Nordic Designers’ Pop up shop Sellossa

tunnetila: vinkkaus

*yhteistyössä Nordic Designers’ Pop up shop*

Nordic Designers’ Pop up shop on täällä taas! Tällä kertaa se valloittaa kauppakeskus Sellon.

ND Pop up shop on nyt pystyssä neljättä kertaa, ja kerta kerralta sen valikoima on kiinnostavampi ja monipuolisempi. Mukana on tuttuun tapaan naisten-, miesten- ja lastenvaatteet, sekä paljon upeita asusteita koruista huiveihin ja pipoihin.

ND Pop up shop avasi ovensa Sellossa perjantaina 1.9. Kävin kurkkaamassa meininkiä lauantaina, ja näky oli mahtava. Liike oli täynnä toinen toistaan upeampia juttuja, ja asiakkaat jonottivat kassalle ostostensa kanssa. Vitsit miten ihana oli nähdä, että ihmisiä kiinnostaa suomalainen suunnittelu ja eettiset brändit!

Tällä kertaa mukana oli monta minulle uutta brändiä, ja jestas miten mahtavia uusia tuttavuuksia pop upista löysinkään. Poimin postaukseen muutaman oman suosikkini, joten tässä omat tärppini ND Pop up shop vol neloseen!

Yksi mukana olevista kotimaisista brändeistä on Aarni.  Puisia kelloja ja -aurinkolaseja valmistava Aarni käyttää tuotteissaan kotimaista puuta, jonka alkuperä tunnetaan paikkakunnan tarkkuudella. Tuotteissa käytetty ulkomainen puu taas on sertifioitua ja myös tuon puun alkuperämaa on tiedossa.

Yksinkertaisen tyylikkäissä kelloissa rannekkeet on tehty mm. kotimaisesta pihlajasta ja koivusta, ja niiden koneistot ovat sveitsiläisen Rondan. Aarnin kellot on tarkoitettu sopiviksi molempien, niin miesten kuin naistenkin ranteisiin.

Kokeilin päähäni muutamaa Aarnin aurinkolasimallia, ja voi että miten hyvältä sileäksi hiottu puu tuntui kasvoilla! Tuotteiden puuosat öljytään, muita aineita puun käsittelyssä ei käytetä. Ihanan turvallista ja ekologista!

Toinen brändi jonka edessä lähes sekosin, okei, sekosin täysin, on nimeltään SOPIVA. Hallelujah mitä huiveja, pipoja ja neuleita! Materiaalina pääosin ohut ja ylellinen villa, sekä pehmeistä pehmein kashmir.

Tuotteiden hinnat ovat materiaaleihin nähden vähintäänkin kohtuulliset. Suuret silkkisen pehmeät villahuivit maksavat muistaakseni noin 60€ ja isot kashmirhuivit hieman yli satasen. Värivalikoima on suomalaiseen makuun täydellisen hillitty, ja  tuotteet ovat jo syntyessään ajattomia klassikoita. Asusteiden lisäksi valikoimasta löytyi muutama neule ja kashmirponchoja.

Tuotteiden edullinen hinta selittyy niiden lyhyellä tuotantoketjulla. Tuotteet valmistetaan pienessä kiinalaisessa neuleyrityksessä, jonka SOPIVAn perustaja Mirjami Petro-Uotila tuntee hyvin. Neulovan tehtaan lisäksi tuotantoon osallistuu vain raaka-aineen tuottaja.

Tuotteissa käytetty kashmirvilla kerätään Mongolian ja Nepalin vuorilta ja toimitetaan suoraan tehtaalle. Näin myös vuohien kasvattajat saavat omasta työstään palkkaa. Turhia välikäsiä ei ole.

Sopivan tuotteita on tullut pop upiin myyntiin vain yksi per tuote, ja kuulinkin, että tuotteita täytyy tilata liikkeeseen lisää heti kahden päivän aukiolon jälkeen. En ihmettele että brändin tuotteet menevät kuin kuumille kiville.

Oikeasti, jos vain mitenkään pääsette, niin menkää käymään pop upissa ja tutustukaa livenä tähän brändiin. Lupaan, että ihastutte!

Sanna Hopiavuoren mustanpuhuvista mallistoista olen tykännyt aina, mutta tällä kertaa malliston jokainen vaate puhutteli minua erityisen paljon. Sovitinkin lähes koko malliston läpi ja jokaisen vaatteen kohdalla ajattelin ”Tämän ostan, ihan täydellinen!”

Hopiavuoren suunnittelun lähtökohtana on aikaa kestävät tuotteet, jotka suunnitellaan ja valmistetaan Pohjanmaalla. Päämateriaaleina mallistoissa ovat villa, bambu, puuvilla, silkki sekä kierrätysnahka.

Osa Sannan mallistosta ei ollut vielä saapunut pop upiin, joten lähipäivinä liikkeeseen on tulossa vielä lisää ihania juttuja. Liikkeestä jo nyt löytyvä harmaa kimonohinainen merinovillainen mekko oli niin kaunis, että kun eräs ostoksilla ollut rouva näki sen päälläni, hän hankki omansa samantien. Heh, näitä vaatteita on vaikea vastustaa!

Pop upin tarkkaan kierrettyäni keräsin yhteen liikkeen suosikkituotteeni. Lemppareikseni nousivat SOPIVAN huivit ja hiekanruskea kashmirsekoiteneule, Sanna Hopiavuoren harmaa merinovillamekko ja musta neule, Aarikan upeat hopeanväriset roikkuvat korvakorut, sekä virolaisen Lisa Kroeberin graafiset korvikset.

Vitsit että oli vaikea päättää minkä tuotteista hankkisin itselleni. Teki mieli ostaa kaikki, mutta maltoin mieleni ja ostin niistä vain yhden. Arvaatteko minkä valitsin?

Nordic Designers’ Pop up shop vol 4
Kauppakeskus Sello, 2.krs
1.9.-30.10.
ma-pe 10:00-21:00, la 10:00-19:00, su 12:00-18:00

Mukana olevat brändit: Aarikka, AARNI, Aarrekid, Alpa, Butoni, Cobblerina, Costo, Haldin, Kaino, KLO Design, KUDE, Lisa Kroeber Jewellery, Mary A. Jalava, Mea, Melli EcoDesign, MioMao, Mirka Pukine, Momolu, MOSH Jewelry, Nomen Nescio, Pietamo, PinjaPuu, Planet Planet, Puuvillatehdas, Reet Aus, Riiminka, Saara Ruskola, Second Chance, SOPIVA, Su, Uhana Design, Valona, WDesign ja With Love Sanna Hopiavuori

8

(2) Kommentit

  1. Toivon tietenkin, että SOPIVAn hiekanvärinen neule! Haluaisin nähdä sen päälläsi!

    1. Arvaas mitä Mirjami? Arvasit oikein! Ostin SOPIVAN neuleen ja se on IHANA!!! Olen käyttänyt sitä jo kaksi päivää putkeen, ja aina vain tekisi mieli laittaa se uudestaan päälle. Kashmirin kannattaa kuitenkin välillä antaa levätä ja tuulettua, joten siksi en pukeudu siihen joka päivä. Tiedän, että tuosta neuleesta tulee suosikkini koko talveksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.