Parasta just nyt

tunnetila: onni

Näin sunnuntain kunniaksi ajattelin listata asioita, jotka tekevät minut juuri nyt onnelliseksi. Tässä siis muutama vinkki uusista ihanista paikoista Helsingissä, ja muutama tapa tulla onnelliseksi ihan perinteisesti herkuttelun avulla.

Take T (Viides Linja 1)

Kävin pari viikkoa sitten kasvohoidossa Viidennellä Linjalla (myös tämä teki onnelliseksi, mutta siitä on tulossa oma postauksensa ehkä joskus toiste), ja huomasin samalle kadulle rantautuneen uuden teekaupan. Rakastan teetä ja juon sitä päivittäin litran tai pari, joten kasvohoidon jälkeen oli pakko piipahtaa ostoksilla.

Take T:ssä on tarjolla yli 250 erilaista teelaatua, joten jokaiselle löytyy varmasti se oma suosikki. Ostin tällä kertaa maisteltavaksi vain yhtä laatua, mutta eipä sitä tarvitsekaan enempää, jos tuo yksi sattuu olemaan täydellistä.

Valintani oli Earl Grey Organic, eli bergamotilla maustettu musta luomutee. Earl Grey on ollut jo pari vuosikymmentä teelempparini, enkä taida kyllästyä siihen koskaan. Tämä Take T:n luomuversio kyseisestä teestä on aivan mielettömän hyvää!

Bay Helsinki (Kanavaranta 7 C 12)

Viime syksynä Kanavarantaan avattiin uusi pilates- ja joogastudio Bay Helsinki. Kävin studion avajaisissa, ja heti kun kuulin studiolla olevan Reformer Pilatesta, halusin päästä testaamaan sitä.

Entinen työkaverini, joka on myös kärsinyt kipuilevasta selästä, oli testannut Reformer Pilatesta jossain ulkomailla, ja suositteli sitä silloin minulle. Muistin hänen suosituksensa heti kun näin reformerlaitteet Bayssa.

Kävin testaamassa studiota ennen joulua* (sain avajaisista lahjakortin tutustumiskäyntiin) ja ihastuin kerrasta! Vuodenvaihteen jälkeen ostin Bayhin tutustumiskortin, ja olen käynyt treenaamassa siellä nyt kahden viikon ajan neljästi viikossa. Reformer Pilates on ihan parasta! Vaativaa ja todella tehokasta, mutta reformer tuo harjoitukseen tarvittavaa lempeyttä nivelille.

Julia, toinen Bay Helsingin perustajista, ohjaa Reformer Pilatesta, ja tykkään valtavasti Julian tunneista. Tunneilla huomioidaan jokaisen treenaajan yksilölliset tarpeet, ja Julia huolehtii että liikkeet tehdään oikein.

Täydellinen päätös viikolle taas on Matildan (toinen perustajista) Mellow Yin & Nidra -tunti sunnuntai-iltana. Yin-joogaa ja täydellistä tietoista rentoutumista. Ra-kas-tan!

Frantsila Scent Lab, TRE lifstyle-kauppa (Mikonkatu 6)

TREn Mikonkadun myymälään avattiin perjantaina maailman ensimmäinen Frantsila Scent Lab, eteeristen öljyjen parfymeria, jossa jokainen voi luoda itselleen sopivan uniikin öljyparfyymin.

Olin ilmoittautunut perjantain avajaisiin, mutta työpäiväni venyi, enkä ehtinyt mukaan. Harmitti! Olin nimittäin päässyt jo kertaalleen tekemään itselleni parfyymin Frantsilan öljyistä ja se oli ihan parasta! Olisin halunnut testata uusia öljy-yhdistelmiä, sillä ensimmäinen tekemäni parfyymi* on aivan ihana.

Se tosin tuoksuu pelkälle bergamotille (saatoin annostella bergamottiöljyä muutaman tipan liikaa), mutta kun rakastan bergamottia (muistathan teesuosikkini postauksen alusta) niin ajattelin, ettei sitä voi olla koskaan liikaa… Ja oikeassa olin, bergamottiparfyymini tuoksuu täydelliseltä. Tällä kertaa olisin kuitenkin halunnut testata tuoksun tekemistä kokonaan ilman bergamottia.

Tasapainoinen parfyymi luodaan yhdistelemällä latva-, sydän- ja juurituoksuja 12 eteerisen öljyn valikoimasta. Yleensä yhteen tuoksuun laitetaan 11 tippaa kolmea, korkeintaan viittä, eri tuoksua, jotka yhdessä muodostavat oman uniikin yhdistelmänsä. Pohjana käytetään jojobaöljyä.

