tunnetila: herkuttelu
Tein eilen päivälliseksi niin hyvää ruokaa, että ajattelin jakaa ohjeen kanssanne.
Lähes kaikki aterian raaka-aineet löytyivät jo valmiiksi omasta kaapista, joten kauppareissu tuli halvaksi, eikä painavia ostoskasseja tarvinnut raahata kotiin. Jouduin hakemaan kaupasta ainoastaan pakastepinaatin ja yrttituorejuuston.
Tykkään hyvistä arkiruokaresepteistä, joiden raaka-aineet löytyvät lähes aina kotoa. Tämä on yksi sellaisista resepteistä. Pinaatti-tonnikalacannellonit, olkaatten hyvät!
Pinaatti-tonnikalacannellonit
Ainekset (5 annosta)
12 lasagnelevyä
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä, MSC
1 ps (150g) hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pkt yrttituorejuustoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Kastike
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
2 dl ruokakermaa
1 tl basilikaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Pinnalle
1/2 ps (à 150 g) (emmental-mozzarella)juustoraastetta
Tee näin:
Laita vesi (lasagnelevyjä varten) kiehumaan.
Valuta tonnikalat ja sulatettu pinaatti. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä.
Sekoita tuorejuusto, tonnikala, pinaatti, sipulit ja mausteet tasaiseksi. Voitele uunivuoka öljyllä.
Keitä lasagnelevyjä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Lisää keitinveteen hieman öljyä, jotta levyt eivät tartu kiinni toisiinsa.
Nosta lasagnelevyt työtason päälle ja puolita ne. Nosta täytettä levyn alareunaan ja rullaa/taita levy. Nosta rullat vieri viereen vuokaan.
Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kaada tomaattikastike cannelonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Nosta vuoka ylätasolle vielä 10 minuutiksi.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Nauti!
Alkuperäinen resepti K-Ruoka.fi
5
Tein näitä heti eilen! Nam! Tosi hyviä! Ja jäi evääksi myös töihin tälle päivälle. Kiitos hyvästä reseptistä Nina ja kivaa viikkoa!
Heh, mulla oli noita töissä eväänä kahtena päivänä. Eli söin niistä kolme päivää putkeen ja hyviä oli. 🙂 Tosin suoraan uunista oli maukkaimpia.