Testissä Huawei P10

tunnetila: ihastus

*kaupallinen yhteistyö, Huawei*

Sain blogini lukijalta hetki sitten kommentin: ”On pitänyt sanoa, että olet ollut viime postauksissa jotenkin erityisen nätti! Näytät hehkuvan.”

Voi kunpa olisin voinut vastata tuohon kohteliaisuuteen kertomalla löytäneeni ihmeitä tekevän kasvonaamion, joka poistaa kerralla juonteet, näpyt ja silmäpussit. Totuus on kuitenkin toinen. Minulla on uusi puhelin.

Sain jokunen viikko sitten testiin Huawei P10:n*. Sen jälkeen muutuin viehättävämmäksi (ainakin kuvissa), taitavammaksi kuvaajaksi ja hartiasärkyni hävisi, koska en ole enää kantanut painavaa kameraa mukanani joka paikkaan. Huawei P10 Leican kameroineen on täyttä kultaa!

Vaikken paljon valokuvausmaailmasta tiedä, niin sen tiedän, että Leican kamerat ovat monille valokuvaajille se Graalin malja josta haaveillaan. Leican kameroiden hinnat kohoavat jopa yli 20 000 euroon. Uudessa Huawei P10:ssä on kolme Leican kameraa, ja sen hinta on alle 600€!

Puhelimen takaosassa olevassa Leican kaksoiskamerassa on kaksi linssiä, joista toinen on tarkoitettu värikuvaukseen (12 megapikseliä), toinen supertarkka linssi taas on tarkoitettu mustavalkoisille kuville (20 megapikseliä). Etukamera selfieitä varten on niin ikää Leican, ja megapikseleitä siinä on 8.

Kameralla voi ottaa kuvia perusasetuksella, tai käyttöön voi pyyhkäistä näytön alalaidasta pro-asetukset. Tällöin voit säätää käsin kameran ISO-arvoa, sulkimen nopeutta, valkotasapainoa, tai vaikkapa korjata valotusta. Ihan kuten järjestelmäkameroissa.

Rakastan itse leikkiä kameran tarkennuksen kanssa. Minulle ehkä omaa kuvaustani mullistavin ja käyttökelpoisin ominaisuus on ollut kamerassa oleva, yhdellä painalluksella käyttöön otettava aukon tila. Tuolla ominaisuudella kuvan tarkennuspistettä voi muuttaa vielä jälkikäteen. Ra-kas-tan tuota ominaisuutta!

Otetaan esimerkkinä kuva, jonka nappasin kadulta vappupäivänä. Törmäsin päiväkävelylläni vappuhulinoissa kadulle unohtuneisiin kenkiin. Halusin ottaa kuvan kengistä niin, että kengät ovat kuvassa tarkat ja tausta blurraantuu kauniisti. Napsautin päälle aukon tilan ja otin kuvan hieman huolimattomasti. Kuvan tarkennuspiste osui taustalla olevaan Suomen lippuun ja etualalla olevat kengät jäivät sumeiksi.

Normaalisti minun olisi pitänyt ottaa uusi kuva ja katsoa tarkemmin mihin tarkennuspiste kuvassa osuu. Nyt napsautin jo ottamani kuvan kohdalla uudelleen aukon tila-näppäintä, kohdistin aukon kenkiin ja tallensin kuvan uudestaan. Ja kas, taustalla oleva lippu muuttui epätarkaksi, ja haluamani kengät erottuivat nyt kuvasta täydellisesti. Tuo ominaisuus on aivan uskomaton!

Myös asukuvissa, asetelmissa ja tuotekuvissa epätarkka tausta on loistava tapa saada haluttu tuote tai vaate erottumaan taustasta. Vaikka minulla on laadukas objektiivi omassa minijärkkärissäni, niin silti olen huomannut, että pääsen Huawei P10:n kameralla niin lähelle tuon objektiivin lopputulosta, että olen viime aikoina jättänyt kamerani tyystin käyttämättä.

Esimerkiksi Tampereen reissullani jätin kameran kotiin, ja otin kaikki matkakuvat uudella puhelimellani.

Olin Tampereella vähän yli vuorokauden, ja ajattelin pärjääväni koko reissun yhdellä puhelimen latauksella. Minimoin siis mukana roudattavan tavaran määrän, ja jätin puhelimeni laturin kotiin. Napsin kuitenkin kohteessa paljon kuvia ja käytin puhelintani ennakoitua enemmän netissä surffailuun, joten sunnuntaina herätessäni huomasin puhelimessani olevan enää 6% akkua jäljellä.

