Tyylikkäästi aktiivinen

tunnetila: tykkäys

*kaupallinen yhteistyö Huawei*

Viimeistään nyt viikon sängyssä maanneena ymmärrän, miten suurta roolia elämässäni tätä nykyä näyttelee arkeni tahdittaja, Huawei Fit -älykello. Tuijotan kelloa pöydällä päivittäin, ja harmittelen kun en pääse kerryttämään askelmittarin lukemaa.

Tuo hyvin tyylikäs älykello on ollut minulla lainassa Huaweilta nyt pari kuukautta (sain sen samaan aikaan kun sain testiin Huawei P10:n), ja älykello on tehnyt juuri sen, minkä toivoin sen tekevän: lisännyt arkiliikuntaani rutkasti.

Kävelin töihin aamuin illoin lähes parin vuoden ajan säällä kuin säällä (yhteensä noin 8,4km/pvä), mutta koko kevään kestäneen flunssan aikana kävely jäi todella vähiin. Kuljin pienetkin matkat raitiovaunulla tai bussilla.

Kun flunssa oli selätetty ja aloin voida paremmin, suunnistin silti mukavuudenhaluisena edelleen bussille. Keksin aina jonkun verukkeen. Kohta varmaan sataa, tuulee liikaa, polvi on vähän kipeä jne.

Saatuani Huawei Fitin ranteeseen ensimmäistä kertaa, kauhistuin siitä askelmäärästä, jonka päivittäin nykyään sain. Askelmääräni jäivät poikkeuksetta alle 4000 joka päivä, ja suositus taitaa olla vähintään se 10 000 askelta.

Otin välittömästi itseäni niskasta kiinni ja aloin kävellä päivittäin töistä kotiin. Parempi edes yhteen suuntaan kuin ei ollenkaan. Jätin liukuportaissa seisoskelun väliin, ja aloin kävelellä rappusia. Näillä muutoksilla huomasin saavani helposti joka päivä kasaan yli 10 000 askelta.

10 000 askeleen saavuttaminen oli niin palkitsevaa, että jos tulin töistä kotiin ja askeleita oli kertyntyt vaikkapa 8500, kävin vielä pienellä iltakävelyllä saavuttaakseni tarvittavan askelmäärän.

Kun 10 000 askelta on täynnä, kello alkaa täristä ranteessa. Askelten kertymistä ei siis tarvitse sen kummemmin seurata. Kello kertoo kyllä kun tavoite täyttyy. Kello alkaa täristä ranteessa myös silloin, kun olen seisonut/istunut paikallani tunnin liikkumatta.

Töissä minulle nauretaan, kun yhtäkkiä pomppaan työpisteeltäni käytävälle ja kipaisen ravaamassa portaat ylös alas viidennestä kerroksesta, tai venyttelen selkää, käsiä ja jalkoja työpisteeni vieressä. Ihmisiä naurattaa, mutta aina joku toteaa ”Tuo tekisi hyvää kyllä minullekin”. Niin muuten tekisi, ihan jokaiselle meistä!

Olen huomannut kellon olevan minulle lähes korvaamaton apu, jotta maltan keskeyttää työni hetkeksi ja haukkaan sen tarvittavan hapen, mitä kehoni vaatii jaksaakseen.

Kellossa on valtavasti hienoja ominaisuuksia! Etenkin jos otat aktiivikäyttöön myös puhelimeen ladattavan Huawei Wear -ohjelmiston. (Älykellon yhteensopivuus Android 4.4 tai uudempi ja IOS 8.0 tai uudempi.)

Huawei Fit toimii henkilökohtaisena valmentajanasi. Se tallentaa treenisi, mittaa unenlaatusi, pitää huolta syketasostasi ja kertoo kulutatko energiaa aerobisesti vai rasvaa polttaen.

Ranneke toimii myös perinteisenä kellona, ja halutessasi se kertoo sinulle myös kun sinulle tulee puhelu. Ja niin, voit lukea kellon näytöltä myös sinulle tulleet tekstiviestit.

Älykello oli minulla ranteessa myös Madridin reissullamme, ja voi että miten kiva oli huomata kuinka aktiivisia olimme loman ajan! Askeleita tuli päivittän noin 20 000. Reissun aktiivisimpana päivänä ennen iltamenoja plakkarissa oli jo yli 20 000 askelta. Olin ihan tohkeissani ja mietin meneekö 30 000 askeleen raja rikki.

