Arkimeikkirutiinini

tunnetila: tykkäys

Muistan ne ajat kun joka-aamuiseen meikkirutiiniini kuului meikkivoide, ripsiväri ja huulirasva. Tuolla kombolla menin arjessa varmaan 20 vuotta. Juhlaan toki meikkasin enemmän, mutta arkimeikkini koostui kahdesta meikkituotteesta: ripsarista ja meikkivoiteesta.

Viikonloppuna kuvasin blogiini uudet meikkisuosikkini ja hämmästyin nykyiseen arkimeikkiini tarvittavasta purnukoiden määrästä. Nyt perusmeikkini koostuu neljästätoista eri tuotteesta!

Tällä hetkellä teen meikkipohjani Cliniquen uusilla, supermahtavilla BIY väripigmenttitipoilla*. Väripigmenttitipat sekoitetaan päivävoiteeseen, eli se toimii periaatteessa kuten BB- tai CC-voiteet.

Yksi tippa väripigmenttiä saa aikaan läpikuultavan meikkipohjan. Kaksi tippaa muodostaa puolipeittävän pinnan, ja kolme tippaa saa aikaan jo todella peittävän lopputuloksen. Loistava tuote!

Reissaan aika paljon, ja joka kerta reissuun lähtiessä minulla on pienimuotoinen ongelma miten pakkaan meikkivoiteen matkalle mukaan. Nyt en tarvitse mukaani kuin päivävoiteen ja pikkuruisen BIY -purkin, josta saan tehtyä itselleni meikkivoiteen juuri sillä peittävyydellä millä haluan.

BIY tekee ihosta aika mattaisen, joten silloin kun haluan kasvoille lisää hehkua, sekoitan päivävoide-BIY -seokseen vielä tipan Lumenen Invisible Illumination Instant Glow -kauneusseerumia*. Noiden kolmen tuotteen kombo on aika täydellinen!

Ihon virheet ja tummat silmänaluset peitän tuotteella, jota ilman en varmaan tulisi toimeen. Kaikista muista meikkituotteistani voin luopua, mutta tätä ilman en poistu kotoani. Tämän hetkinen lempparipeitetuotteeni on Joe Blascon Special Yellow -valoväri*. Pysyy, peittää ja freesaa ilmeen. Tykkään!

YSL:n valokynällä taas virkistän ilmettäni päivän mittaan, ja tämä valokynäklassikko onkin kulkenut mukanani vuodesta toiseen.

Meikkivoiteen päälle sipaisen koko kasvojen iholle Lumenen Arctic Sun hohdepuuterin, joka on niin ikään ollut suosikkituotteeni jo vuosia. Kauhukseni huomasin hetki sitten, että tuote on nähtävästi poistunut Lumenen valikoimista. Toivottavasti löydän uuden vastaavan ennen kuin nykyinen hohdepuuteri on käytetty loppuun.

Hohdepuuterin levitän kasvoilleni Cailapin isolla puuterisiveltimellä*.

Uusin poskipunaihastukseni on Clarinsin Skin Illusion Blush -poskipuna*. Näppäränkokoiseen ja hyvin kauniiseen purkkiin kätkeytyy todella helppokäyttöinen puuterimainen poskipuna.

Myös tämä tuote on täydellinen matkoilla. Tämän poskipunan levittämiseen kun et tarvitse erillistä poskipunasivellintä, vaan punaa suditaan poskille pakkauksessa mukana olevalla sienellä. Nätti, näppärä ja helppo, plus kolme kaunista sävyä ja kohtuullinen hinta. Nappituote, kannattaa testata!

Meikin kiinnitän iholleni Lumenen Nordic Nude Air-Light-puuterilla*. Jälleen erinomainen tuote viime aikoina kaikki tuotteensa vähintään ulkoisesti uudistaneelta Lumenelta.

Minulla on luontaisesti hyvin tummat kulmat, joten en ole oikeastaan koskaan tehnyt niille muuta kuin nyppinyt häiritsevimmät hajakarvat pois. Vähän aikaa sitten innostuin kulmageeleistä, ja nyt olen ihan koukussa Anastasia Beverlyhilsin Dipbrow Pomaden* sävyyn chocolate. Tuote on täy-del-li-nen!

