Nahkatakkidilemma

tunnetila: mietteliäs

Olen etsinyt itselleni täydellistä biker-mallista nahkatakkia lähes 20 vuotta. Oikeasti, en liioittele yhtään! Muistan, kuinka jo opiskeluaikoina Tampereella asuessani kiersin viikottain kirppiksiä, ja etsin aina sitä oikeaa nahkatakkia. Sitä ei koskaan tullut vastaan.

Sen jälkeen olen sovittanut päälleni ainakin 200 mustaa biker-takkia, ja olen hylännyt niistä jokaisen. Mikään takeista ei vain ole tuntunut oikealta.

Noin puolitoista vuotta sitten olin mallina kuvauksissa, joissa minulle oli stailattu päälle Garcia Jeansin viininpunainen biker-rotsi. Viihdyin takissa hämmästyttävän hyvin.

nahkatakki Garcia Jeans*, poolo Katri Niskanen,
hame H&M Studio SS17, huivi Balmuir*, kangaskassi MET

Kun kuvausten jälkeen palautimme lainassa olleita vaatteita, totesin Garcia Jeansia edustavassa PR-toimistossa löytäneeni ensimmäisen prätkärotsin, joka päällä tunsin oloni kotoisaksi.

PR-toimistolla oltiin sitä mieltä, että takki sopi minulle niin hyvin, että sain antaa sille uuden kodin. Olin valtavan iloinen! Olin vihdoin löytänyt sen biker-takin, joka päällä en näyttänyt liian julmalta tai liian teiniltä.

Takki on ihanuudestaan huolimatta odottanut käyttöönottoa eteisen kaapissa jo yli vuoden. Olen laittanut sen päälleni kymmeniä kertoja, mutta olen aina vierastanut rotsin väriä. Tiedän, että jos takki olisi musta, se olisi minulle luultavasti liian rock-henkinen. Silti olen kokenut viininpunaisen minulle värinä vähän liian vieraaksi.

Tänä keväänä taitaa kuitenkin olla se aika, kun olen vihdoin valmis ottamaan tuon nahkatakin käyttöön!

Pukeuduin viikonloppuna kokomustaan asuun, ja jotenkin kaipasin mustan rinnalle jotain uutta ja värikästä. Käytin koko talven viininpunaista mokkalaukkua, ja hiljalleen totuin tuohon väriläiskään asuissani. Mietin yhdistäisinkö asuun taas tuon laukun, mutta sitten muistin vaatekaapissani odottavan bikerin.

Mitäs sanotte? Kannattaako antaa takille mahdollisuus, vai jatkanko ”sen oikean” mustan takin metsästystä? Tätä lähes samaa rotsia on kyllä Garcia Jeansilla nykyään myös mustana

Kuvat Ida / Ida365

12

(14) Kommentit

 1. Kay says:

  Ehdottomasti pidät tuon viininpunaisen, sopii sulle todella hyvin ja mustien vaatteiden kanssa on se piste i:n päälle ?

  1. Kiitos Kay! <3 Tykkäsin kyllä asusta itsekin. Otettiin myös kuvia ilman takkia, ja pelkkä musta asu oli myös tosi ihana. 🙂

 2. Tarja says:

  Tosi hyvä! Jatkoon 🙂 Sopii mustien vaatteiden kanssa ja rock olematta liian rock. Minulla on muuten juuri samanvärinen tekonahkainen jakku/takki, jonka eräs ihana myyjä minulle sovitettavaksi toi. Olen pitänyt sitä 2-3 kertaa mustien vaatteiden kanssa ja minäkin vierastan siinä juuri väriä. Kun näin nämä kuvat, niin tuli heti mieleen, että haluan pukea tuon takin huomenna päälle 😀 Vaan kun se on siellä omassa kämpässä, josta sitä ei pääse tällä viikolla hakemaan – mietin kovasti kamppeita pakatessa, että otanko tuon mukaan, mutta koska en ollut sitä kovin aktiivisesti käyttänyt, jäi se vaatehuoneeseen. Käyn nappaamassa sen sieltä heti, kun mahdollista! Kiitos inspiraatiosta!

  1. Jee, kiitos Tarja! Ja parasta että sait tästä inspiraatiota. Minulla oli tuohon takkiin pukeutuessani taas kerran vähän epävarma olo, mutta viimeistään kun näin nämä kuvat tästä asusta, niin olin myös sitä mieltä että jatkoon! 😀 Ihan hassua! Toivottavasti sinä uskallat ottaa oman takkisi käyttöön. Siis sitten kun pääset putkiremontin alla olevasta kodistasi sen hakemaan… Vielä ei ehkä tarkenisikaan. 🙂

 3. Saara says:

  Ihan ehdottomasti käyttöön!! Muutenkin ihan täydellinen asu, näytät upealta ?

  1. Voi kiitos Saara! <3 Tuo hame on niin kaunis, ja poolo ihan oma lemppari, joten tykkäsin kyllä tuosta asusta itsekin.

 4. Hyvin sopii sulle, tosi tyylikäs! Ja ettet kärsisi väristä, voin tunnustaa, että mulla on oranssi (!!) nahkatakki, jonka käyttöönotto keväisin ottaa aina aika koville. En tiedä miten on Helsingin kaduilla, mutta Zürichissä liikkuu eri punaisen sävyisiä nahkatakkeja aika paljonkin.

  1. Kiitos Liisa! Oranssi nahkatakki kuulostaa aika hurjalta, mutta uskon että se sopii sinulle tosi hyvin! Olen viime aikoina alkanut seuraamaan Helsingin katukuvaa, ja etenkin siellä näkyviä nahkatakkisia tyyppejä. Yllättävän monella on näkynyt viinimpunaisia nahkatakkeja! Eli ehkä mäkin uskaltaudun siihen joukkoon mukaan kunhan sää taas lämpenee.

   1. Se oranssi on aika pehmeä, mutta vaatii kyllä seurakseen mustaa tai harmaata, mieluusti myös ison huivin…Ongelma siinä on juuri se oranssius, sillä siihen ei hirveästi mitään värikästä yhdistellä. Viininpunaisia en ole Sveitsissä nähnyt, mutta ihan sellaisia keskivertopunaisia käyttävät tietyntyyppiset (lyhyet hiukset, silmälasit) kuusikymppiset naiset. Aika yllättävä veto tässä tummassa ja värittömässä pukeutumiskulttuurissa.

    1. Tämä ei nyt liity millään tavalla nahkatakkiin, mutta mulla on ihan hirvittävä ikävä Sveitsiin! Ääää!! Aurinkoiset Alpit, Zürichin vanhan kaupungin kadut, Baselin pikkubutiikit, Aarau kaikessa tylsyydessään :), Lugano, Luzern… Ääää, en ole pitkään aikaan kaivannut Sveitsiin näin paljon!

 5. pauliina says:

  aika päästää rotsi kaapista tosi toimiin!

  1. Jes! Kiitos pauliina kannustuksesta! Mulla on tosin käytössä taas säiden viilennyttyä paksu talvitakki… Lämpimämpiä säitä odotellessa…

 6. Ellu says:

  Siis vitsit miten upea takki! Ehdottomasti otat sen käyttöön! Sopii tosi hyvin sun hillittyyn värimaailmaan! Nyt minuakin alkoi himottamaan samanlainen bikertakki…

  1. Voi kiitos Ellu! Me molemmat ollaan taidettu nyt löytää tämä väri ja himoitaan kaikkea sen väristä. 🙂 Takki on kyllä ihan älyttömän hieno myös livenä. Eli käyttöön kun säät sallii!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.