Reissukosmetiikkaa

tunnetila: vinkkaus

Kun lähtee matkalle pariksi viikoksi ja vaihtaa kohteessa useamman kerran majapaikkaa, kannattaa miettiä tarkkaan, miten paljon kosmetiikkaa kantaa reissulla mukanaan.

Normaalikokoiset tuotteet ovat yleensä kohdallani kokonaan pannassa. Tykkään mitoittaa mukana kulkevat tuotteet niin, että matkalle lähtiessä ne vievät tilaa ja tuovat painoa matkalaukkuun, mutta pois tullessa tyhjät purnukat voi jättää kohteeseen.

Tuliaisia on kuitenkin mahduttava palatessa mukaan laukkuun, ja lentokoneiden painorajoitukset saattavat tulla nopeasti vastaan.

Totesin viime kesänä Kalaharin kasvosarjan matkapakkauksen täydelliseksi omiin tarpeisiini parin viikon reissulla, ja niinpä samanlainen matkapakkaus pääsi mukaan myös tänä kesänä.

Kalaharin tuotteet rauhoittavat auringossa paahtunutta ihoa, puhdistustuotteet toimivat kuin unelma ja kaikki pakkauksen tuotteet ovat todella riittoisia. Matkakokoiset tuotteet riittävät päivittäisesä käytössä jopa kolmeksi viikoksi. Lämmin suositus!

Hiustuotteita en juurikaan mukanani kantanut, mutta Glamlinilta saamani L’anzan shampoo* ja hoitoaine* toivat pesun yhteydessä volyymia meriveden tuivertamaan tukkaan ja Kevin Murphyn pieni hiuslakka (Session Spray*) viimeisteli kampaukset haastavan kosteissa olosuhteissa.

Session Sprayssä on mukana UV-suoja, joten se myös suojaa värjättyjä hiuksia paahteisessa auringossa.

Ulkomaan matkoilla tärkeimpiä tuotteita ovat usein aurinkosuojat. Otan yleensä mukaan viisi aurinkotuotetta. Yksi aurinkotuote kasvoille, after sun käytettäväksi auringonoton jälkeen ja kolme aurinkosuojavoidetta.

Aurinkosuojista ensimmäisessä on suojakerroin vähintään 30, toisessa 15, ja kolmas tuote on pienikokoinen tuote, joka kulkee aina mukanani käsilaukussa.

Tällä kertaa mukaan lähti vain kolme varsinaista aurinkotuotetta. Sain nimittäin testiin italialaiset auringossa oleilun monitoimituotteet, joilla pitäisi pärjätä yhdellä tuotteella lähes kaikissa olosuhteissa.

BE3 -tuoteperheessä on useita erilaisia aurinkotuotteita. Sain testiin patentoidun 3 in 1 -progressiivisen aurinkosuojasprayn* ja after sun sprayn*.

3 in 1 -tuotteella saa aikaan kolme eri vahvuista aurinkosuojaa. Jos spraytä suihkauttaa iholle kerran, suojakerroin on 20. Toinen kerros vahvistaa aurinkosuojan 30:een, ja kolmas kerros tekee suojasta hyvin vahvan, SPF 50.

Laitoin tuotetta aluksi kolme kerrosta, ja vähensin kerroksia loman edetessä. Lopulta suihkin vain yhden kerroksen muualle vartaloon, mutta rinnassa käytin koko ajan kaksin- tai kolminkertaista suojaa.

Tuote tuoksui ihanan vaniljaiselle kookokselle, ja toimi iholla erinomaisesti. Suihkin hyvin hienojakoista tuottetta aluksi liian varomattomasti, ja hotellihuoneemme lattia muuttui superliukkaaksi. Suihkuttelu kannattaa siis tehdä kylpyhuoneessa.

Vaikka vähän epäröin ottaa mukaan raahattavaksi täysikokoisia tuotteita, niin suihkutettavat tuotteet olivat kevyitä kantaa, ja 3 in 1 -tuote kesti juuri tuon kaksi viikkoa. Tyhjä pullo jäi nizzalaisen hotellin roskakoriin. Yleensä tuon aina puoli pulloa kahdesta eri vahvuisesta aurinkosuojasta kotiin.

