Hiukset ihan O’Right

tunnetila: hämmästys

Maailman vihrein shampoo. Tällä lauseella markkinoi itseään taiwanilainen O’right -hiustenhoitobrändi. Aikamoinen lupaus yhdessä lauseessa, mutta tuo lause saattaa hyvinkin olla totta.

Taiwanilainen O’right rantautui Suomeen syksyllä, ja ilokseni pääsin mukaan brändin lanseeraustilaisuuteen. Tilaisuudessa kuulimme hyvin kattavan esitelmän brändin tuotannosta, tehtaista, logistiikasta, pakkausten suunnittelusta ja brändin arvoista. Koko tuotantoprosessissa pyritään olemaan niin ekologisia kuin mahdollista, ja tämän mahdollistavat mm. uudet, upeat innovaatiot.

Upein esimerkki taiwanilaisesta innovatiivisuudesta ovat tuotteiden pakkaukset. Osa shampoopulloista on valmistettu puristamalla käytetyistä kahvinpuruista kaikki jäljellä oleva öljy irti, ja tuosta öljystä on valmistettu täysin biohajoava pullo shampoolle. Kahvipullot valmistetaan yhteistyössä taiwanilaisten kahviloiden kanssa. Kahvilat tuovat jätteeksi menevät, käytetyt purunsa tehtaalle, ja tehdas käyttää kahvijätteen edelleen.

Brändi on lanseerannut myös maailmalla useita palkintoja kahmineen Tree in the bottle -käsitteen. Tämä tarkoittaa sitä, että shampoopullo on valmistettu 100% biohajoavasta materiaalista, ja pullon pohjaan on piilotettu puun siemeniä. Jos pullon heittää sellaisenaan kompostiin, sopivassa ympäristössä pullo hajoaa vuoden kuluessa, ja puun siemenet voivat alkaa itää.

En ollut vielä edes päässyt testaamaan tuotteita kun olin jo kuulemastani täysin vakuuttunut ja varma siitä, että tämä sarja on mahtava, ja että sen tuotteet ovat maata mullistavia!

O’right tuoteperheeseen kuuluu shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi muun muassa öljyjä, muotoilutuotteita ja hiuspohjan hoitotuotteita, kuten kuorinta-aineita, hiustoniceja sekä rauhoittavia geelejä. Aasialainen hiustenhoito perustuukin ennen kaikkea päänahan hyvinvointiin. Kun päänahka voi hyvin, myös hiukset näyttävät terveiltä.

Sain lanseeraustilaisuudesta mukaani tuotekassin, jossa oli muutama tuote testiin. Kirjoitan syksyllä lanseeratusta brändistä vasta nyt, sillä nyt olen käyttänyt sarjan shampoon ja hoitoaineen loppuun, ja osaan antaa niistä kunnolliset arviot.

Sain siis testiin Kofeiini-shampoon*, Bambu-hoitoaineen*, Kofeiini-öljyn* ja hiuksiin jätettävän Green Tea-voiteen*.

Kofeiini-shampoo oli omiin tarpeisiini täydellinen tuote, sillä kofeiini aktivoi päänahkaa ja vahvistaa hiusjuuria. Olen kärsinyt hiustenlähdöstä vuosikaudet, mutta tätä tuotetta käyttessäni hiustenlähtö on selvästi vähentynyt. En tiedä johtuuko hiustenlähdön väheneminen shampoon vaikutavista ainesosista vai siitä, että shampoo lähtee hiuksista pois ilman kovaa hankaamista.

Myös tämä, helppo poispestävyys, on muuten yksi O’right’n ekologisista ratkaisuista. O’right shampoo on helpompi pestä pois hiuksista sen ohuemman koostumuksen ansiosta. O’right’n mukaan näin säästyy jopa 30% veden kulutuksesta paksumpiin shampoisiin verrattuna.

Hiukset ovat shampoopesun jälkeen pehmeät. Natisevaa puhtaudentunnetta pesusta ei tule, ja sitä vähän kaipaan. Täysin puhtaan tunteen saamiseksi pesenkin hiukseni muutaman kerran kuussa ikisuosikillani, Biozellin syväpuhdistavalla shampoolla*.

Toinen testiin saamistani tuotteista, kosteuttava Bamboo-hoitoaine, on tarkoitettu kuivalle ja vahingoittuneelle hiukselle. Ajattelin myös tämän tuotteen olevan minulle passeli, mutta jotenkin en tullut tuotteen kanssa koskaan sinuiksi. Tuntui nimittäin, että minun hiuksiani tuote ei kosteuttanut tarpeeksi.

Hiukseni ovat hyvin ohuet, ja vaikka pidin hoitoainetta hiuksissa suositusten mukaisesti 1-3 minuuttia, niin heti kun hiukseni kuivuivat, ne olivat karheat ja hapsottavat.

Lisäsinkin sitten hiustenpesurutiiniini niin ikää testiin saamani hiuksiin jätettävän, kosteuttavan Green Tea-voiteen (ei kuvissa). Tästä tuotteesta tykkään, ja se pelasti karheat latvani katkeilulta.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä testituotteena minulla oli hiuksiin jätettävä Kofeiini-öljy. Minulle vinkattiin, että tällä tuotteella hiukset saa kasvamaan silmissä, ja tiedättekö mitä? Minusta tuntuu, että hiukseni ovat kasvaneet muutaman kuukauden käytön aikana ihan mielettömästi! Monta senttiä nopeammin kuin normaalisti!

En tiedä voiko hiusten nopeutunut kasvu johtua vain tästä tuotteesta, vai syömistäni lisäravinteista (joita olen kyllä syönyt jo pari vuotta enkä ole huomannut aikaisemmin nopeutunutta hiusten kasvua), mutta kivaa se joka tapauksessa on ollut!

Vaikka taiwanilainen O’right on koko tuotantoketjultaan ekologinen, eivät sarjan tuotteet silti ole luonnonkosmetiikkaa. Tuotteesta riippuen niiden ainesosat tulevat kuitenkin keskimäärin 90%:sti luonnosta.

Esimerkiksi Kofeiini-shampoo on 96,3% luonnollinen, Bambu-hoitoaineen ainesosista luonnosta tulee 89,7%. Green Tea-voiteen koostumuksesta taas 93,6% on luonnosta. Tuotteet ovat vegaanisia, eikä niitä ole testattu eläimillä.

Tykkään brändistä, testaamistani tuotteista ja tuotteiden ulkoasusta kovasti. Eniten minua ilahduttaa kuitenkin yksi lause, minkä taiwanista asti lanseeraukseen mukaan tullut brändin kehittäjä Steven Ko esityksessään toi ilmi. ”Being responsible is more important than growing big.”

Ihan huikeaa kuulla tuollaiset sanat brändin kehittäjän suusta. Toivottavasti O’right toimii myös jatkossa lupauksensa mukaisesti!

4

(1) Kommentti

  1. Vivieres kasviperäisellä puuvillakuidulla voit helposti saada paksummat hiukset tai piilottaa hetkessä juurikasvun. Harvahiuksinen hanki paksummat hiukset tai piilota

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.