Marimekko AW17

tunnetila: tykkäys

Eipä se olisi kotimainen muotiviikko eikä mikään, jos esiin ei pääsisi Marimekon syksy/talvi 2017.

Kymmenen vuotta sitten vaatekaappini oli täynnä Marimekkoa. Marimekon klassikot (mm. Ilma-pusero) ja neuleet olivat osa arkipukeutumistani, ja juhlaan minulla oli useampikin Marimekon mekko.

Käytin noita vaatteita niin paljon, että osa niistä kului puhki. Puhki kuluneiden vaatteiden tilalle en kuitenkaan ostanut Marimekkoa. Tuntui, että tarvitsin tauon samoista kuoseista ja malleista.

Nyt, parin viimeisen vuoden aikana, olen taas palannut Marimekon pariin. Olen ostanut samanlaisen Ilma-puseron, jonka käytin puhki 10 vuotta sitten. Ja kyllä, käytän uutta puseroani koko ajan. Aika on selvästi taas kypsä Marimekon klassikoille.

Klassikoiden lisäksi myös Marimekon uudet mallistot ovat viime vuosina kiinnostaneet valtavasti, eikä tämä syksy tee poikkeusta. Marimekon syksy/talvi henkii 70-lukua, mutta on silti hyvin tätä päivää.

Muhkeat neuleet ja laadukkaat, hyvin istuvat housut. Mekot, joita eri tavalla asustamalla voi käyttää niin arjessa kuin juhlassa. Paksusta silkistä valmistetut paitapuserot ja lämpimät takit. Nahkasaappaat ja erilaiset asusteet. Noista oivallisista elementeistä koostuu myös tämän syksyn Marimekon mallisto.

Malliston hillitty värimaailma miellyttää allekirjoittanutta, ja vaatteiden rento muotokieli puhuttelee. Kotimaista ja ajankohtaista pienellä twistillä.

Viime talven mallistossa oli alimmaisessa kuvassa näkyvää Katja -untuvatakkia vastaava takki, jonka oikeaa kokoa metsästin ympäri Suomen. Valitettavasti pienet koot myytiin hetkessä loppuun ja jäin ilman muhkeaa untsikkaa. Nyt miltei samanlainen takki olisi tarjolla, tällä kertaa vieläpä hupullisena versiona. Ai että tekisi mieli ostoksille…

Kuinkahan monta takkia minun tulee tänä talvena hankittua? Alkaa jo tämä takki-ihastusten määrä vähän hirvittää.

Marimekkoa myy:
Marimekon verkkokauppa
Marimekon omat myymälät ympäri Suomen
Valikoidut vaateliikket ympäri Suomen

Kuvat: Marimekko

4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.