Hyvästit jatkuvalle kaamosväsymykselle

tunnetila: tykkäys

*kaupallinen yhteistyö Kaneka Ubiquinol*

Arkiaamu. Puhelimen kello herättää vaativalla merkkiäänellään seitsemältä. ”Eih! Ole hiljaa!”

Kymmenen minuutin päästä kello herättää uudestaan. Seuraavan kymmenen minuutin päästä sama juttu. Ja taas. Ja taas.

Mieheni on toivoton torkuttaja. Hän torkuttaisi puhelintaan varmaan kaksi tuntia jos se olisi arjessa mahdollista. Itse herään yleensä aamuisin jo ennen kellon soittoa, enkä ymmärrä ollenkaan mieheni torkuttamista. Tänä syksynä on kuitenkin ollut toisin.

Tänä syksynä olen nauttinut mieheni tavasta torkuttaa, sillä olen itsekin ollut aamuisin todella väsynyt. Jokainen kymmenminuuttinen lisäuni on tullut tarpeeseen.

Töissä on ollut kiireistä, ja kiire, sekä tekemättömät työt, vaikuttavat aina yöuniini. Stressaantuneena nukahdan helposti, mutta herään keskellä yötä, eikä uni enää tule.

Muistan syyskuussa olleen pitkiä ajanjaksoja, jolloin heräsin öisin kolmelta, enkä saanut enää unta. Vasta puoli kuuden maissa, kaksi ja puoli tuntia sängyssä pyörineenä, alkoi uni taas maistua. Nukahdin, ja juuri kun aloin vaipua sikeään uneen, kello oli seitsemän ja pitikin nousta ylös.

Nousin joka aamu sängystä ihan tokkurassa, eikä olo ollut lainkaan levännyt.

Eräänä maanantaiaamuna saimme molemmat tarpeeksemme ainaisesta väsymyksestä. ”Eikö muka ole keksitty mitään pilleriä, jolla tämä väsymys helpottaisi”, kysyi mieheni tuskastuneena.

Silloin muistin saaneeni erään PR-toimiston lehdistöpäivästä testiin paketillisen Ubicaps Ubikinolikapseleita*. Päätimme yhdessä aloittaa ubikinolikuurin!

Mitä tuo mystinen ubikinoli sitten on? Ubikinoli on vitamiinin kaltainen aine, jota keho tarvitsee solujen energiantuotantoon. Se on kehon voimakkain lipidiliukoinen (vapaasti solukalvojen läpi kulkeva) antioksidantti ja auttaa parantamaan vastustuskykyä.

Ubikinoli on luonnollinen aine, ja sitä löytyy ihmiskehon jokaisesta solusta. Kehon ubikinolitaso alkaa kuitenkin heiketä jo ennen 30 ikävuotta, joten viimeistään tässä iässä ubikinolin saantia kannattaa lisätä lisäravinteiden avulla.

Terminä ubikinoni on ollut minulle tutumpi kuin ubikinoli. Olen aikaisemmin kuulut ubikinonista, eli koentsyymi Q10:stä kosmetiikan yhteydessä. Monissa ikääntyvälle iholle tarkoitetuissa päivä- ja yövoiteissa on ubikinonia. Jos siis kasvojen ihoa estetään veltostumasta Q10:n avulla, niin samalla tavalla tämä ubikinoli vaikuttaa elimistöön lisäravinteena sisäisesti nautittuna. Ubikinoli ja ubikinoni ovat siis samaa ainetta, mutta eri muodoissa.

Ubikinolivalmisteet ovat valmiiksi aktiivisessa muodossa ja ne vaikuttavat kehossa sellaisenaan. Ne ovat siis Q10-tuotteisiin verrattuna tehokkaampia.

Miten meidän sitten kävi? Katosiko väsymys? Loppuiko torkuttaminen?

Aloitimme Ubicaps Ubikinoli -kuurin maanantaina. Torstaiaamuna mieheni torkutti puhelintaan yhden kymmenminuuttisen, nousi ja meni suihkuun. Jäin makaamaan sänkyyn suu auki. Mieheni oli ottanut kolme kapselia ubikinolia, ja hän oli kuin eri ihminen! Sama toistui seuraavana aamuna.

Koko loppuviikon minä jäin makaamaan aamutokkurassa sänkyyn, kun taas mieheni ampaisi reippaana ylös kellonsoiton jälkeen. Olemme olleet yhdessä vuosia, enkä ole koskaan nähnyt mieheni heräävän noin virkeänä!

Oma väsymykseni vaan jatkui, ja minua alkoi harmittaa. Miksi ubikinolin saanti lisäravinteena vaikuttaa mieheeni noin, mutta itse en huomaa vireystasossani mitään muutosta?

Muutama viikko kuurin aloittamisen jälkeen huomasin myös itsessäni vaivihkaa tapahtuvan muutoksen. Aloin nukkua kunnolla. En herännyt enää keskellä yötä, vaan nukuin hurjan pitkiä yöunia sikeästi kuin tukki.

Ubikinolin vaikutus alkoi tuntua kunnolla juuri sillä viikolla, kun olin työmatkalla Amsterdamissa. Minulla olisi ollut lähes joka ilta kaikenlaisia kekkereitä, mutta menin mielummin nukkumaan ajoissa.

