Olispa angiina

tunnetila: ärsytys

Tiedossa ihana viikonloppu Tampereella. Perjantaille buukattu monta kiinnostavaa lyhytelokuvanäytöstä Tampereen Elokuvajuhlilta. Leffojen jälkeen pöytävaraus kehuttussa Ravintola Masussa, jossa tiedossa neljän ruokalajin illallinen ystävän kanssa. Yö ihastuttavassa Hotelli Tammerissa.

Lauantaina rennon laiska aamu herkkuaamiaisen kera. Aamiaisen jälkeen kivalle työkeikalle muutamaksi tunniksi, ja töiden jälkeen vielä vähän lyhytelokuvia Filkkareilla. Viikonlopun kruunaa tyttöjen ilta ja yökyläily ihanien ystävien luona. 

Sellaiset oli tämän viikonlopun suunnitelmat, mutta ehei, minä vietin viikonloppuni samaan tapaan kuin koko kuluneen viikon. Maaten kuumeisena sängyn pohjalla yskien keuhkojani pihalle.

Johan sitä oli aikakin saada kunnon flunssa, olinhan ollut terveenä tämän vuoden puolella jo vajaat kolme viikkoa. Noita kolmea ”tervettä” viikkoakin tosin varjosti satunnainen kurkku- ja korvakipu, mutta sitä pidettiin aisoissa nenään suihkutettavalla kortisonilla.

Perinteisten kuumeen, jäsensäryn, yskän ja nuhan lisäksi niveleni ovat olleet tällä viikolla niin kipeät, että käveleminen on ollut hankalaa. Ihmettelin lääkärille voisiko kivut polvissa ja ranteissa johtua viime sunnuntaina ottamastani magnesiumhieronnasta. Olisinko voinut saada magnesiumyliannostuksen, sillä ihoni oli tosi kuiva, ja hieroja joutui lisäämään hierontaöljyä jatkuvasti?

Magnesiumia ei voi kuulema saada liikaa, mutta syy poikkeuksellisen kokonaisvaltaiselle ja kivuliaalle flunssalle selvisi samasta kysymyksestäni. Syyllinen oli kokovartalohieronta.

Kehossani vaani tulehdusta aiheuttava virus, joka räjähti aktiiviseksi hieronnan aikana. Kun kyseessä oli vielä kokovartalohieronta, niin tulehdus levisi kaikkiin hierottuihin lihaksiin, jalkapohjista päänahkaan. Ai miten ihanaa! Ei ihme että olo on kuin hakatulla, ja jo pelkkä sängyssä makaaminen tekee kipeää.

Edellisessä postauksessani totesin, että kokovartalohieronta on aina hyvä idea. Noh, viime sunnuntaina se ei sitä ollut.

Kuinkahan kauan elimistöni jaksaa jatkuvia virushyökkäyksiä ja pientä tulehdustilaa? Tuntuu, että tuo sama virus jyllää myös blogissani, jota ei ole saatu kokonaan puhtaaksi sitäkään.

Samoin kuin blogin viruksesta, kehossani jylläävän viruksen alkuperästä ei ole tietoa, eikä siihen löydy lääkettä. Voi kunpa minulla olisi angiina tai poskiontelotulehdus! Ihan sama mikä flunssatauti, kunhan tauti saisi jonkun nimen ja siihen löytyisi sopivat lääkkeet.

Rasittaa ihan hirvittävästi, kun viruksen aiheuttamiin sairauksiin hoidoksi ei ole mitään konkreettista. ”Ota tätä lääkettä niin paranet.” Tuollainen täsmätieto tuntuisi valtavan hyvältä!

2

(12) Kommentit

 1. Heidi says:

  Onko lääkäri miettinyt mykoplasman mahdollisuutta? Siitä voi käsittääkseni tulla pitkäkestoisiakin oireita. Voimia, toivottavasti apu löytyy pian!

  1. Voi ihana Heidi, kiitos tästä ideasta! Googlasin heti mykoplasman, ja vaadin kyllä lääkäriltä (kontrolliaika lääkärillä taas huomenna) testiä. Voi hyvinkin olla, että tautini on mykoplasma. Pitkä kesto ja samanlaiset oireet. Vitsit jos heittosi osui oikeaan, niin palkitsen sinut ruhtinaallisesti! 😀

   1. Heidi says:

    No nyt sitten jännitetään mukana että mitä mieltä lääkäri on 🙂 Ei vaan ihan vakavasti ottaen, kyllähän tuolle jonkun syyn soisi jo löytyvän kun et pääse missään vaiheessa kunnolla paranemaan ja elämään tavallista arkea.

