kuin nuorena, parikymppisenä jolloin podin useampana vuonna huhtikuussa aivan järjetöntä kevätmasennusta. ”huhtikuu on kuukausista julmin” oli kiistaton totuus tuohon aikaan. se yhtäkkiä lisääntyvä, aivan liian kirkas valo taisi olla liikaa silloiselle pauliinalle. nykyään kevät ei vaikuta minuun enää niin voimakkaasti vaan löydän siitä jopa jotain positiivistakin. lähinnä sen, että kesä tulee ja se on vielä kokonaan edessä. 🙂
  kesä on ihana mutta aivan liian lyhyt. syksy on ehkä mulle se lempivuodenaika. aah ne pimenevät illat ja loppukesän haikea tunnelma. varsinkin mitä kuumempi kesä, sitä ihanampi on sen jälkeen tuleva syksy. jos taas kesä muistuttaa säätilaltaan lähinnä syksyä, niin syksyn tulo ei ihan samalla tavalla sykähdytäkään. 🙂
  talvessa ja joulun ajassa on sitten ihan omaa taikaansa. mutta sitä ei löydä kurakelissä ja plussa-asteissa. tai minä en ainakaan löydä. pimeinä pakkasiltoina voin kuvitella henkiolentojen läsnäolon. tai taruolentojen. tätä on hyvin vaikeaa ilmaista sanoilla ja ajattelin että en edes yritä, mutta henkilökohtaisena kokemuksena se on kuitenkin minulle niin selvä ja tosi, että oli se pakko tähän vuodenaikapohdiskeluun liittää.
  kyllä 4 vuodenaikaa on rikkaus.

  1. Voi pauliina miten ihastuttava ajatus noista henkiolennoista! Vaikken ole asiaa ikinä noin ajatellutkaan, niin tuo ajankohta jos mikä olisi henkiolennoille sopiva aika ilmestyä. 🙂 Tsemppiä meille kevätväsymyksen karkoittamiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.