Tulimme kotiin joskus yöllä kahden maissa, ja innoissani aloin tarkistamaan askelmäärää. Äääää, askeleet nollautuivat vuorokauden vaihtuessa. Vitsit että vieläkin harmittaa kun en tiedä kuinka paljon kävelimme tuon superpäivän aikana!

Kuten huomaatte, olen ihan tuon älykellon pauloissa! Testiaikani on valitettavasti pian ohi, ja minun on aika palauttaa ranneke Huaweille. Olen niin koukussa, että minun on varmaan pakko käydä ostamassa uusi älykello heti itselleni.

Aktiivisuutta ja arkiliikuntaa lisäävään laitteeseen on hyvä koukuttua!

Kuvat: Ida/Ida365

2

(6) Kommentit

 1. Oo hitsi, mä niin koukuttuisin tuohon! 😀

  1. Niinpä! Mä olen täysin koukussa! Tänään pystyn jo vähän paremmin liikkumaan (kunhan ensin saan huudon kanssa kammettua itseni pystyasentoon :D) ja heti oli pakko laittaa kello käteen. Näkee miten paljon tulee askeleita kun teputan täällä kotona menemään. 🙂

 2. Tarja says:

  Mä niin haluan tuon! Olen halunnut siitä asti, kun näin kellon ekaa kertaa ranteessasi ja kuulin, mikä se on. Erittäin tyylikäs ja tarvitsisin ehdottomasti kellon tapaista ryhdittäjää arkeeni. Pitää vaan tässä hiukan laskeskella, että missä vaiheessa olisi investoinnin aika – yksi sana: putkiremontti… Eipä tarvitse miettiä, mihin ns. ylimääräiset sijoittaa tällä hetkellä 😀 Onneksi status muuttuu tässä parin viikon sisällä, kun päästään takaisin kotiin. Sitä ennen toinen sana: muutto – olenkin kertonut, mitä tästä sanasta ajattelen 😀 😀 Mutta siis tuo kello on ehdottomasti hankintalistalla! Kaunis ja hyödyllinen, voisiko enempää toivoa?!

  1. Kaunis ja hyödyllinen, sitä tämä älykello kyllä on! Tykkään tästä tosi tosi paljon!

   Onkin pitänyt kysyä miten teillä on väilaikaiskodissa mennyt. Toivottavasti evakkoreissunne on mennyt mahdolisimman kivuttomasti. Ymmärrän, että putkiremppa ja muutto vie rahat, mutta olisipa kiinnostavaa nähdä miten paljon askeleita tulee muuttopäivänä… 😀

   1. Tarja says:

    Ollaan sijauduttu väliaikaiskotiin vähän liiankin hyvin 😀 😀 Hirveä homma purkaa tämä koti… Olisi hyvin mennyt toinenkin mokoma, kun kerran nyt muutettiin. Ollaan siis ihan samassa talossa evakossa, eri rapussa vain. Muutto on siinä mielessä helpohko, että matka ei ole pitkä. Ja onhan se ihanaa päästä rempattuun kotiin takaisin. Kylppäristä ja vessasta tuli tosi hienot. Tehdään vähän muutakin pintaremppaa ja rymsteerausta nyt samalla.
    Ja aivan varmasti tulee paljon askelia tässä tulevien parin viikon aikana, kun juostaan edestakaisin näiden kahden kämpän väliä… Positiivien kautta: hyötyliikuntaa! Vaikka ei Huaweita olisikaan, niin laitan vaikka Sports Trackerin päälle, niin voin raportoida teputetut kilometrit 😀

    1. Ai miten hyvä kuulla että olette viihtyneet! Ja vielä kivempaa, että remppa on pian ohi ja kaikki on mennyt hyvin. Koti kyllä tuntuu lähes uudelta, kun siellä on uusi kylppäri ja vessa! Ja kyllä, muutto kannattaa ottaa hyötyliikuntana! Se on muuten niin kamalaa, että kyllä siitä jotain hyötyäkin täytyy saada. 🙂 Tsemppiä! Mutta nauttikaa nyt vielä hetki levosta ja lainakodista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.