Mainio lisä kattaukseen

tunnetila: ihastus

Arabia lanseerasi tällä viikolla uuden upean astiasarjan, joka kantaa nimeä Mainio. Tämä maan mainio yhdeksänosainen sarja on kaunis, kevyt, monikäyttöinen, ja tulee myyntiin alkuvuodesta 2018.

Näppärästi pieneen tilaan pinoutuvan astiasarjan tuotteet käyvät tarjoiluun, ruoan valmistamiseen ja ruoan säilyttämiseen. Kulhot voi laittaa uuniin ja pakastimeen, ja sarjan lautaset sopivat kulhoihin kansiksi.

Moderni, mutta vanhaa aikaa henkivä mustavalkoinen, viivoista ja palloista koostuva koriste Sarastus, on saanut inspiraationsa Raija Uosikkisen vuonna 1965 suunnittelemasta Ivalo-koristeesta (Ivalo -sarjan kahvikuppi ja asetti kuvassa yllä ja kolmannessa kuvassa alla).

Sekä muoto että koriste, ovat Arabian oman muotoilustudion käsialaa. Sarjan pääsuunnittelija Irina Viippola kertoi lanseeraustilaisuudessa suunnitteluprosessin olleen kiinnostava ja mielekäs, sillä Arabialla ei oltu pitkään aikaan suunniteltu kokonaan uutta muotoa tai kuosia.

Astiasarjan pieni koko, pinottavuus ja monipuolinen käytettävyys ovat Arabian vastauksia kaupungistumiseen, ja kotien muuttumiseen pienemmiksi ja kompakteiksi.

Yhden ja kahden hengen kotitalouksia on koko ajan enemmän ja enemmän, ja säilytystilasta on lähes aina pula. Astiat sopivat muodoltaan myös hyvin astianpesukoneeseen. Tämä jos mikä ilahduttaa allekirjoittanutta.

Tykkään valtavasti valkoisesta Teema-astiastostani, mutta Teema-kulhojen astianpesukoneeseen asettumisen kanssa olen taistellut jo parikymmentä vuotta. Ihana että myös tämä seikka on otettu uusien astioiden muotoilussa huomioon.

Arabian keramiikkatehdas suljettiin Suomessa viime vuonna. Osa tuotannosta oli siirretty ulkomaille jo aikaisemmin. Mainio -sarjan tuotteet valmistetaan Thaimaassa ja Romaniassa Arabian kumppanivalmistajilla.

Tuotannon vieminen ulkomaille surettaa, mutta kovan hintakilpailun alla taipuvat sinnikkäimmätkin yrittäjät. Onneksi Iittalan lasia valmistetaan edelleen Iittalan tehtaalla Iittalassa ja keitto- ja paistoastioita tuotetaan Sorsakosken tehtaalla lähellä lapsuusmaisemiani.

Olen kasvanut Iittalan tuotteiden ympäröimänä ja kaapeistani löytyvät jo kaikki astiat, joita koskaan tulen tarvitsemaan. Tämä sarja on kuitenkin niin kaunis, näppärä, käytännöllinen ja upea, että haluaisin ihan valtavasti hankkia tätä valkoisen Teeman ja niin ikää valkoisen Egon kaveriksi.

Onneksi mustavalkoinen, hillitty kuosi, sopii saumattomasti valkoisiin astioihini. Näitä taitaa olla pakko saada!

Mitäs tykkäätte Arabian uudesta Mainiosta?

12
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Saara
  12/11/2017 at 15:43

  Onpa todella kauniita!!! Olen etsinyt puuro-, murokulhoja varmaan kaksi vuotta, mutten kelpuuta mitään, tässä ois nyt ensimmäinen jota voisin ajatella!

  • Reply
   Nina
   12/11/2017 at 19:25

   Juuri tuo kulho on TÄYDELLINEN! Kevyt, pinottava, oikean muotoinen, vetoisuudeltaan yllättävän suuri, sopiva pesukoneeseen ja niin nätti! Must have!

 • Reply
  LauraL
  12/11/2017 at 16:03

  Aivan ihana! Onpa jotenkin niin erilainen ja raikas, sekä kuvio että muoto. Mitään uusia astioita en tarvitsisi, mutta mutta.. tämä rupesi kyllä houkuttelemaan 🙂
  Tuotannon siirtyminen Suomesta on kyllä tosi harmi juttu, vaikka onhan se toki tiedossa ollut, mutta harmittaa edelleen.

  • Reply
   Nina
   12/11/2017 at 19:23

   Heh, mulla oli täysin sama reaktio kun nämä näin. ”Mitään en tarvitsisi mutta…” Nämä on niin kauniita! Moderneja, mutta vanhalla fiiliksellä. Näin tilaisuudessa näistän tehdyn videon, jossa näytettiin miten isoa kulhoa käytettiin uunivuokana ja pieniin kuppeihin tehtiin jälkkäreitä. Kyyneleet kihosi silmiin kun nämä on niin käteviä!! 😀 😀 Rakastan kaikkea monikäyttöistä ja kätevää. 😀

 • Reply
  Pirjo Voutilainen
  31/12/2017 at 10:45

  Hei,
  onko teille suunnitteilla tai ehkä tulossa yksiväristä astiastoa tai murokulhoja jotka olisivat pikkuisen isompia?

  • Reply
   Nina
   31/12/2017 at 10:49

   Hei Pirjo! Välitän kysymyksesi Arabialle. Tämä Mainion lanseeraus on ollut niin iso, että voi olla että vähään aikaan mitään uutta ei ole tulossa. Toisaalta, juuri nämä Mainiot olisivat muodoltaan ihanteelliset ja toimisivat tarpeessasi jos näistä jättiäsi tuon kuvioinnin pois. Hyvä idea siis, tehdä Mainiot vaikkapa valkoisina!

  • Reply
   Nina
   10/01/2018 at 15:46

   Hei taas Pirjo! Hyviä uutisia! Iittala toi lisää kulhoja, eli ehkä juurikin niitä kaipaamiasi yksivärisiä murokulhoja myyntiin! Kurkkaa lisätietoja täältä: http://mb.cision.com/Main/11218/2426008/775217.pdf

 • Reply
  Laura
  08/01/2018 at 17:52

  Ihastuin omiini tänään Järvenpäässä. Olen etsinyt japanilaisvaikutteisia pitkään. Mainion kahvikuppi sopii kauniisti teen juojalle. Suosittelen!!

  • Reply
   Nina
   10/01/2018 at 14:35

   Näissä on kyllä tietty japanihenkisyys kaikessa keveydessään ja muotoilussaan. Ihan lempparit kyllä nämä Mainiot. 🙂 Kiva että löysit Laura omasi! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.