Minun piti olla tavoitettavissa iltapäivään asti, jotta saamme sovittua ystäväni kanssa yhteisestä paluusta Helsinkiin. Mietin pääni puhki missä saisin ladattua puhelimeeni lisää virtaa. Ilokseni muistin juuri lukeneeni jostain, että Huawei avasi hetki sitten Tampereelle Koskikeskukseen Huawei Customer Service Centerin.

Marssin Huawein liikkeeseen ja sain siellä erinomaista palvelua. Puhelimeeni ladattiin virtaa sillä aikaa kun kävin lounaalla, ja näin selvisin reissusta kotiin pelkällä säikähdyksellä. P10 puhelimen mukana tulee superlaturi, jolla saa puolen tunnin latauksella akkuun lisää puheaikaa jopa neljäksi tunniksi. Huippuominaisuus tuokin!

Muistatteko kun minulla oli Berliinissä asustellessani testissä Huawei Honor7? Olin täysin puhelimen lumoissa kun palasin kotiin.

Lainapuhelimen palautettuani menin ostamaan itselleni vastaavaa puhelinta ihan omaksi. Puhelin oli kuitenkin käteeni sen verran suuri, että kun sain käteeni hieman pienemmän, tyttömäisemmän ruusukultaisen puhelimen, päädyinkin ostamaan puhelimen vanhalta tutulta brändiltä.

Vaikka uudessa Huawei P10:ssä ominaisuuksia on hurjasti ja siinä on kaksoiskamera sekä kaksi korttipaikkaa, on sen koko silti Honor7:aa pienempi ja sirompi.

En usko että voin enää palata heikkotasoisemmalla kameralla varustettuun vanhaan puhelimeeni, joten brändin vaihto on vihdoin edessä. Nyt kun vielä saisi otettua kunnolla haltuun Android-käyttöjärjestelmän…

Kaikki postauksen kuvat otettu Huawei P10 puhelimella.

4

(8) Kommentit

 1. Johanna says:

  Tuo koira!!! ❤️❤️ Onpa oikeasti hyvä kamera! Koirakuvasta erottuu jokainen karva kun zoomaa. Vau!

  1. Kyllä! Tuo koira, Leevi, on MAHTAVA! Kuvissa ja myös livenä. 😀

 2. Tarja says:

  Ai tämä oli nyt se huippupuhelin!? 🙂 Apua, mäkin haluan. Ja olen ihan tosi hidas vaihtamaan puhelinta. En tykkää siitä opetteluvaiheesta yhtään. Tuon kameran takia voisin joustaa, sillä minäkin haluaisin näyttää hyvältä selfieissä – toimiskohan tuo kamera meikäläiseenkin? 😀
  Ihania kuvia tässä postauksessa, mutta tuo koira vie voiton <3 Aivan huippu otos!

  1. Kyllä Tarja, tämä se puhelinihanuus nyt on! <3 Eikä ihastustani vähentänyt yhtään, kun kuulin saaneeni puhelimen testiin ensimmäisten suomalaisten joukossa saatesanoin "Tää puhelin on nyt sulla ja Jenni Vartiaisella." Jee! Lapsellinen innostus valtasi heti mielen. 🙂

   Lupaan, että kaunistava selfie toimii kaikilla. Ei sillä että sinä sitä tarvitsisit, mutta onhan se nyt aina ihana näyttää pikkasen freesimmältä. 😉

 3. Mua hämmentää miten tätä hehkutetaan, kun musta nuo kuvat näyttää samalta kuin ois käytetty Instagramissa kökösti Tilt Shiftiä. Tai siis, kun yhdistän ”aukon” oikeasti syväterävyyteen enkä jälkikäteen blurraamiseen.

  1. No hei anteeksi mutta mikä Tilt Shift??! 😀 😀 Mä olen niin tollo, etten tiedä tuostakaan ominaisuudesta yhtään mitään. Rakastan tätä puhelinta juuri siksi, että se tekee lähes kaiken puolestani. Minä saan vain ottaa kuvia, enkä joudu miettimään turhia, enkä lisäämään jälkikäteen Tilt Shift filttereitä yms. Hehkutukseni siis jatkuu maailman tappiin! 🙂

 4. koshka says:

  Näyttää kyllä tosi hyvältä: selfiet ja kaikki muutkin kuvat! 🙂 Ja tuo tarkennuspisteen muuttaminen jälkikäteen on kyllä kätevä ominaisuus; siihen olisi useinkin tarvetta ja kuulostaa tarpeeksi helpolta mullekin (en ole jaksanut oikein perehtyä järkkärikameran saloihin 😉 )

  1. No hei, mulla on ihan sama kuin sinulla! Eli en jaksa perehtyä järkkäreiden saloihin, mutta kuitenkin kuvaan lähes päivittäin. (En muuten voi käsittää miten olen näin laiska. :D) Tykkään tästä puhelimesta tosi paljon!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.