Mukana laukussa kuljetin Nivean uutta, pieneen dödömäiseen pakkaukseen innovoitua NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Roll-onia* (SK30). Mieheni ihastui tuotteeseen niin paljon, että parin ensimmäisen päivän jälkeen hän omi tuotteen itselleen, ja koko purkki oli tyhjä neljässä päivässä!

Pitkille aurinkomatkoille Nivean pieni roll-on purkki on siis kooltaan liian pieni, tai sitten niitä kannattaa sujautella sinne tänne, jokaiseen laukkuun, jotta mukana kulkee aina yksi purkki jota tuotteen suurkulttaja ei löydä.

ACOn aurinkosuojavoide huulille on mukanani matkoilla aina, ja Avènen terveyslähdevesi* (Thermal Spring Water Spray) virkistää ja rauhoittaa ihoa kun tarve vaatii.


Meikin pidän matkoilla usein hyvin minimissään. Helteessä kun vaarana on jatkuvasti pitkin poskia valuvat meikit meikkivoiteesta ripsiväriin.

Tällä kertaa jätin kotiin erilliset kasvoille laitettavat aurinkosuojan ja meikkivoiteen. Pärjäsin nimittäin koko reissun yhdellä tuotteella, Vichyn Ideal Soleil BB-voiteella*, jossa on suojakerroin 50. Todella näppärä tuote!

Iholle saa yhdellä tuotteella todella hyvän aurinkosuojan, ja sileän, huolitellun pinnan. Tuote oli aika paksua ja välillä lisäsin sekaan tilkan päivävoidetta saadakseni sen notkeammaksi. Otsaani tulleita maksaläiskiä (voi ikä mitä kaikkea tuotkaan tullessasi…) 50 suojakerroin esti aika hyvin lisääntymästä.

Kauniin hehkun kasvoille loihti Elizabeth Ardenin ihastuttava FourEver Bronze Bronzing Powder*. Näppärän kokoisessa, reissuun täydellisessä paletissa on korostuspuuteri, poskipuna, aurinkopuuteri ja varjostussävy, jotka kaikki sopivat myös vähän vaaleammalle iholle.

Poskipäille sipaisin usein ennen illallista vähän voimakkaampaa hehkua IsaDoran Strobing Highlighting Stick -korostuspuikolla*.

Kulmilla käytin vedenkestävää Anastasia Beverly Hillsin täydellistä Dipbrow Pomadea* (oikeasti, täydellisin kulmatuote ikinä!) ja rajauksena Lumenen vedenkestävää rajauskynää*. Luomille sipaisin sävyä Lumenen Nordic Noir -luomiväripaletilta*, jonka Nude -paletissa  on kauniit neutraalit sävyt.

Ripsivärinä mukana oli paras koskaan testaamani luonnonkosmetiikkaripsari. Tuo pienikokoinen ripsiväri on kulkenut matkoilla mukanani jo parisen vuotta, ja tällä reissulla vetäisin sen viimeiset vedot. Kyseessä on Bohon herkille silmille sopiva, pidentävä ja erotteleva ripsiväri*. Vaikka tuote on vesiliukoinen, se pysyy ainakin minulla myös lämpimässä säässä erinomaisesti.

Lähden joskus reissuu kokonaan ilman meikkipussia, sillä päivisin en yleensä jaksa meikata lomalla lainkaan. Tällä kertaa päätin, että haluan illallisilla näyttää vähän huolitellummalta, ja pakkasin muutaman meikkisuosikin mukaan. Pakko myöntää, että kevyt meikkikerros tekee olosta aina vähän fiinimmän.

Näillä kosmetiikkatuotteilla pärjäsin koko kesälomani niin ulkomailla kuin Suomessakin. Mihin ihmeeseen tarvitsen viittäkymmentä kaapista löytyvää huulipunaa tai kynsilakkaa? No tietysti niihin hetkiin, kun mikään muu ei piristä talven nuuduttamaa vitivalkoista naamaa, kuin kivan värinen huulimeikki ja karkkikynnet!

3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.