Rakas Esse-päiväkirja

tunnetila: testailu

esset_06

25.11. Rakas Esse-päiväkirja.

Kävin tänään Natural Goods Companyn kutsumana Esse-kasvohoidossa*. Hoidon minulle tehnyt Johanna kertoi ihoni näyttävän hyvältä, mutta hoitoa tehdessään hän huomasi, että mikään tuote ei imeytynyt ihoon. Kasvoillani oli ”kalvo”, joka sai iholle tarkoitetut tuotteet vain pyörimään ihon pinnalla, eikä tuotteiden hyvää tekevistä ja hoitavista ominaisuuksista näin ollen ollut juuri mitään hyötyä.

Johannan pyynnöstä lupauduin viiden viikon ”Esse-kuurille”, ja lupasin käyttää ihonhoidossa ainoastaan Essen probioottisia tuotteita. Varasimme uuden hoitoajan joulukuun loppuun.

26.11. ilta

Puhdistin ihoni ensimmäistä kertaa käyttäen Esse Cream Cleanseria* (hierotaan kuivalle iholle, emulgoidaan vedellä ja pestään vedellä pois). Ripsiväri ei lähtenyt millään irti ripsistä. Jouduin käyttämään erillistä silmämeikinpoistoainetta.

Viimeistelin puhdistuksen suihkauttamalla kasvoilleni muutaman pumppauksen kasvovettä* ja taputtelin sen tasaisesti iholleni. Mikä ihana ja raikas tuote! Ihastuin kasvoveteen välittömästi. Viimeistelin hoitorutiinin levittämällä kasvoilleni ihoa ravitsevaa ja korjaavaa Repair Oilia*. Myös tämä tuote vaikutti täydelliseltä heti ensi kosketuksella.

Erillistä yövoidetta en Johannan mukaan tarvinnut iholleni, pelkkä öljy riittäisi.

esset_05

27.11. aamu

Herätessäni tunsin, kuinka ihoani kiristi valtavasti. Pelkkä öljy ei tainnutkaan olla riittävän kosteuttava iholleni. Puhdistin ihoni ja iloitsin edelleen kasvoille suihkutettavasta kasvovedestä. Laitoin kasvoveden päälle öljyn, ja öljyn päälle Esse Deep Moisturiser kasvovoiteen*. Kasvovoide ei imeytynyt lainkaan! Se vain rullasi ihollani ja lopulta jouduin pyyhkimään kasvoni kuivaan pyyhkeeseen jotta pystyin laittamaan meikkivoiteen kasvoilleni. Turhautti.

27.11. ilta

Puhdistin kasvoni Cream Cleanserilla. Silmämeikki oli ja pysyi. Jouduin taas käyttämään erillistä silmämeikinpoistoainetta. Päätin vaihtaa ripsiväriä ja testata lähteekö toinen ripsiväri Cream Cleanserilla. Putsarin luvataan nimittäin poistavan myös silmämeikin. Levitin kasvoille puhdistuksen jälkeen korjaavan öljyn. Kun menin nukkumaan muutaman tunnin päästä, laitoin öljyä kasvoilleni toisen kerran. Ajattelin testata riittääkö tuplasatsi öljyä ravitsemaan ihoni yön ajaksi.

28.11. aamu

Ihoni tuntui paremmalta mitä edellisenä aamuna, joten tuplaöljy oli tepsinyt. Kasvovoide ei edelleenkään imeytynyt ihoon vaan rullautui pois. Jouduin taas turvautumaan ihon pyyhkimiseen kuivalla pyyhkeellä. Vaihdoin ripsiväriä.

