Perkaalen pauloissa

tunnetila: ihastus

Kun makaa vuoteen omana useamman päivän, alkaa ainakin allekirjoittaneella olla vitsit ja positiiviset ajatukset vähissä. Alkuvuodesta potemani pitkittynyt flunssa sai mieleni matalaksi, ja vähän säikähdin itsekin poikkeuksellista alakuloani.

Flunssan taas iskiessä päätin, että perkale, vaikka terveys reistailee, niin mieleni yritän pitää pinnalla murheen alhosta vaikka väkisin. Hain jokaisesta sängynpohjalla viettämästäni päivästä hyviä asioita, ja kun oikein hakemalla haki, niin löytyihän niitä.

Eniten koko pakkolevon aikana minua ilahdutti Familonilta hetki sitten testiin saamani percale pussilakanat*.

Vaikka tykkään hurjasti pehmeistä ja painavista pellavavuodevaatteista, niin laadukas, tiheäkudoksinen puuvillaperkaali on silti materiaalina minulle vuodevaatteiden aateliaa.

Puuvillaperkaali on periaatteessa aivan tavallista puuvillaa, mutta kangas on kudottu normaalia tiheämmin. Käytettävä lanka on ohutta, ja perkaalissa on oltava vähintään 200 lankaa/neliötuuma. Mitä tiheämmin kudottua kangas on, sen pehmeämpi, kestävämpi ja laadukkaampi se on.

Esimerkiksi hotellit käyttävät vuodevaatteissaan paljon tuota kestävää ja helppohoitoista, iholla viileää, kahisevan ylellistä puuvillalaatua.

Kun makaa sängyssä viikon ajan joka päivä, on ensiarvoisen tärkeää, että lakanat eivät hiosta tai hierrä, ja että ne pysyvät paikallaan.

Voin todella sanoa koenukkuneeni (sekä pyörineeni, hikoilleeni, syöneeni ja tehneeni töitä) näissä lakanoissa lähes viikon putkeen, enkä voisi olla tyytyväisempi!

Pussilakana pysyi koko intensiivisen testiviikon hotellimaisen raikkaana ja kahisevana. Sen pinta muuttui ihanan viileäksi jo siinä pienessä hetkessä, kun kipaisin keittiössä hakemassa itselleni kuumaa juotavaa.

Oli huomattavasti mukavampi pujahtaa takaisin sänkyyn kun vastassa oli rapsakan viileät lakanat, eikä kuumeinen pätsi.

Tiiviistä palttinasidoksestaan huolimatta puuvillapercaali rypistyy pesussa aikalailla. Vuosia pellavalakanoita käyttäneenä ryppyisyys ei onneksi ole minulle ongelma.

Olisihan se toki ihanan ylellistä, jos lakanoista saisi tismalleen samanlaiset kuin hotellissa. Rypyttömäksi mankeloidut ja valtavan pehmeät. Olette kuitenkin hotelleissa yöpyneenä varmasti huomanneet, että hotellinkin lakanat ovat vain ensimmäisen yön sileät. Seuraavana aamuna ne näyttävät ihan yhtä ryppyisiltä kuin kotonakin.

Turha rypistymisstressi siis pois! Suosittelen ottamaan (tässäkin asiassa) rennosti, ja vain ravistelemaan pahimmat muhkurat pois pestyistä vuodevaatteista. Sen jälkeen voi pujahtaa puhtaisiin lakanoihin nauttimaan niiden ylellisestä kahinasta!

5
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Johanna
  15/03/2017 at 08:47

  Ihania kuvia! Toivottavasti voit jo paremmin! ❤

  • Reply
   Nina
   15/03/2017 at 21:15

   Kiitos Johanna! <3 Olo on jo himpun verran parempi. Heti kuin kuume laskee olo muuttuu radikaalisti paremmaksi.

 • Reply
  Heidi
  15/03/2017 at 13:57

  Oikea asenne sairastamiseen! Minä oon vielä siinä vaiheessa kun ärsyttää, kiukuttaa ja itkettää. Pääsen onneksi kohta hakemaan lääkkeet ja mies lupasi tuoda jotain pehmeää ruokaa. Arvaappa kenelle se sun kaipaama angiina iski? ?