    1. No niin. Kävin tänään taas lääkärillä. Taudin kestosta ja -kuvasta päätellen minulla on joko mykoplasma, keuhkoklamydia tai hinkuyskä (!!). Vielä ei otettu testejä, sillä jokainen ko. taudeista voi parantua myös itsekseen. Jos tämä jatkuu vielä viikon päästä, niin sitten otetaan kokeet noista jokaisesta. Mutta esim. mykoplasma täytyisi hoitaa kuulema jo aiemmin. Näin pitkään vaivanneena sen hoito on turhaa. Hoitamattomana se kestää noin 3kk, ja jos se on ollut minulla tammikuun alusta asti, se on pian sairastettu. Että sellasta tällä kertaa… Voi olla että olit diagnoosisi kanssa oikeassa. 🙂

     1. Heidi says:

      Ohhoh, hurjan kuuloisia vaihtoehtoja! Onneksi lääkäri kuulostaa kuitenkin ottaneen oireesi tosissaan ja selvittävän asiaa ?

     2. says:

      Joo, aikamoisia vaihtoehtoja kyllä. Saapa nähdä miten tässä käy.

 2. Pauliina says:

  Voi miten kurjaa. Toivottavasti vaivoillesi löytyy selitys ja saat viimein avun. Johan toi vetää mielenkin ihan matalaksi. 🙁

  1. Kiitos pauliina! Ja kyllä, muistan monia hetkiä elämästäni, jolloin olen ollut iloisempi kuin viime viikkoina. 😀 Mutta ei auta muu kuin yrittää kaivaa positiivisia ajatuksia vaikka kivien alta. Tylsää on kun ei edes tee mieli jäätelöä, jota lääkäri määräsi syömään. Tarvitsen energiaa, mutten oikein kärsi syödä mitään. Jätski auttaisi, ja sen kerran kun sitä saisi syödä lääkärin määräyksestä, se ei maistu!!! 😀

 3. Siis voi ei 🙁 Tuo on todella kurjaa ja varmasti kyllä meni ilo siitäkin kokovartalohieronnasta.
  Toisaalta tuoksin nyt on varmasti vaan huonoa säkää, mutta silti.

  Toivotaan tosiaan, että syys löytyisi ja saisit nimenomaan sen lääkkeen joka auttaisi ja veisi taudin mennesään.
  Tsemppiä sinulle <3

  1. Kiitos souliina tsempistä, sitä kyllä tarvitaan!!! <3 Ei kai tässä auta muu kuin sairastaa yksi sairaus kerrallaan pois. Ja jos ei lähde, niin sit lisää testejä ja toivottavasti lääkkeitä.

 4. Pirjo says:

  Tämä nyt kuulostaa ensikuulemiselta kaukaa haetulta mutta ei se ole, minulle kävi muutama vuosi sitten tuollalailla joka huipentui 2 kpl keuhkokuumeita kyllä peräkkäin ja kummallakin kerralla sairaalakeikka olin jo niin heikentynyt että ihan hirvitti mutta sitten puhkesi lääkeaineallergiat ja parin kuukauden kuluttua mittavat ruoka-aine allergiat ja lääkäri oli sitä mieltä että ne olivat kyteneet pikkuhiljaa ja antaneet flunssan oireet, taudit ja keuhkokuumeet ja et ikinä usko mutta sen jälkeen kun ryhdyttiin hoitamaan allergioitani(allergiasairaala) en näiden useiden vuosien aikana ole sairastanut kun yhden pienen flunssan.
  Allergeeneja voi olla vähän tai paljon tai jotain siltä väliltä mutta minulla oli paljon ja katastrofi oli valmis, enkä olisi kyllä itse osannut kuuna kullanvalkeana ymmärtää epäillä tällaista.
  Olen hengessä mukana ja seuraan toipumistasi, kaikki muuttuu vielä hyväksi kun löytäävät oikean diagnoosin, virtuaalihalaus !!!!!

  1. Kiitos mahtavasta kommentistasi Pirjo! Itse asiassa mieheni kysyi yhtenä päivänä kannattaisiko minun käydä allergiatesteissä. Voi olla että hänen kommentissaan oli vinha perä. Kiitos Pirjo että olet hengessä mukana, ja tosi kiva kuulla että sinun flunssasi on saatu hallintaan ja ongelmien syy on ratkennut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.