Ylellinen yöpyminen

tunnetila: onni

Syntymäpäiväni on tammikuun kolmas päivä. Joululoma, uusivuosi ja syntymäpäiväni ovat olleet jo vuosia hyvä syy lähteä juhlimaan jonnekin ulkomaille. Vuosi sitten, kun Suomi 100v -juhlat alkoivat, halusin olla juhlavuoden vuodenvaihteen Suomessa.

Tänä vuonna ajattelimme piipahtaa vuodenvaihteessa edes muutaman päivän reissussa jossain lähellä. Törmäsin kuitenkin syksyllä niin loistavaan Hotelli Kämpin huonetarjoukseen, että buukkasin itselleni siltä istumalta Kämpistä Junior-sviitin juhlapäiväkseni. Juhlinta ulkomailla sai jäädä, valitsin tällä kertaa Kämpin. Aloin odottaa sviittiyöpymistä kuin kuuta nousevaa.

Vihdoin viime perjantaina tuo päivä koitti. Hymyilin kuin hangon keksi kun astuimme sisään Hotelli Kämpin ovista.

Olin jo Junior-sviitistämme (Kämpin edullisin sviittiluokka) aivan tohkeissani, joten voitte arvata ilmeeni kun respassa kerrottiin, että meidän olisi mahdollista korottaa huoneluokkaamme Kämp-sviittiin hyvin kohtuullisella lisämaksulla.

”Tahdon!” Vastasin pienen hetken asiaa pohdittuani. ”Mulla on synttärit, joten nyt jos koskaan on oikea aika asua vielä vähän upeammin.” ”Ai sinulla on syntymäpäivä?! Onneksi olkoon! Voisimme lähettää sinulle Kämp-sviittiinne pienen synttäriyllätyksen, jos vain sopii?” ”Kiitos”, sain vinkaistua pienellä äänellä onneni kukkuloilla.

Sviittimme oli ihana! Siinä oli erikseen olohuone ja makuuhuone, sekä tilava marmorikylpyhuone erillisillä kylpyammella ja suihkulla.

Juuri kun olimme ehtineet asettua rauhassa huoneeseen, huonepalvelu toi meille pullon shampanjaa. Shampanjan mukana oli kirje, jossa minua vielä onniteltiin syntymäpäiväni johdosta. Myöhemmin illalla ovellemme tuotiin vielä suklaata ja punainen ruusu. Hotelli Kämpin palvelutaso oli todella sen viiden tähden arvoinen, mitä hotellin tähtiluokituksessa kerrotaan.

Sviittien huonehinta sisältää pääsyn tyylikkääseen Upper Loungeen, jossa voi käydä koko päivän ajan nauttimassa virvokkeita. Alkuillasta Loungessa on tarjolla myös kuohuvaa ja herkullisia sormisyötäviä Brasserie-Kämpistä.

Illallisella kävimme Hotelli Kämpin vieressä sijaitsevan Glo Hotelli Kluuvin alakertaan hetki sitten avatussa The Trayssä. Ulkona oli niin sateista, että emme viitsineet lähteä hakemaan ruokapaikkaa kauempaa. Ruoka The Trayssä oli mutkatonta ja maukasta, ja ravintolassa tulee varmasti vierailtua myös toistamiseen.

Illallisen jälkeen kävimme vielä Kämp Spassa saunassa ja rentoutumassa lämmitetyillä kividivaaneilla. Vitsit miten ihana oli kaiken tuon herkuttelun ja rauhoittumisen jälkeen pujahtaa ylelliseen vuoteeseen kahisevien vuodevaatteiden sekaan siemailemaan shampanjaa ja katsomaan leffaa.

Sviittien hintaan kuuluu valinnaisesti joko aamiaisbuffet Brasserie-Kämpissä, tai aamiainen huoneeseen tarjoiltuna. Vaikka aamiaista on ihana nauttia kiireettömästi omassa huoneessa, niin päätimme kuitenkin mennä aamiaiselle alakerran ravintolaan. Halusin nähdä mitä kaikkia aamiaisvaihtoehtoja on tarjolla, ja päästä itse valitsemaan jokaisen suupalan.

Aamiaiseen panostetaan nykyään hotelleissa paljon, ja hyvä aamiainen on usein hotelliyöpymisen kruunu. Myös Kämpin aamiainen oli erinomainen.

Erityismaininnan ansaitsee Kämpin oma granola. Syön hyvin harvoin granolaa tai mysliä, mutta onneksi nyt maistoin. Paahdetaankohan granola todella Brasserie-Kämpissä itse? Siinä nimittäin oli täydellinen koostumus ja se maistui ihan itse tehdyltä! Aivan ihanaa turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa. Mmmm…

Yöpymisemme Hotelli Kämpin sviitissä oli niin ihana, etten olisi parempaa syntymäpäivälahjaa voinut toivoa. Luovutin huoneen respassa saatesanoin ”Voi kun ei vielä tarvitsisi lähteä.” Siihen respa totesi iloisena ”Meillä saa olla kyllä ihan niin kauan kuin haluaa!”

Niinpä niin, koskahan sitä olisi mahdollista yöpyä Kämpin tasoisessa hotellissa vähän pidempään? Minulle kyllä kelpaisi!

12

(8) Kommentit

 1. Tarja says:

  Myöhästyneet synttärinonnittelut ihana Nina! <3 Upealta näyttää! Kyllä tuolla voisi viikon…pari… hyvinkin viettää 😀 Ehkä joku päivä!

  1. Kiitos onnitteluista Tarja! <3 Juu, viikko-pari asustelua Kämpin sviitissä onnistuisi ihan kevyesti. Tosin noilla aamiaistarjoiluilla ja iltapäivän Upper Lounge -syötävillä minusta ehtisi tulla kahdessa viikossa pikkuinen pullero. 😀 Ei kun hei, voisi sitten vastapainoksi treenata ahkerasti yläkerran kuntosalilla ja hikoilla nesteet pois saunassa. Ja ottaa päälle vähän ihania hemmottelevia ja hoikentavia hoitoja... Ai että! Toivossa on hyvä elää. 😀

 2. Synttärionnittelut vielä tätäkin kautta!

  Olipa ihanan rentouttava ja ylelinen yöpyminen.

  1. Kiitos Tuuli! Yöpyminen oli kyllä ihana! (Mutta vähän liian lyhyt…) 😀

 3. Johanna says:

  Ihanalta näyttää! Kyllä tuolla viihtyisin minäkin, ja vaikka kuinka pitkään! 🙂 Onnea Nina vielä näin jälkikäteen! <3

  1. Kiitos Johanna! No juu, ikävä jäi… 🙂 Onneksi on kiva koti jossa myös viihtyy. Muuten olisi aika raskasta palata tuolta arkeen. 😀

 4. Vau minkä näköinen sviitti. Täytyypä itsekin vilkuilla noita hotellitarjouksia, jos vaikka joskus syntymäpäivillä itsekin yöpyisin noin hienosti. Varmasti oli ihana syntymäpäivä!

  1. Haaveilen tuosta sviitistä edelleen! Olisi ihana ottaa siellä yöpyminen perinteeksi jokaisena syntymäpäivänä! Hmmm, taashan nuo synttärit muuten kohta (tammikuun alussa) on.. Pitäiskös..?? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.