  • Reply
   Nina
   15/03/2017 at 21:14

   Eiiiiiiihhh! Voi ei Heidi!!! Mä alan voida jo paremmin. Voimat on tosin vähissä ja yskänkohtaukset kamalia, mutta nyt tuntuu siltä että elämä vielä voittaa. Pikaista paranemista sinulle! Onneksi sinä tiedät mikä sinulla on ja sait heti oikeat lääkkeet! <3

 • Reply
  Apuva!
  23/05/2017 at 19:22

  Familon percale-pussilakanan ostajat, hoi! Ostin itsekin samanlaisen tuotteen – väri harmaa, mutta pussilakanan pesuohjelapussa, löytyy sisäpuolelta ja siinä lapussa lukee 100% puuvillaa. Eikö pitäisi lukea percale/perkaali-puuvilla? Onko teillä sama juttu siis lukeeko sana puuvilla?

  • Reply
   Nina
   23/05/2017 at 21:38

   Hellurei! Huoli pois, perkaali on 100% puuvillaa. Se on vain tiheämmin kudottua ja siksi laadukkaampaa kuin löyhemmin kudottu puuvilla jota yleensä vuodevaatteissa käytetään. Onnea hyvästä ostoksesta! Tykkään omista pussilakanoistani aivan älyttömästi! 🙂

 • Reply
  Apuva!
  29/05/2017 at 21:11

  Jatkuu… Kysyin asiasta Familonilta. Sain tällaisen vastauksen.

  ”Puuvillaisissa (sekä perkaalipuuvillaisissa että painetuissa) pussilakanaseteissämme käytetään hoito-ohjemerkkiä, jossa tuotteen materiaaliksi mainitaan 100% puuvilla. Molemmat em. tuotteista ovat 100% puuvillaa, toinen 100% perkaalipuuvillaa, toinen 100% painettua puuvillaa.

  Tilaamasi tuote on perkaalipuuvillaa, vaikka pesuetiketissä materiaaliksi mainitaankin tuo 100% puuvilla.

  Välitän palautteesi kehitysehdotuksena tuotekehityksemme tiedoksi.”

  Hyvä tietää. 🙂

  • Reply
   Nina
   30/05/2017 at 10:21

   Kiva että otit asian hoitaaksesi ja kysyit sitä Familonilta. Tuo saattaa aiheuttaa muissakin epätietoisuutta.

 • Reply
  Picou
  31/10/2017 at 17:07

  Perkaali/Percale lakanoiden vertailu!

  Minulla on 3 eri merkkisiä perkaali-aluslakanat eli Familon, Finlayson ja Kronborg. Näistä lämpimin on Familon ja viilein Finlayson.

  Kaikissa perkaaleissa on puuvillaa mutta Finlaysonilla on kampapuuvillaa joka on laadukkaampi kuin tavallinen puuvillaa, lisäksi huomasin Finlaysonilla ohuempi, pehmeämpi ja hieman sileämpi pinta kuin muut. Jäykin kankaan materiaali oli Familonilla.

  Halvin hinta oli Kronborgilla, ostettu Jysk-kaupasta. Käytän Finlaysonia kun ulkona lämmintä, Kronborgia syksyllä/keväällä, kylmempää säätä Familonia. 🙂

  • Reply
   Nina
   31/10/2017 at 18:34

   Kiitos vertailusta! Kiva kuulla eroja eri merkkien lakanoissa ja materiaaleissa! Hyviä unia percaalilakanoissasi! 🙂

 • Reply
  Picou
  19/05/2018 at 13:34

  Lisätietoa edellisestä kirjoittamani Perkaali/Percale lakanoiden vertailusta.

  Huonoa että Finlaysonin perkaali-lakanat pölyt kerääntyy runsaasti että piti imuroida ne (pölyt) pois. 🙁 Familonilla & Kronborgilla ei ole sellaista ongelmaa.

  Eli Familon ja Kronborg ovat voittajat, mutta vaikea sanoa kumpi on ykkönen. 🙂

  • Reply
   Nina
   20/05/2018 at 21:04

   Jee, kiva että palasit kertomaan kokemuksia! Kronborgin lakanat on minulle ihan uusi tuttavuus, niitä voisi kyllä testata jos kohdalle sattuu. 🙂 Ihania kesäunia sinulle percaalilakanoissa! 🙂

 • Reply
  Tane
  26/09/2018 at 16:40

  Kronborg on voittaja täällä 🙂 Olen nyt kuukauden käyttänyt ja aina vain tosi ihanat ja huolettomat.

  • Reply
   Nina
   26/09/2018 at 20:10

   Kiitos tiedosta Tane! Täytyy päästä itsekin testaamaan. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.