Hyvän mielen ostoksilla

tunnetila: tykkäys

Saatatte muistaa, kuinka aiemmin syksyllä kirjoitin Karita Sainion uutuuskirjasta Hyvin eletty*. Karkkimaisen kaunis kirja houkuttelee lukijaansa eettisemmän ja ekologisemman elämän pariin lempeästi, mutta varmalla otteella.

Karita on koonnut kirjaan paljon vinkkejä, joilla kestäviä valintoja on helpompi tehdä. Kirjasta löytyy mm. lista vaateliikkeistä, joissa vaatekaapin päivitys hoituu eettisemmin. Yksi listassa mainituista liikkeistä on oma lempibutiikkini Helsingissä, Sofinah.

Kävi niin onnekkaasti, että löysin Sofinahiin ostoksille heti kun se kuusi vuotta sitten avasi ovensa. Siitä lähtien olen hankkinut Sofinahista vaatekaappini käytetyimpiä ja rakastetuimpia vaatteita.

Majestic Filaturesin (pellava)vaatteita ei tarvitse enää roudata kotiin Ranskasta, eikä StigP:tä Tanskasta, sillä näitä brändejä on saanut jo useamman vuoden Sofinahista.

New Yorkissa asuessani ihastuin kalifornialaiseen korubrändiin nimeltä Dogeared. Kuinka ollakaan, Sofinahissa on hyvä valikoima kyseisen brändin koruja.

Eikä siinä vielä kaikki! Toin jokunen vuosi sitten italialaisesta pikkukaupungista Mantovasta, itselleni Laboratorio Olfattivon parfyymin ja huonetuoksun. Kun nuo tuotteet loppuvat, arvatkaa mistä saan uudet tilalle?

On oikeastaan hassua, miten ympäri maailmaa bongaamani kivat brändit löytyvät nykyään kotikaupungistani, ja vielä hassumpaa on se, että nuo kaikki brändit ja tuotteet löytyvät samasta butiikista!

Kävin taas toissa päivänä Sofnahissa ostoksilla, ja butiikissa vietetyn kivan rupatteluhetken jälkeen päätin, että haluan muistuttaa (jälleen kerran) myös Teitä Sofinahin olemassaolosta. Kyseisessä liikkeessä asioidessa tulee aina niin hyvä mieli!

Liikkeen valikoima ei ole suuren suuri, mutta jokainen myynnissä olevista tuotteista on valittu sinne huolella. Tuotteet ovat laadukkaita ja niiden valmistus on eettistä ja läpinäkyvää. Tuotteet ovat myös klassisen tyylikkäitä ja ajattomia (ostin hetki sitten Sofinahista mustan silkkipaidan, tällä viikolla harmaan villatakin, klassikoita molemmat), joten niiden pitkä käyttöikä tekee niistä ekologisia.

Eettisellä muodilla on edelleen luksuksen status, ja usein ajatellaan, että se on huomattavasti hintavampaa kuin ”tavallinen” muoti. Monelta osin näin onkin.

Hieman hintavammat tuotteet saavat kuitenkin harkitsemaan ostoksen tekoa tarkemmin, ja kun ostopäätöksen tekee, vaate on yleensä todellinen lemppari, ja sitä tulee käytettyä paljon. Näin voi välttyä vaatekaapin turhalta täyttämiseltä ja hutiostoksilta.

Kun vaatekaapin runko muodostuu laadukkaista perusvaatteista, niin silloin voi paremmalla omatunnolla hankkia klassikoille kaveriksi edullisempia sesongin trendivaatteita vaikka ketjuliikkeistä.

Vinkkinä muuten kerrottakoon, että Sofinahilla on aina vuodenvaihteessa ja kesällä tosi hyvät alet. Jos eettinen vaatekaappi kiinnostaa, mutta kuulostaa oman budjetin ylittävältä, niin aleaikaan kannattaa käydä Sofinahissa tai Sofinahin verkkokaupassa metsästämässä klassikoita.

Jos haluat tutustua tarkemmin Sofinahissa myytäviin brändeihin, tai fiilikseen ylipäätään, kannattaa käydä selailemassa Sofinahin omaa verkkolehteä. Sofinahin leidit julkaisevat kaunista lehteä, josta voi hakea inspiraatiota ostoksille, ajankohtaisia reseptejä herkutteluun tai vaikkapa ravintolavinkkejä. Kurkkaa lehden uusin numero täältä!

Sofinah
Uudenmaankatu 17, Hki + verkkokauppa

5

(2) Kommentit

  1. Ihanaa kun ekologiset ja eettiset tuotteet ovat nykyään niin paljon helpommin saatavilla, ja esilläkin!

    1. Samaa mieltä! Näitä (tarpeeseen) hankkiessa ei tule edes shoppailusta huonoa omatuntoa. Ihan parasta!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.