Aleviikot kuumimmillaan

tunnetila: tykkäys

Myönnän. Kun jatkuva flunssa on saanut oloni surkeaksi ja väsymys on painanut kehossa kuukausia, olen saanut iloa elämääni shoppailusta.

Flunssan pahimpina aikoina nousin sängystä vain käydäkseni töissä. Aamulla raahustin töihin ja illalla takaisin. Kotiin päästyäni kaaduin suoraan sänkyyn tai sohvalle, ja yritin pitää silmäni auki edes kymmeneen asti.

Nyt kun olo on ollut edes hetkittäin inasen parempi, olen tervehtinyt ilolla maalis-huhtikuun vaihteessa perinteisesti järjestettyjä erinäisiä aleviikkoja. On ollut ihana käydä jossain työpäivien jälkeen ja tuntea olevansa osa ihmispaljoutta.

Vaikka tavaratalojen alepäivillä ryysikset on usein pahimmillaan, niin silti tungoksessa oleminen on tuntunut kaivatulta vastapainolta kotona yksin kyhjöttämiselle.

Tällä viikolla olen käynyt ostoksilla Marimekon Ystävämyynneissä ja Sokoksen 3+1 päivillä.

Marimekon Ysmyistä tein mahtavia vaatelöytöjä ja ostin Herttoniemen outlet-myymälästä mm. mekon ja kahdet housut. Sokokselta taas mukaan tarttui kaksi Finlaysonin parivuoteen lakanaa, pari pussia Nicolas Vahén teetä ja teen suurkuluttajalle tarpeellisia teesihtejä.

Shoppailun tuomasta ilosta ja mielihyvästä ei kai saisi edes puhua ääneen. Siinähän leimautuu heti materialistiksi ja ihmiseksi, joka täyttää tyhjää elämäänsä turhalla tavaralla.

Täytyy kuitenkin todeta, että nyt kun olen viettänyt lähes kaiken vapaa-aikani useamman kuukauden ajan sängyssä tai tv:n ääressä makaillen, niin koen enemmän kuin ansaitsevani tuohon sänkyyn uudet lakanat.

Ja niihin viiteen päivittäiseen teemukilliseen, joita kipeänä tulee juotua, on virkistävää saada uusia makuja. Ja mikä onni onkaan teesihti, josta teen pinnalle ei jää kellumaan suuhun pyrkiviä irtoteen lehtiä.

Elämänpiirin kaventuessa pienet asiat nousevat arvoon arvaamattomaan, ja ostoksilla käynti saattaa tuottaa iloa pitkäksikin aikaa.

9

(8) Kommentit

 1. Johanna says:

  Shoppailusta saa kyllä joskus juuri sitä parempaa mieltä, mitä tarvitsee. Ja se on musta täysin ok. Sinäkään et täytä elämääsi shoppailulla, joten silloin kun shoppailee, niin on hyvä että siitä nauttii!

  1. Tismalleen samaa mieltä!! Jos shoppaa aika harvoin, ja pääasiassa tarpeeseen, niin silloin ei vielä pitäisi olla huolta mistään! 🙂

 2. Tarja says:

  Kyllä se shoppailu vain joskus tuottaa niin järjettömän paljon iloa! Eikä siinä mitään pahaa ole, jos omillaan ostaa, eikä velaksi (siksihän siellä töissä käydään) 🙂 Instassa näinkin jo mekko-ostoksesi ja se oli ihana! <3 Uskon, että käytät tuota mekkoa pitkään ja siitä on sinulle joka kerta iloa, kun päällesi laitat eli money well spent! 🙂 Sinun blogissasi ilahduttaa juuri se, että ostat niin järkevästi ja käytät samoja vaatteita pitkään ja yhdistelet niitä kivasti. Järkevä kuluttaminen ei tarkoita sitä, että olisi tylsä!
  Ihanaa viikonloppua! <3 (mä lähden viimeistelmään sitä putkiremppa-muuttoa… argh…seuraavat 3kk aion maata laakereillani…)

  1. Voi Tarja, tismalleen näin! Jos ei velaksi osta ja tulee siitä iloiseksi, niin antaa mennä vaan! Kiitos, se raitamekko on kyllä ihana! Minullahan on jo yksi Marimekon sini-valkoinen raitamekko pitkänä ja hihattomana, sekä tuolla samalla Biak -mallilla oleva mekko mustana. Mutta on tämä uusi silti ihan erilainen… 😀 Kahden entisen mekon parhaat puolet samassa mekossa. 🙂

   Ihanaa viikonloppua sinullekin, ja hurjat tsempit muuton viimeistelyyn! Olet tämän jälkeen todellakin ansainnut 3kk:n laiskottelun: 🙂

 3. HeidiV says:

  Kyllä shoppailusta saa nauttia! Etenkin jos on ystävän kanssa ostoksilla 🙂 Ja alessa… Ihanaa ajanvietettä!

  1. Samaa mieltä, nauttia saa! Liputan alennusmyyntien puolesta. En osta juuri mitään normaalihinnalla. Säästöä se on pienikin säästö. 🙂

 4. Ellu says:

  Ymmärrän hyvin tuon shoppailun piristävän voiman kun on kipeänä. Minulla on ollut usean vuoden ajan terveysongelmia ja olen joutunut käymään lääkäreissä ja sairaaloissa. Noilla reissuilla olen usein piristänyt itseäni ostamalla jotain kivaa 🙂 Niistä vaatteista ja asusteista tai kodin tavaroista on sitten iloa pitkään. Välillä minullakin on ollut siitä shoppailusta vähän huono omatunto, mut sitten joku ystävistäni on voinut sanoa juuri tuon, että omia itse ansaitsemia rahojaan siinä vaan käyttää 🙂

  1. Voi miten kurjaa kuulla, että olet kärsinyt terveysongelmista! Toivottavast nuo ajat ovat jo takanapäin. Ihana kuitenkin kuulla, että olet keksinyt tavan piristää itseäsi sairaalareissujen yhteydessä. Minusta on vain hyvä, että kaiken huolen ja murheen rinnalla saa hyvää mieltä jostain asiasta, ihan sama onko se shoppailu tai herkuttelu. Kunhan mieli piristyy niin se on ainoa asia mikä merkitsee! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.