Pitkävartinen ihastus

tunnetila: ihastus

Katsokaa mitä mä ostin! Mokkaiset ylipolvensaappaat! Ra-kas-tan!

Olen salaa haaveillut ylipolvensaappaista jo vuosikaudet, mutten ole koskaan edes sovittanut sellaisia. Olen aina ajatellut, että ne sopivat vain pitkille ja hoikille ihmisille, joiden pitkiä sääriä ne viehättävästi korostavat.

Mutta samalla tavalla kuin myytti ”maksimekot sopivat vain pitkille”, myös tämä myytti oli tarkoitettu murrettavaksi. Niinpä kun sattumalta törmäsin H&M:n verkkokaupan alennusmyynnissä täydellisellä kärjellä, kannalla ja varrella varusteltuihin saappaisiin, pistin tilauksen menemään. Odotin saappaiden saapumista todella jännittyneenä.

mekko Katri Niskanen, laukku Coccinelle, koru Lumoava*,
sukkahousut Marks&Spencer*, ylipolvensaappaat H&M Premium


Kun paketti saapui, kiskaisin saappaat välittömästi jalkaani ja huokaisin ihastuksesta. Kenkien varret istuivat sääriini hyvin ja kengät olivat niin kauniit! Vielä täydellisemmät kuin osasin unelmoida.

Sitten katsoin peiliin ja kauhistuin. Ihan liian ”hotit”! Enhän minä nyt tällaisia kenkiä voi käyttää ihmisten ilmoilla! Olin ajatellut, että pitkävartiset saappaat ilman korkeaa korkoa olisivat minulle sopivan maltilliset, mutta kun näin saappaat jalassani, aloin perua aatoksiani.

Ensikokeilun jälkeen saappaat jäivät huoneen nurkkaan ja tyydyin ihailemaan niitä kaukaa. Olin jo palauttaa kengät, mutta sitten sain ystäväni Idan meille kylään ja Ida sai vakuutettua minut kenkien ihanuudesta.

Seuraavana aamuna kiskaisin reippaasti ylipolvensaappaat jalkaan ja pistin menoksi! Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen olin iloinen päätöksestäni pitää saappaat. Arvatkaa muuten mikä on saappaiden yksi parhaista ominaisuuksista? Niiden pitkät varret lämmittävät sääriä ihanasti.

Mitäs sanotte? Oletteko Te löytäneet ylipolvensaappaat vai tuleeko Teille niistä mieleen aina liikaa Pretty Woman?

Kuvat: Salla / Focus on Favorites

8

(12) Kommentit

 1. Tarja says:

  Aivan ihanat saappaat! <3 "liian hotit" 😀 😀 Minä niin tunnistan itseni ajatuksenjuoksustasi! Mahtavaa, että Ida sattui kylään, etkä palauttanut saappaita: ne ovat uskomattoman kauniit ja tyylikkäät. Ja miten kivat ne ovatkaan mekkojen kanssa.
  Ja kyllä: tahtoisin itsellenikin, mutta saappaat ovat ikuisuusongelmani… Näihin pohkeisiin menee vain xl-varret ja nekin naftisti… Tällä hetkellä minulla on kolmet vuosien varrella ostetut saappaat ja hikoilen jo ajatuksesta, että mitä teen sitten, kun nämä hajoavat… En jaksa sitä etsintärumbaa… Näiden parienkin paikallistaminen oli melko pitkä projekti… Mutta murehdin sitä sitten, kun viimeinenkin pari on sanonut sopimuksensa irti 😀

  1. Tuo pohjeongelma on kyllä todella monella. Välillä mietin, että taitaa olla enemmän ihmisiä joilla saappaat ei mene pohkeista kuin niitä, joille kaikki saappaat käy. Toivottavasti saappaita aletaan valmistamaan yleisemmin vähän väljemmällä varrella. On tosi tylsää jos ei voi käyttää vaatteita joita haluaa ongelmien, jotka ovat helppoja ratkaista, vuoksi.

   1. Tarja says:

    Täysin samaa mieltä! Olen saanut neuvoja tilata saappaat ulkomailta, mutta en halua lähteä siihen tilaus-palautus-rumbaan: kenkien ostaminen netistä on muutenkin hankalaa, jos ei tunne merkkiä ennestään ja ole varma, että lesti sopii jalkaan. Sitäkin ihmettelen, miten näitä xl-vartisia saappaita ei tilata kauppoihin. Yhdet Gaborin saappaat sain kerran ostettua ihan kivijalkakaupasta ja sen jälkeen olen parit tilannut netistä samaa merkkiä. Että tässä olisi markkinarakoa jollekin kenkäsuunnittelijalle ja vinkkiä kenkäkauppiaille: ottakaapa meidät paksujalatkin huomioon! 🙂

    1. Netistä kenkien tilaaminen on kyllä tosi hankalaa. Nämäkin kengät tilatessa jännitti tosi paljon meneekö nämä pohkeesta, onko koko oikea, millaista kengän mokka on, onko lanta sopivan korkea jne. Tykkään paljon mielummin hankkia kengät sovittamalla liikkeessä.

     Näissä saappaissa on kaikki muu tismalleen kohdallaan, mutta kenkien pohja on sen verran kova, että jalkapohjani kipeytyvät jos kävelen näillä useamman tunnin. Onneksi koko on sen verran reilu, että näihin mahtuu paksu ja pehmeä pohjallinen.

 2. Todella kauniit!! Ja niin kauan kun et parita (heh) niitä nahkaisen minihameen kanssa, niin minusta ovat sopivan hotit!?

  1. Parita!!! 😀 😀 😀 En kestä saara sua! 😀 Joo, nahkaminihameen kanssa ovat ehkä vähän liikaa. 🙂

 3. Joo! Nyt on kahdet matalat ja yhdet maltillisella korolla jo. 🙂

  1. Oho, sullahan on monet! Ja jee, me ollaan molemmat pieniä. Eli ylipolvensaappaat sopivat siis myös meille lyhyille tyypeille. 😀

 4. Just ihanat. Odotan rohkeutta ja omaa pariani ylipolvensaappaita vielä tulevaksi. 🙂

  1. Kiitti Kaisu! Rohkeus tulee kyllä sen myötä kun löydät ne omat täydelliset saappaasi. Silloin et malta olla käyttämättä niitä vaikka vähän hirvittäisi. 🙂 Sitä paitsi, sinä olet pitkä ja hoikka, eli juuri sinunlaisillesihan nämä on upeat!

 5. pauliina says:

  ihana kokonaisuus! toi mekkokin on niin kaunis. <3

  1. Kiitos pauliina! <3 Tykkään itsekin molemmista tosi paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.