28.11. ilta

Ripsivärin vaihtaminen auttoi, Cream Cleanser poisti tällä kertaa kaiken meikin. Vai poistiko? Leukaan oli ilmestynyt kaksi mojoavaa finniä. Voiko tämä johtua siitä, että iho ei puhdistu kunnolla? Olen tottunut viimeistelemään ihoni puhdistuksen pyyhkimällä ihon kasvovedellä. Silloin olen nähnyt, jääkö vanuun meikkijäämiä vai onko iho tosiaan puhdas. Päätin suihkauttaa kasvovettä kasvojen sijaan vanuun, ja pyyhkiä ihon vanulapulla. Kasvovesi oli väriltään ruskeaa, joten eihän siitä mitään tullut. Taas turhautti.

esset_03

2.12. aamu

Tuotteet olleet käytössä viikon. Suurimmat finnit ovat kuivuneet, mutta otsa ja leuka on täynnä pientä näppylää. Alan käyttää toisen brändin silmänympärysvoidetta, sillä sy-voiteen puute alkaa näkyä ihossani. Öisin laitan öljyä myös silmänympärysiholle, mutta päivisin silmänympärysiho ei saa tarvitsemaansa kosteutusta.

Ihonhoito Essen tuotteilla alkaa sujua mallikkaasti ja menee rutiinilla. Olen oppinut laittamaan päivävoiteen kostealle iholle, välittömästi kasvoveden suihkuttamisen jälkeen, jolloin voide imeytyy paremmin. Kosmetologi Johannan sanoin ”iho on kuin tiskirätti, se imee kaiken paremmin kosteana”. Juuri siihen perustuu kasvoille pirskoteltavan kasvoveden teho. Olen myös oppinut säännöstelemään päivävoiteen määrän hyvin pieneksi.

Joudun edelleen iltaisin käyttämään tuplamäärän öljyä, silti ihoni tuntuu välillä aamuisin todella kuivalta.

7.12. aamu

Tuotteet olleet käytössä puolitoista viikkoa. Kasvojen iho on niin kuiva, että se hilseilee. Kasvoille suihkutettava kasvovesi kirvelee jokaisella suihkautuksella. Fiilis on välillä epätoivoinen. Triplaan öljyn määrän. Laitan öljyä kasvoille aamuin illoin ja välillä myös päivällä, jos kasvoillani ei ole meikkiä.

Välillä mieleni tekee kuoria iho, sillä ajattelen epäpuhtauksien poistuvan kuorinnan jälkeen helpommin. Johanna kuitenkin on sitä mieltä, että kuorinnalla teen vain hallaa iholleni. Iho uusiutuu kuorinnan jälkeen 28h, ja uusiutuessaan se puskee epätoivoisesti lisää näppyjä pintaan.

12.12. aamu

Kaksi ja puoli viikkoa Esse-kuuria takana. Ihoni on täysin rauhoittunut ja näyttää terveeltä. Näpyt ja pahin kuivuus ovat poissa. Iho taisi uudistua tuon näppyisyyden ja kuivan kauden aikana, ja on nyt uusi ja entistä ehompi. Jatkan tuotteiden käyttöä uudella innolla, sillä uskon pahimman olevan ohi.

esset_04

30.12. ilta

Viisi viikkoa testikautta takana, kasvohoito The Natural Goods Companyn Salon & Shop -hoitolassa*.

Heti kun astuin sisään hoitolaan Johanna totesi ”Hyvänen aika miten tasaisen värinen iho!” Eikä minulla ollut mitään meikkiä hoitoon mennessäni. Hoitoa tehdessään Johanna huokaili muttei sanonut mitään. Olin vähän huolissani, sillä pelkäsin Johannan huokailun olevan epätoivoa ja hänen kertovan hoidon jälkeen, että tuotteet eivät edelleenkään imeydy ihooni.

Johanna kommentoi hoidon jälkeen kuitenkin seuraavasti. ”Kiitos että tulit uudelleen hoitoon. Kiitos että annoit minulle mahdollisuuden nähdä, miten viiden viikon Esse-kuuri parhaimmillaan toimii. Tuntui kuin olisin tehnyt kasvohoidon jollekin toiselle ihmiselle. Ihosi oli täysin erilainen mitä viisi viikkoa sitten!” Johanna oli valtavan iloinen hoidon tuloksista.

Toki olin itsekin iloinen hoidon toimivuudesta, mutta en, oman ihoni päivittäin nähneenä, ollut huomannut esim. ihon sävyssä noin suurta muutosta minkä Johanna huomasi. On kuitenkin hyvä kuulla, että ihoni toimii nyt paremmin kuin ennen, ja että se on vastaanottavaisempi kaikille tuotteille. Onhan se ihan rahan tuhlausta, jos käytetyt tuotteet eivät pääse näyttämään tehoaan ihonhoidossa.