Vielä kun sen levittää Anastasia Beverlyhilsin omalla sopivan napakalla kulmasiveltimellä*, lopputulos on mahtava! Koko ilme freesaantuu kerralla! Voi miksi en ole aikaisemmin ymmärtänyt kulmavärien päälle?!

Kulmaluulle ja silmänurkkaan sipaisen vähän valoa Isadoran Eye Lifter Duo -korostuskynällä*.

Silmämeikkini koostuu nykyään useinmiten nestemäisestä rajauksesta, jonka teen Lumenen vedenkestävällä rajausvärillä* sekä ripsiväristä. Ripsivärejä vaihtelen usein, joten tämän hetkiset ripsarini jäivät pois näistä kuvista. Käytössä on kuitenkin Isadoraa*, Lumenea* ja Benefitiä.

Jos tiedän, että olen menossa työpäivän jälkeen johonkin tapahtumaan, laitan aamulla myös luomivärin pitääkseni silmämeikin siistimpänä. Ihana arkipaletti on Isadoran Eye Sculptor Bar*. Paletissa on kauniit ja helpot sävyt, joiden kanssa voi pelata tarpeen mukaan. Luomivärin levittämiseen käytän EcoToolsin siveltimiä.

Huulet pidän arjessa aika luonnollisina. Käytän tällä hetkellä joko sävyä antavaa Burt’s Bees’n Tinted Lipbalmia*, Elizabeth Ardenin 8ht Hour Creamia tai Isadoran Ultra Matt Liquid -huulipunaa*.

Siinäpä vinkkinä omat tämän hetkiset meikkisuosikkini. Mukana on vanhoja klassikoita joista en haluaisi luopua, sekä superhyviä uutuuksia. Voin suositella jokaista tässä kilometripostauksessa esiintyvää tuotetta lämmöllä!

Onko Teillä samoja meikkisuosikkeja?

7

(11) Kommentit

 1. Hitsiläinen, tosi moni kehuu tuota Cliniquen BIY-tuotetta – kieltämättä kuulostaa superilta tuotteelta! Laitoin ostoslistalle.

  1. Tuo tuote on kyllä tosi kiva! Ja yksi juttu mitä en postauksessa muistanut mainita on se, että tästä tuotteesta löytyy jopa niin vaalea sävy, että luulen sen muuttuvan mulle liian vaaleaksi heti kun saan vähän aurinkoa. Mahtavaa! Kannattaa Riitta testata!

 2. Hei, pitääpä laskea oma tuotemäärä! 🙂

  1. Kannattaa laskea. Mä yllätyin tosi paljon miten monta tuotetta mulla on käytössä, vaikka meikkini tekemiseen menee aina aikaa vain viitisen minuuttia.

 3. miumau says:

  Vitsit miten mielenkiintoista! Mitäköhän minulla kuuluu (otin kuvankin, mutta taidan laittaa sen instaan – eikä se taitaisi tänne edes onnistuakaan :):

  9 kpl, joka koostuu
  Ekopharma Tyrni -silmävoide ja seerumi; Lavera sävyttävä päivävoide; Zuii puuteri; Boho-luomiväri; Couleur Caramel nestemäinen rajauskynä; Boho-ripsari; Zuii poskipuna; Zuii huulipuna.

  Siirryin 1,5v sitten luonnonkosmetiikkaan, ja sen myötä määrä on vähentynyt. Esim. valokynää en ole vielä löytänyt (enkä oikein ehkä etsinytkään) luontomerkeistä.

  Lisäksi olen huomannut, että seerumeilla läträäminen on vähentänyt tarvetta käyttää meikkivoidetta arkisin.

  Mutta olipa mukava pohdinta 🙂

  <3 miumau

  1. Olipa kiva kuulla sinun meikkirutiinistasi miumau! Kiva kuulla että olet löytänyt lounnonkosmetiikan. Minäkin meikkaan aina välillä pelkällä luonnonkosmetiikalla (Boho on brändisuosikkini), mutta kun en ole löytänyt minulle sopivaa meikkivoidetta, niin kokonaan luonnonkosmetiikkaan ei ole tullut koskaan siirryttyä.

