Hennatatuointi

tunnetila: ihastus

Onko Teillä tatuointeja? Minä en oikein ole tatuointien ystävä. Tai siis pidän kyllä tatuoinneista niin kauan kun ne eivät ole omalla ihollani. Taidokkaasti tehdyt tatuoinnit ovat usein upeita ja ihailen niitä ystävilläni, mutta itselleni en tatuointia haluaisi.

Olen nimittäin luonteeltani niin päättämätön, etten edes manikyyrissä osaa valita kynsilakan väriä ilman järkyttävää ajatustyötä. Oikeasti, olen joskus kosmetologilla pähkäillyt varmaan 15 min haluanko kynsiini vaaleanpunaista vai burgundia kynsilakkaa, päätynyt burgundiin, ja koko seuraavan yön valvonut ja harmitellut väärää värivalintaa.

Kynsilakka lähtee kynsistä pois noin viikon kuluttua, ja silti olen menettänyt yöuneni väärän sävyn vuoksi. Ihan naurettavaa! Miten sitten osaisin valita iholleni tatuoinnin, johon en kyllästy viikossa, tai joka ei tunnu väärältä valinnalta heti tatuointiliikkeestä ulos kävellessäni?

Pääsin kesällä kuitenkin testaamaan hennatatuointia, ja voi että miten ihastuinkaan!

t-paita H&M Premium, laukku Massimo Dutti,
pellavahousut OVS, sandaalit Unisa

Elokuun puolivälissä Katajanokalle Kanavarantaan avattiin kotimaisen suklaistaan tunnetun Goodion ihana kahvila. Kahvilan avajaiset olivat täynnä Goodion herkkuja (suklaata, jäätelöuutuuksia, smoothiebowleja, raakaherkkuja jne.) ja notkuvien herkkupöytien lisäksi tarjolla oli hennatatuointeja.

Olen aina halunnut kokeilla hennoja, mutta olen vähän pelännyt miten ihoni hennaamiseen reagoi. Tällä kertaa hennatatuoinnin tekemisessä käytettiin kuitenkin väriainetta, joka ei sisältänyt helposti allergisoivaa PPD:tä. Uskaltauduin siis testaamaan, ja ai että miten tykkäsin saamastani tatuoinnista!

Sain itse valita kuvion, ja supertaitava hennatatuointeja tekevä Amena (kurkkaa Instasta @shinehenna) toteutti tatuointini hetkessä ihan vapaalla kädellä. Käsittämätöntä miten joku voi olla noin taitava!

Hennamassa kovettuu iholle noin puolessa tunnissa. Kuivuneen hennan on hyvä antaa vaikuttaa iholla 2-12h. Sen jälkeen massa rapsutetaan kuvion päältä pois sormin. Vesipesu ei kannata, sillä se haalistaa värin.

Hennatatuointien kesto on ihosta riippuen viikosta kahteen. Oma hennaukseni ei kestänyt kuin noin viikon, ja pakko myöntää, että hennauksen haalistuminen harmitti.

Aloin tuon kokeilun aikana ymmärtää, miksi ihmiset ottavat iholleen tatuointeja, jotka eivät lähde koskaan pois.

Goodio Café
Kanavaranta 7
ma-pe 7.30-20.00
la-su 10.00-18.00

Kuvat: Sara / Sara S.

4

(2) Kommentit

  1. Ellu says:

    Kaunis tuo hennatatuointi! Sellaisen minäkin uskaltaisin ottaa 🙂 Tatuoinneista näin juuri otsikon, että niistä kulkeutuu raskasmetalleja imusolmukkeisiin. En lukenut artikkelia, joten en tiedä, mitä artikkelissa tarkalleen sanottiin. Itse en ole kokenut tarvetta ottaa tatuointia. Varmaan osittain siitä syystä, että en tiedä, mitä haluaisin tatuoida itseeni. Ja jos nyt ottaisin tatuoinnin, tykkäisinkö siitä vielä esimerkiksi kymmenen vuoden päästä. Mutta kyllä toisaalta omalla kohdallani mietin myös sitä terveysvaikutusta. Minä käytän monenlaisia kemikaaleja päivittäin. En välttämättä haluaisi lisätä sitä kuormaa yhtään enempää. Mutta toisilla ne tatskat näyttävät kyllä ihan kivoilta 🙂

    1. Hui, kuulostaapa aika pelottavalta tuo raskasmetallien kulkeutuminen imusolmukkeisiin. Onneksi minulla ei ole tatskoja! Mutta kivoilta ne kyllä näyttävät. Hyvä siis että on hennatatskat. Haluan ensi kesänkin ottaa sellaisen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.