Sovimme Johannan kanssa, että käyn ihonpuhdistuksessa keväällä, kun aurinko alkaa paistaa, ja kun iho ei ole enää niin kuiva kuin talvisaikaan. Johanna on sitä mieltä, että ihoa ei kannata lainkaan puhdistaa talvella. Kasvohoitoja voi ja kannattaa tehdä, mutta kunnollinen puhdistus kannattaa tehdä vasta keväällä.

5.2. aamu

Olen tiukan paikan edessä. Kaikki Essen tuotteet kasvovoidetta lukuunottamatta ovat loppuneet tällä viikolla. Repair Oil loppui jo tammikuun alussa, eli se kesti minulla käytössä noin viisi viikkoa. Putsarin ja kasvoveden kesto oli noin 10 viikkoa. Mitä tuotteita alan käyttää seuraavaksi?

Ostanko lisää Esseä, vai aloitanko uuden testin kaapissa olevilla uutuustuotteilla? Luulen kallistuvani jälkimmäiseen, eli aloittavani uuden testin toisen brändin tuotteilla. Katsotaan mitä Johanna keväällä ihostani sanoo kun tuotteet ovat vaihtuneet. Huomaakohan hän heti tuotteiden vaihtuneen?

Onneksi Essen tuotteita voi käyttää kuurimuotoisesti. Jos siis uudet käyttöön ottamani tuotteet aiheuttavat ihokatastrofin, voin helposti palata taas Essen pariin.

1

(14) Kommentit

 1. Olisi tosi mielenkiintoista tietää, että jos nyt ottaisit toiset tuotteet testiin, että huomaako Johanna ihossa taas eron. Siis mua ihan tieteellisesti kiinnostaa tää asia. 😀 Esse on siitä tosiaan kiva sarja, että sitä voi käyttää kuuriluontoisesti, mutta itsellä on koko ajan ihonhoidossa pari Esse-tuotetta mukana. Varsinkin Sensitive-sarjan Cleanser on sellainen, että siitä enää tuskin koskaan luovun. Meikittöminä päivinä pesen sillä pelkästään, muuten se toimii toisen vaiheen putsarina. Tällä hetkellä sen lisäksi yövoiteena on käytössä Omega Rich -voide.

  1. Tuota Sensitive sarjan puhdistusta kehutaan nyt paljon. Melkein tekisi mieli hankkia sellainen. Minulla kun ei ole tällä hetkellä muita kuin öljymäisiä putsareita odottamassa testausta, ja nyt jotenkin tuntuu, että ne eivät sovi iholleni tuon Esse-kuurin jälkeen. Ennen olen tykännyt öljymäisistä putsareista todella, nyt ne tuntuvat iholla ihan kummallisilta. 🙂 Kiitos siis (taas!) hyvästä vinkistä Jonna! <3

 2. Mielenkiintoinen postaus. Minulla on myös tuolla odottamassa Essen puhdistustuote ja kasvohoito vielä käyttämättä. Minulla on herkkä allerginen iho, joten siksi hiukan emmin tuota testausta. Nyt kun luin tämän, tajusin, kuinka koville se voi ottaa. Iiks mitä mä teen?

  1. Kannattaa käydä ensin kasvohoidossa ja sitten vasta päätät alatko käyttää tuotteita. Esim. minä olin saanut testiin itselleni ihan liian vahvan putsarin, ja ihoni alkoi puskea jättifinnejä kun sitä pari kertaa omin nokkinein kokeilin. Johanna sanoi heti, että putsari on minulle liian vahva, ja kehoitti käyttämään toista tuotetta puhdistukseen. Ja hän oli täysin oikessa! Eli ammattilaisen kautta aloittamaan, se on paras tapa!