Oman öljytuoksun tekeminen on superkivaa, ja uniikki tuoksu maksaa Frantsila Scent Labissa vain 30€. Tuoksu tehdään tyylikkääseen lasiseen roll on -pulloon ja se säilyy hyvänä kaksi vuotta sen valmistamisen jälkeen. Tämä on mielestäni ihan mahtava lahjaidea, mutta siis vasta sen jälkeen, kun olet tehnyt ensin itsellesi oman uniikkituoksun.

CocoVi suklaa

CocoVin uudet luomu raakasuklaalevyt* kolmessa maussa (tumma suklaa, appelsiini ja minttu), ovat pienen pakkauskokonsa (30g) ansiosta täydellisiä herkkupaloja.

Toki myös isommasta levystä voi ottaa pahimpaan suklaanhimoon vain muutaman palan, mutta näiden levyjen kanssa maltillisuus on ainakin minulla ihan omaa luokkaansa.

Levy on pieni, mutta eihän sitä nyt kokonaista suklaalevyä voi silti kerralla syödä. Näistä levyistä tulee siis napsittua aina vain ihan vähän kerralla. Myös maku on niin intensiivinen, että suklainen mieliteko on nopeasti tyydytetty.

Suklaalevyt on valmistettu Reilun Kaupan raaka-aineista ja ne ovat gluteenittomia ja vegaanisia. Suklaissa ei ole myöskään pähkinää. Sokeria levyissä on (esim. kuvien appelsiinissa 29g), joten ihan joka päivä näillä ei kannata alkaa herkutella.

Nutly

Syön paljon pähkinöitä (olen välillä toivoton napostelija), ja muutama vuosi sitten luulin tulleeni niille allergiseksi. Minulle tuli aina pähkinöiden syömisen jälkeen todella huono olo.

Kirjoitin tuosta blogissani, ja joku fiksuista lukijoistani kommentoi silloin, että en ole välttämättä pähkinöille allerginen, vaan ostamani pähkinät saattavat olla vanhoja. Tuon kommentin jälkeen olen ollut hyvin tarkka paikoista, joista pähkinäni ostan, ja olen huomannut, että lukijani taisi olla oikeassa.

Nyt olen löytänyt niin hyvät pähkinät, etten haluaisi pähkinöitäni enää muualta ostaakaan. Kotimainen Nutly myy pähkinöiden lisäksi siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, ja kaikki Nutlyn tuotteet ovat 100% luomua ja ne pakataan Suomessa.

Nutlyn verkkokaupasta voit tilata pähkinöitä tai muita haluamiasi tuotteita joko 200g:n, 500g:n tai 1kg:n pakkauksissa. Mitä enemmän tilaat, sen edullisemmaksi tuotteet tulevat. Kertatilauksella tuotteiden hinnat tuntuvat aika hurjilta (tuntuu aika älyttömältä ostaa pähkinöitä kolmellakympillä), mutta Nutlyn pähkinät on aina tuoreita, laadukkaita ja puhtaita, ja yhdestä puolen kilon pussista ainakin minä syön useamman kuukauden.

Kas noin! Siinäpä muutama juttu, jotka tekevät tällä hetkellä arjestani vähän parempaa ja parantavat elämänlaatuani. Tärkein asia tästä tosin vielä puuttuu, ja se on terveys.

Eilen aika rankan Reformer Flow -tunnin jälkeen kotiin kävellessäni vuodatin muutaman onnenkyyneleen. Itketti, sillä olin niin valtavan onnellinen siitä, että olen pysynyt viime aikoina terveenä ja voin liikkua mieleni mukaan.

Meillä töissä tuntuu liikkuvan influenssaa, joka kaataa ihmiset sänkyyn kolmeksi, neljäksi viikoksi. Olen koko ajan ihan kauhuissani ja suihkin kurkkusuihketta sen kymmenen kertaa päivässä. Ei auta kuin toivoa, että flunssa pysyy jatkossakin loitolla.

Ihanaa sunnuntaita Teille kaikille! Toivottavasti tekin olette välttyneet influenssalta!

5

(2) Kommentit

  1. Hih, ihana kun tykkäsit noista CocoVin suklaista! Mun täytyy myöntää, että syön niitä joka päivä! 😀 Nimimerkillä. Just vedin aamupalaksi puoli levyä ja kahvin.

    Noista sokereista, että niissä ei onneksi ole valkoista sokeria, joten siinä mielessä ns. parempia sokereita, mutta tietty, eihän tuo mikään aamupalan korvike ole vaikka itse kyseenalaista esiemrkkiä näytänkin 😉

    1. Hih, mä en ole vielä aamupalaksi noita syönyt, mutta ehkä vielä joku päivä… ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.