Säästyykö ostamattomuushaasteessa rahaa?

tunnetila: huvitus

Vuoden kolmen ensimmäisen ostamattomuusviikon jälkeen voin todeta, että rahaa ei ole tainnut haasteesta huolimatta jäädä säästöön yhtään normaalia enempää. Shoppailun ja rahankäytön määrä taitaa olla vakio, vaikket ostaisikaan yhtään vaatetta, kosmetiikkaa tai sisustusjuttua. Jonnekin ne rahat menee joka tapauksessa.

Kuten todettu, tammikuu on vaatealennusmyyntien kulta-aikaa. Oman osansa tammialeista ottavat myös esimerkiksi kuntosalit houkutellessaan ihmisiä uuden aktiivisemman elämän pariin heti alkuvuodesta. ”Aloita uusi elämä, nyt koko vuoden jäsenyys vain sen ja sen verran!”

Huonommaksi ostohoukutteluissa ei jää myöskään matkatoimistot. Tammikuussa järjestetään mm. todella suositut Matkamessut, ja messuihin liittyy olennaisena osana matkatarjoukset. ”Osta kesän matkat jo nyt, saat pakettimatkoista 200€ alennusta!”

Tammikuu taitaa olla minulle aina se kuukausi, jolloin tulee käytettyä eniten rahaa koko vuoden aikana. Vaikka tänä vuonna en ole ostanut tammikuussa yhtään tavaraa, olen silti satsannut tulevaan vuoteen ostelemalla kaikkea muuta.

Olen ostanut tammitarjouksesta treenikortteja kolmelle eri jooga- tai pilatessalille. Satsasin niihin rahaa nyt kun sain vähän halvemmalla, ja toivon pärjääväni salikorteilla koko kevään. Ostin myös yhdet tarjouslennot toukokuulle Matkamessuhinnoin.

Salikorttien jemmaan ostelu saattaa kuulostaa hamstraukselta, mutta kun olisin ostanut kevään aikana salikortteja muutenkin, niin ajattelin että on vain järkevää tehdä suurempi satsaus alkuvuoteen, ja ostella vähemmän loppuvuden aikana.

Nähtäväksi jää pitääkö ajatukseni loppuvuoden vähemmästä shoppailusta paikkansa, vai keksinkö taas jotain muuta ostettavaa kun salikortit ja lennot on jo plakkarissa.

Voihan tässä käydä myös niin, että nämä suurimmat rahalliset satsaukset todellakin olivat tässä. Kevään aikana saatan huomata, miten rahaa alkaa jäädä myös säästöön. Vaikka ostamattomuushaasteeni pääasiallinen tavoite on tulla toimeen jo olemassa olevilla jutuilla, niin säästyneet rahat on kyllä ihan mukava bonus haasteeseen.

5

(6) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Salikortit & matkat ovat ainakin aineettomia sijoituksia ? Matkoilta saa elämyksiä ja muistoja.

  1. Juuri näin! Aineettomat sijoitukset ovat sallittuja, ja niistä saa valtavasti sisältöä elämään. Kannattavia investointeja siis. 🙂

 2. Heh, olin juuri tulossa kommentoimaan miten matkailu on sijoitus :D. Hyviä ostoksia olet tehnyt, fyysistä ja henkistä hyvinvointia edistäviä!

  1. Jee jee, kiitos Saara! Samaa mieltä hyvistä hankinnoista. Noista on luultavasti iloa paljon pidempään kuin vaikkapa uudesta puserosta.

 3. Paula says:

  Hei! Eksyin blogiisi ihan sattumalta tuon ostamattomuus haasteen kautta! Aivan huippujuttu ? sitten mitä säästämiseen tulee, niin rahaahan ei itsestään jää säästöön. Säästöön kannattaa laittaa heti suoraan palkasta, tai mikä se tulon lähde onkaan, tietty summa toiselle tilille, jopa toiseen pankkiin ulottumattomiin. Sitten elää sillä mitä jäi käyttöön ja pärjää hyvin. Tämä ajatus tulee kirjasta Profit First, kannattaa lukea, sitä periaatetta voi käyttää sekä yritys että omassa taloudessa. Toimii ? itse nautin nykyään eniten siitä mitä kaikkea voin jättää ostamatta! Ja joka kuukausi jää rahaa säästöön.

  1. Kiva kuulla Paula että löysit blogiini! Ja kiitos myös erinomaisesta säästövinkistä! Minulla menee tietty summa kuukausitain toisessa pankissa olevalle tilille, on mennyt jo yli 10 vuotta. En edes ajattele, että minulla olisi enemmän rahaa kuin se, mikä tilille jää tuon poiston ja asumiskulujen maksamisen jälkeen. Eli juuri tuo mainitsemasi kikka toimii säästämisessä tosi hyvin! Kivaa viikonloppua sinulle Paula! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.