 3. Kiitos rehellisestä arviosta! On kiva huomata, että blogeissa on nykyään enemmän myös epäilystä ja pettymyksiä eikä vain kaikkea IHANAA. 🙂

  1. Juu, minun blogissani on kyllä rehellistä menoa, pinkkiä hattaraa täältä on turha hakea. 🙂 Oma ihoni koki niin monet ylä- ja alamäet näiden tuotteien kanssa, että halusin olla ehdottoman rehellinen kaikesta. Huijaaminen testituloksien kertauksessa ei hyödytä ketään. 🙂

 4. Itse en ole Essen tuotteita testannut mutta nyt kyllä kiinnostaa, koska oma ihoni on väriltään epätasainen.

  1. Mä Marina luulen, että näistä tuotteista voisit saada avun ihon värin tasoittamiseen. Minä en ole koskaan kokenut että minulla olisi ihon sävyssä häiritsevää kirjavuutta, mutta kun Johanna huomasi tuon sävyn muutoksen niin selvästi, niin uskon kyllä häntä. 🙂 Kannattaa ehkä varata aika kasvohoitoon ja kysyä vinkkejä sävyn tasoittamiseen.

 5. mape says:

  essen sensitive sarjan putsari hoitaa, puhdistaa ja kosteuttaa ihoa ja on ihanan samettimaista koostumukseltaan. esse sensitive seerumi eikä Nourish moisturiser sopinut minulle eli minulle tuli paljon epäpuhtauksia pintaan muutamassa viikossa ja ihoa kiristi ja se punoitti. siirryin takaisin omega 3 rich moisturiseriin joka sopii minulle erinomaisesti. minulla on pintakuiva iho ja poskipäissä couperosaa 8joskus rosaceaa). kokeilemalla tai ammattitaitoiselta kometologin avustuksella löytää oikeat tuotteen. mutta sensitive putsarista en tule luopumaan ihonhoidossani- se on todella hyvä

  1. Kiitos vinkistä mape! Sensitive sarjan putsari kuulostaa täydelliseltä. Minä testasin myös toista sarjan putsaria, ja se oli minulle aivan liian vahva. Kosmetologi Johannakin sanoi, että se tuote ei ole minulle paras. Kokeilin sitä siis ihan omin nokkineni… Tämä sarja on kyllä sellainen, että sen käyttöönotosta kannattaa konsultoida ensin ammattilaista. Ihana kuula että olet löytänyt sarjasta luottotuotteet itsellesi!

 6. Johanna says:

  Minulla on todella kuiva ja herkkä iho. Kävin eilen Esse-kasvohoidossa ja ostin sieltä sensitive kasvoveden, seerumin (R6) ja deep moisturaise rasvan. Iho tuntui jo kasvohoidon jälkeen kiristävältä ja myös aamulla tuotteiden käytön jälkeen. Iho jäi myös tuotteista kellertäväksi. Onkohan minulla vain liian kevyt rasva vai eikö tuotteet käy minulle?

  1. Hei Johanna! Minulla itselläni kävi ihan samoin ESSEn tuotteiden kanssa. Ne eivät kosteuttaneet näin talvella ihoani tarpeeksi. Kuten tekstissäni kerron, laitoin välillä seerumia kasvoille kolmesti päivässä. Suosittelen sinuakin testaamaan tuota. Läträä ihan kunnolla, niin sitten iho alkaa olla niin kosteutettu, että myös kevyempi voide riittää. Tuota ihon kellertäväksi jäämistä en itse muista kokeneeni. Jos laitat päälle meikkivoiteen, niin kellertävä sävy jää onneksi voiteen alle. Mutta en kyllä osaa sanoa miksi tuo väri jää iholle. Tsemppiä Johanna Esseen tutustumiseen. Minulla tuotteisiin tottuminen kesti monta viikkoa, mutta lopulta ihoni voi niiden avulla tosi hyvin!

 7. Johanna says:

  Kiitos vastauksesta! Jatkan kokeilua Esse-sarjalla ja luultavasti hankin paksumman rasvan talveksi 🙂

  1. Kuulostaa hyvältä! Sarjalle kannattaa antaa aikaa. Itselläkiin meni pitkään ennen kuin tulin sinuiksi sarjan kanssa. Mutta lopulta ne tekevät kyllä iholle hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.