Että mitähän hittoa?

tunnetila: hämmästys

Tyhjensin muutama päivä sitten pesukonetta. Kuudessakympissä pestyjen lakanoiden välistä tipahti lattialle harmaa möykky. Sydän muljahti rinnassa. Möykky näytti nimittäin erehdyttävästi yhdeltä lempineuleistani.

Voiko olla, että olen pessyt vahingossa Granan silkki-kashmirneuleeni lakanapyykin seassa kuumassa lämpötilassa? Neuleen, jonka pesuohjeessa mainitaan käsinpesu viileässä.

Kädet vapisten avasin möykyn, ja kyllä, silkki-kashmirneuleenihan se oli!

neuletakki ja neule Grana, huivi Balmuir*,
farkut J.A.P., laukku JOOP!, nilkkurit Agile

Ennen kun ehdin aloittaa naapuriin asti kuuluvan EEEEEEEIIIIIIIIII! -huudon, totesin neuleen näyttävän ihan normaalilta. En ollut uskoa silmiäni.

Ravistelin neuleen nopeasti auki ja kyllä, ensisilmäys piti paikkansa. Neuleelle ei ollut tapahtunut pesussa mitään! Neule näytti tismalleen samalta kuin aina ennenkin. Miten tämä voi olla mahdollista?

Ohuessa neuleessa on 85% silkkiä, 15% kashmiria. Onkohan siellä ruudun toisella puolella materiaaliammattilaista, joka uskaltaisi heittää villin veikkauksen miksi neuleelle ei tapahtunut mitään 60 asteen pesussa ja kovassa linkouksessa?

Kyseinen neule on minulla päällä näissä eilen otetuissa kuvissa, ja kuten huomaatte, neule näyttää moitteettomalta. Aika huikea juttu!

Kuluneella viikolla tapahtui myös toinen juttu, joka sai aikaan muljahduksen rinnassa. Voitin nimittäin lotossa!

Muutama viikko sitten lotossa oli yli 14 miljoonan euron potti. Lottosin silloin kolme riviä, ja unohdin saman tien koko jutun. Vasta alkuviikosta tuli jotain puhetta lottoamisesta, ja silloin muistin lotonneeni pari viikkoa sitten.

Aloin tarkistaa numeroita. Löytyy, juu, juu, no tämäkin on… Minulla oli yhdessä rivissä viisi oikein! Sydän hakkasi ja olin seota onnesta. Minulla ei ole koskaan ollut viittä oikein!

Kuvitellut setelit alkoivat vilistä silmissäni samalla kun tuntui että happi loppuu. Kädet vapisten siirryin voitonjakoon. Viidellä oikein voittaa…. VAJAAT VIISIKYMPPIÄ! Mitä helvettiä?

Kun potti on yli 14 miljoonaa, niin sitä helposti luulisi, että siitä riittäisi myös pienempien summien voittajille vähän suurempia voittoja. Etenkin kun kyseisellä viikolla kenelläkään ei edes ollut 7 oikein tulosta. Mutta ei nähtävästi.

Siinä se sitten meni, elämäni lottovoitto. En nimittäin usko, että tulen enää koskaan saamaan lotossa edes viittä oikein.

Olenkohan minä nyt jotenkin kiittämätön ja kohtuuton kun voitin kuitenkin lotossa, ja silti vain marmatan? Suuremmalta lottovoitolta minusta kuitenkin tuntuu se, että silkki-kashmirneuleeni selvisi vahingoittumattomana konepesusta.

Ainakin säästin siinä rutkasti enemmän rahaa, kuin tuossa oikeassa lottovoitossa.

Kuvat: Ida / Ida365

10

(9) Kommentit

 1. Toi on oikeasti niin naurettavaa minkä summan viidellä oikein voittaa, mulla on ollut kerran kuusi oikein, mutta en nyt sano, että sillä olis markka-aikaan rikastunut, vaikka olin pelannut vähän isommalla rahalla ja sain sitten siihen samaan 5 oikein tuplana ja neljä oikein summan nelinkertaisena. 😀 Eniten ottaa päähän se, että seitsemän oikein jäi silloin yhden numeron päähän, mun lapussa se ei oikein mennyt numero oli 30, kun se oikea olisi ollut 31. Mutta kyllä sillä summalla yhdet teilun 100 hengen häät maksoi. 😉

  Mulla taas pomppi sydän, kun luin tota sun postauksen alkua, olin ihan varma, että pusero on mennyttä! Onneksi ei… <3

  1. Vau! Sähän Jonna olet ihan oikea lottovoittaja! Ihan mahtavaa! Mulla on aina maksimi tuo kolme riviä mitä raaskin pelata. Eli parempi tuokin voitto muutamalla eurolla kun ei mitään, mutta silti sapettaa! 🙂 Tuollaiset jättipotit on aika turhia. Toki 14 miljoonaa olisi kiva voittaa, mutta vähempikin riittäisi. Voisi olla vaikka niin, että suurin potti on aina 5 miljoonaa, ja muut pienemmät voitot vastaavasti suurempia.