 4. Ellu says:

  Laskin pikaisesti tuotteiden määrän, jota käytän päivittäin: 16 tuotetta (saatoin unohtaa jonkun tuotteen)! Eikä siinä määrässä ole vielä laskettuna siveltimiä, sieniä ja vippoja 😀 Mutta mä rakastan meikkaamista! Olen aina rakastanut enkä oikeastaan ole koskaan pärjännyt vain muutamalla tuotteella vaan olen meikannut aina pitkän kaavan mukaan. No ehkä yläasteelle mennessä käytin vielä pelkkää ripsiväriä, mutta pian se meikkien määrä siitä lisääntyi ja tykkäsin kokeilla kaikenlaista. Nyt keski-ikäisenä olen löytänyt oman tyylini, mutta käytän meikkaamiseen silti aika paljon aikaa ja kuten tuli laskettua, monia tuotteita 🙂 Juhliin meikkaan samalla tavalla mutta vahvemmin. Huulet minäkin pidän neutraaleina ja suosin huulikiiltoja. Nuoruuden huulipunakokeilut on olleet ohi jo kauan 🙂 Mutta mikä minulta on jäänyt kokonaan opettelematta on valon ja varjostuksen tekeminen. Alkoi kiinnostamaan tuo mainitsemasi Blascon valoväri. Täytyis varmaan kokeilla. Sen lisääminen rutiineihin ei varmasti veisi kuin pienen hetken lisää aikaa. Kiva, mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus muuten 🙂

  1. Kiva kuulla Ellu että tykkäsit postauksesta, ja mahtava oli kuulla omista meikkirutiineistasi. Oikein alkoi harmittaa kun en tiedä minkä näköinen olet. 🙂 Tuntuu että muuten tunnetaan toisemme jo aika hyvin. 🙂

   Minä en enää tule toimeen ilman tuota valovärinappia. Sipaisen sitä ympäri kasvoja kun siltä tuntuu. Ilme freesaantuu heti hieman.

 5. […] Ninan postauksen siitä, kuinka monta tuotetta hän arkimeikkiinsä tarvitsee. Oletin heti, että oma lukuni on aika […]

 6. Mä käytän arkimeikkiini kolmea tuotetta: Diorin vedenkestävää mustaa Diorshow Blackout -ripsiväriä, MACin Pro Longwear Paint Pot -rajausväriä, joka on mustaa Blackground-sävyä ja kulmiin Diorin Diorshow Brow Styler -kulmakynää. Tuo rajausväri on kiinteää, eli sen levitykseen tarvitsen pensseliä (joka on MACin myös), mutta eihän se ole meikkituote vaan meikkausväline. Kolmella pärjään, mutta välillä laitan päivällä lisäksi huulipunaa, ja jos suuntaan kaupungille, laitan vielä huulipunan lisäksi yleensä poskipunaa.

  Meikkivoidetta en ole käyttänyt ikinä, en vaan jaksa levitellä sitä, ja tykkään luonnollisesta ihosta. Puuteria käytin aiemmin, mutta kun parikin vaaleanpunaista puuterisävyä lopetettiin, jäi puuterin käyttökin, ja nyt en ole kaivannut edes puuteria useampaan vuoteen. Mutta siis, en meikkaa ulos mennessäkään millään tapaa eri lailla kuin arkisin, lisään ainoastaan huulipunaa ja poskipunaa. Huulipunan kanssa käytän tosin melkein aina huultenrajauskynää, eli enimmillään käytän kuutta meikkituotta.

  Hauskaa tällainen laskeminen, ja kiinnostavaa kuulla muiden meikkaustavoista!

  1. Kiva kuulla omista meikkirutiineistasi! Hämmästyin muuten tuota ettet käytä arjessa huulipunaa. Minusta tuntuu etten ole tainnut koskaan nähdä sinua ilman kirkkaanväristä huulipunaa. 🙂 Ole onnellinen että sinulla on niin virheetön ja tasasävyinen iho, etten tarvitse meikkivoidetta. En minäkään varmaan jaksaisi käyttää meikkivoidetta arkisin jos kokisin ihoni kestävän päivänvalon ilman sitä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.