Kestit juhlavuoden kunniaksi

tunnetila: tyytyväisyys

*yhteistyössä Finlayson*

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Koko vuosi on täynnä juhlallisuuksia. Erilaisia tapahtumia järjestetään satavuotisen kotimaamme kunniaksi koko vuoden ajan, ja suomalaisten rakastamat brändit juhlistavat synttäreitä tuomalla myyntiin juhlavuoden erikoismallistoja ja uusia tuotteita.

Yksi onnistuneimmista juhlavuoden tuotteista on mielestäni Finlaysonin Kestit -kuosi. Herkkä, juhlava, moniulotteinen, perinteitä kunnioittava ja kertakaikkisen kaunis kuosi löytyy tänä vuonna useammastakin tuotteesta.

Kestit -kuosi on saanut vaikutteensa yli satavuotiaasta Finlaysonin peittokuosista, ja vanha kuosi on päivitetty tähän päivään vanhaa kunnioittaen.

Parhaiten oikeuksiinsa Sami Vullin suunnittelema kuosi pääsee hennosti hohtavassa satiinipussilakanasetissä*. Iso pinta antaa kuviolle tilaa, ja satiini korostaa kuosin herkkyyttä ja juhlavuutta.

Toin vuoteemme petaukseen lisää ylellisyyttä yhdistämällä juhlavuoden Kestit -kuosiin viime keväänä lanseeratusta Kiseleff -mallistosta Uskollisuus-torkkupeiton* ja kauniin harmaat Uskollisuus -tyynyliinat*.

Nämä kuosiin kudotut, painavat ja ylelliset Kiseleff -tuotteet sopivat myös olohuoneeseemme. Vaihtelenkin torkkupeiton ja koristetyynyjen paikkaa makuuhuoneesta olohuoneeseen tämän tästä.

Torkkupeitto on ollut ahkerassa käytössä jo sarjan lanseerauksesta asti, ja pidän siitä edelleen hurjasti.

Uutta, keväisempää ilmettä koko makuuhuoneeseen sain vaihtamalla harmaan paksun päiväpeiton valkoiseen puuvillapäiväpeittoon. Vaikka Laine -sarjan päiväpeitto* on ohut, se painaa tolkuttomasti!

En ole aikaisemmin käyttänyt ohuita päiväpeittoja, sillä haluan päiväpeiton pysyvän paikallaan jos otan sängyllä päikkärit. Laine -päiväpeitto näyttää ohuelta ja kevyeltä, mutta se pysyy paikallaan painavuutensa vuoksi erinomaisesti. Valkoinen suuri pinta myös tuo lisää valoa koko makuuhuoneeseen!

Vaikka yhdistin samaan petaukseen keväisen vaaleaa raikkautta, vanhaa kunnioittavia, kuosiin kudottuja tuotteita, sekä Suomi 100 -kuosin juhlavuutta, on kokonaisuus mielestäni harmoninen, eikä mikään kuoseista riiitele toisensa kanssa.

Jos tuotteiden yhdisteltävyys ilahduttaa minua, niin toinen ilahduttava asia on pienet hauskat yksityiskohdat, joita tuotteisiin on piilotettu. Tällä kertaa bongasin Kestit -kuosista silmäneulan (kts. viides kuva ylhäältä)! Oikein säikähdin ensimmäistä kertaa vuodetta sijatessani, kun huomasin sängyssä olevan suuren neulan. Heh, ovatkohan kaikki muutkin lakanasetin omistajat hätkähtäneet samaa asiaa?

Vaikka Finlaysonilla katsotaan juhlavuoden uutuuskuoseissa sadan vuoden taakse ja muistellaan menneitä, niin myös huikeita uusia innovaatioita kodin tekstiileihin on lanseerattu. Palaan aiheeseen seuraavassa sisustuspostauksessani.

Leppoisaa sunnuntaita! Suosittelen ottamaan päikkärit, jos kesken kaiken alkaa väsyttää!

7
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Jenni
  28/05/2017 at 09:49

  Voi että teillä on kaunista! <3 Tuo päiväpeitto näyttää juuri sellaiselta, jota olen metsästynyt jo useamman vuoden. Ohut, muttei liian ohut "hippimäinen" intianpuuvillainen. 🙂 Kiitos Nina vinkistä!

  • Reply
   Jenni
   28/05/2017 at 09:49

   Metsästänyt… Silmät ristissä näin aamusta. 😀

   • Reply
    Nina
    29/05/2017 at 14:15

    Heh, onneksi en ole ainut joka kirjoittaa välillä vähän mitä sattuu. 😉

  • Reply
   Nina
   30/05/2017 at 10:20

   Kiitos Jenni! Minäkin olen kartellut ohuita päiväpeittoja tätä ennen. Tämä on kuitenkin niin ihana, että olen iloinen että päädyin valitsemaan tämän kesäpeitoksemme. 🙂

 • Reply
  Saara
  29/05/2017 at 11:02

  Aivan ihana tuo päiväpeitto, samaa mieltä kuin Jenni yllä, sopivan rento olematta liian hipppi :).Ja hei, tuo neula, ihan mahtava, näin mielessäni kun olet huomannut sen 😀

  • Reply
   Nina
   29/05/2017 at 14:14

   Joo, päiväpeitto on kyllä juuri tuollainen: rento muttei hippi. 😀 Heh, olin saada slaagin kun huomasin tuon neulan ”sängyssä”. Ehdin jo miettiä, että ”APUA, olen nukkunut koko yön tuo neula sängyssä. Olipa onni ettei sattunut mitään. ” 😀 😀

 • Reply
  pauliina
  29/05/2017 at 19:28

  teillä on niiiin kaunis ja valoisa koti. <3

  • Reply
   Nina
   30/05/2017 at 10:19

   Voi kiitos pauliina! <3 Viihdytään täällä kyllä tosi hyvin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.