 2. Silkkineuleet eivät yleensä kärsi vesipesussa pahasti, mutta ryhdikästä silkkikangasta ei kannata koneeseen laittaa, se pehmenee pesussa. Pesen omat silkkineuleet käsinpesuohjelmalla-en siis noin kuumalla ja Helsnki- huivinkin olen yhdessä pakkotilanteessa pessyt koneessa kun se oli märkä ja likaantunut valmiiksi. Ajattelin, että on pahempi riski antaa lian kuivua välillä. Mitään ei tapahtunut ja olen pessyt toisenkin kerran pesupussissa käsinpesuohjelmalla. Tämä ei kuitenkaan ole suositus.

  Olen lotossa kkerran saanut 6 oikein, väärä nunero oli 6, kun oikea oli 7. Tosin järjellä ajateltuna jokainen väärä numero on yhtä kaukana… Sain 1400€. Olin kyllä iloinen siitäkin. Lottosysteemihän tulee piakkoin muuttumaan; pienempiä päävoittoja, muut voitot nykyistä suurempia.

  1. Kiitos Tuuli, vähän toivoinkin että asiantuntijana tulisit kommentoimaan. 🙂 Hyvä kuulla, että Helsinki-huivikin on mahdollista pestä koneessa. Oma musta Helsinki-huivini on ollut niin ahkerassa käytössä jo monta vuotta, että tekisi varmaan hyvää pestä se ihan kunnolla koneessa. Mutta ei siis kuudessakympissä!! 🙂

   Ja mitä ihmettä, myös sinä olet lottovoittaja?! Jopas sattui! Eli nähtävästi lottoaminen kannattaa! Minua kyllä harmittaisi AI-VAN älyttömästi, jos päävoitto jäisi yhden numeron päähän. Argh! Tuo uusi Lottosysteemi kuulostaa juuri siltä, mitä itse olen toivonut. Hyvä muutos, mielestäni!

 3. Ei hitsi mitä jännityksen hetkiä! En vaan tajua, ettei tuolle neuleelle tapahtunut mitään, sehän on ihan käytännöllisesti mahdotonta, sanoo nainen joka on kutistanut monen monta vaatetta. 😉 Ei mutta oikeasti tuo oli jo ihan lottovoitto ettei kutistnut. <3

  Voi itku, ois nyt tullut edes 5000e, mutta että 50e, ihan outoa, että noin isosta potista ei herunut enempää, höh. Eli hyviä ja huonoja ylläreitä kyllä.

  Sydämellistä viikkoa ihanuus <3

  1. Kiitos Tiia, ihana että elit mukanani niin hyvät kuin huonotkin hetket! 🙂

   Ihanaa viikkoa sinullekin! <3

 4. Mä olen hävittänyt tänä syksynä kolmet korvakorut ja tuhonnut ensin villahanskat pesemällä ne koneessa (lämmitin törkeän likaista karannutta koiraa ja vaihtoehtona oli joko heittää käsineet pois tai pestä. Käsinpesu ei tehonnut alkuunkaan) ja sen jälkeen vielä pistin 30 asteeseen Cosin 100% villaneuleen, kuten pesuohjeissa käskettiin, ja sain aikaan lapselle mahtuvan puseron. Sitten vielä nypynpoistajalla tein reiän neuletunikaan. Kivasti tulee tilaa sekä korulippaaseen että vaatekaappiin.

  1. Eikä?! Voi että mikä tuhojen syksy sinulla on ollut meneillään! Toivottavasti reklamoit tuosta ohjeen mukaan pestystä neuleesta joka kutistui. Pitäisi saada rahat takaisin!

 5. Tarja says:

  Joo, ei voi käsittää tuota lottoa… Että jos on 5/7 oikein, niin sillä saa suhteessa niin suhteettoman vähän…
  Mutta onneksi neule pelastui! 🙂 Siitä sietää iloita. Vaikka lottovoitollahan olisi ostanut melko pinon neuleita tilalle 😉
  Sitä mä vaan ihmettelen, että miten kaikki asut näyttää niin kivalta sinun ylläsi!! Mulla on melko paljon hyvin samantyylisiä vaatteita, mutta ei, en näytä koskaan yhtä kivalta… Onko vika peilissä vai minussa?! 😀
  Ihanaa viikon jatkoa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.