Saatoin mennä nukkumaan jo ennen iltayhdeksää, ja heräsin seuraavana aamuna kellon soittoon puoli kymmeneltä. Nukuin helposti kellon ympäri, kertaakaan heräämättä. Pitkästä aikaa kunnolla nukkuminen, ja vielä hotellin ihanassa sängyssä, oli maailman parasta!

Ubikinoli toimii siis miehelläni energiatasojen nostajana, minulla taas se on selkeästi vähentänyt stressioireita ja auttanut kehoani palautumaan arjen rasitteista. Ubikinolia suositellaankin usein urheilijoille, sillä se mm. auttaa kehoa palautumaan rankan treenin jälkeen.

Ubikinoli parantaa myös vastustuskykyä. Voisikohan johtua meneillään olevasta ubikinolikuurista, että nuhani kesti toissa viikolla vain kolme päivää, ja katosi ennen kuin ehti kunnolla tullakaan?

Japanilainen Kaneka aloitti ubikinonin valmistamisen hiivasta fermentoimalla jo vuonna 1977, ja se on maailman johtava ubikinonin kehittäjä ja valmistaja. Ubikinonia valmistetaan myös mm. sokerista käyttämällä, mutta näin valmistettu ubikinoni ei ole yhtä laadukasta, kuin hiivasta fermentoitu ubikinoni.

Ubikinoli taas on aika uusi keksintö. Se on ollut markkinoilla kuluttajille vasta muutaman vuoden ajan. Ubikinolia valmistaa ainoastaan Kaneka, sillä sitä valmistetaan patentoidulla menetelmällä, ja tuo patentti on voimassa vielä usean vuoden ajan. Kukaan muu ei siis edes pysty ubikinolia valmistamaan.

Tuote on laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton. Vegaaninen se ei ole, sillä kapselin kuoressa on käytetty liivatetta.

Tiedustelin tuotteen valmistajalta kuoren mahdollisesta muuttamisesta kasviperäiseen aineeseen, jotta tuote kävisi kaikille. Ubikinoli on aineena kuitenkin niin herkkä hapettumaan, että kapselin kuorta ei voida ainakaan vielä valmistaa kasvipohjaisesta aineesta. Nykyisin saatavilla olevat kasvipohjaiset kapselit kun eivät pysty estämään hapettumista, ja hapettuessa ubikinoli menettää tehonsa.

Yhdessä Ubicaps-kapselissa (suositeltu päiväannos) on ubikinolia 50mg (vastaa 100mg ubikinonia). Yksi kapseli päivässä riittää siis jo nostamaan vireystasoa talven pimeydessä, tai palauttamaan rasituksesta. Suosittelen testaamaan! Ainakin tässä osoitteessa tuote on toiminut meillä molemmilla, vaikkakin vähän eri tavalla.

Ubicaps Ubikinol
Hinta: 40 kpl pakkaus / jälleenmyyjästä riipuen 20€:n molemmin puolin
Saatavuus: luontaistuotekaupat, Sokos ja apteekit

6

(6) Kommentit

 1. LauraL says:

  Itse käytän ubikinonia 150mg päivässä syksystä alkaen, Lifen myyjän suosituksesta, kun etsin apua nuutuneeseen oloon. Olen kyllä huomannut eron, toki edelleen olen välillä väsynyt jne., mutta huomattavaa apua tuosta on ollut.

  Ja vastailen tähän vielä siihen Joikin joulukalenteriin, että ihan Biodellyn verkkokaupasta sen tilasin. Edelleen olen tyytyväinen ostokseen, aivan ihania tuotteita on tullut ja kaikki tulee käytettyä ja varmasti joitain tulee myöhemmin ostettuakin.

  1. Hei vau, ihana kuulla että myös sinä olet löytänyt ubikinonista avun. Minun annokseni on siis 50mg ubikinolia, eli 100mg ubikinonia. Eli vähän vähemmän kuin sinulla. On hyvä tietää, että sitä voi ottaa vähän enemmänkin, jos joskus iskee sellainen väsymys, ettei siitä meinaa päästä yli.

   Kiva kuulla että Joikin joulukalenteri on edelleen onnistunut ostos. Myös Lumenen kalenteri yllättää minut hyvin iloisesti joka aamu! 🙂 Katselin Tallinnassa Joikin kalenteria tälä viikolla vähän ”sillä silmällä”, mutta kun se ei ollut vielä(kään) alennuksessa, niin en raaskinut ostaa. Kyllähän siitä vähän pointti menee jos ostaa kalenterin 17.pvä ja avaa lähes kaikki luukut kerralla. 🙂

 2. Tiedän yhden, jolle voisin ostaa näitä joululahjaksi! 😀

  1. Suosittelen! Paketti maksaa pari kymppiä, ja siitä riittää yli kuukaudeksi. Jos siinä ajassa ei virkisty, niin sitten tietää, että homma ei toimi. Uskon kuitenkin että näistä löytyy apu hyvin monelle.

 3. HeidiV says:

  Tuo menee testiin! Kaamos, stressi, univaikeudet…

  Hieno juttu, että sinä ja miehesi olette saaneet siitä apua ?

  1. Kannattaa testata, vaikka edes yhden paketillisen verran. Meillä on kimppapaketteja kun otetaan joka aamu yhdet kapselit, ja nyt on menossa jo kolmas pakkaus. Toimii toistaiseksi, joten en uskalla lopettaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.