Villaa Virosta

tunnetila: tykkäys

Kuinka olenkaan unohtanut julkaista blogissani nämä siskoni minusta joululomalla nappaamat kuvat?! Kuvien julkaisu on ensiarvoisen tärkeää, sillä haluan niiden myötä vinkata Teille ihanasta neulebrändistä, johon tänä talvena olen tutustunut.

Piipahdin joulukuussa Tallinnassa pari kertaa pikkujoulumatkalla. Reissuista ensimmäisellä haahuilin pitkään Viru Keskuksessa päämäärättömästi. Mitään en ollut sieltä ostamassa, mutta kun ulkona satoi kaatamalla, niin valitsin hengailupaikakseni mielummin kuivan kauppakeskuksen kuin kaatosateisen joulutorin.

Päivän päätteeksi kiitin kuitenkin onneani Viru Keskuksessa käynnistäni. Törmäsin nimittäin keskuksen käytävällä virolaisten suunnittelijoiden tuotteita myyvään MUST pop up -liikkeeseen, ja tein sieltä pari kivaa löytöä.

neule Woolish, farkut J.A.P.,
korvikset Illuminate, kengät Pomar*

Toinen löydöistä on iki-ihana ja superlämmin Woolishin Kyoto -neule. 100% villaa oleva jämäkkä pooloneule ei materiaalistaan huolimatta kutita minua lainkaan. Neule istuu päälle hyvin (harvasta neuleesta voi sanoa sen istuvan hyvin), sen mittasuhteet ovat minulle juuri oikeat, ja harmaa villa on juuri täydellisen sävyinen.

Neuleen korkea kaulus on kaksinkertainen ja jämäkkä, ja se pysyy pystyssä kauniisti. Neule on takaa hieman pidempi, joten pakkasella se pitää myös pepun lämpimänä. Tykkään neuleesta valtavasti!

En ollut aikaisemmin kuullutkaan Woolishista, mutta Googlailtuani totesin brändin täyttävän tänä vuonna 90 vuotta! Woolish on siis perustettu vuonna 1928, joten sillä on todella pitkät perinteet sisustustuotteiden ja neulevaatteiden parissa.

Woolishin tuotteet valmistetaan edelleen Virossa, Viljandissa, ja kyseessä on edelleen perheyritys. Brändin omistus kulkee jo neljännessä sukupolvessa.

Ai että miten tykkäänkään yrityksistä, jota eivät muuttuvan maailman myötä ole antaneet periksi, vaan tekevät juttuaan vuosikymmenestä toiseen omalla tavallaan. Tuotteiden valmistaminen lähituotantona on varmasti ponnistelujen takana, ja siksi se on aina hatunnoston arvoinen juttu!

Samalla tavalla kun arvostan virolaista neuleosaamista, arvostan myös Pärnussa tuotteitaan valmistavaa suomalaista Pomaria, josta kirjoitinkin jo mm. täällä. Tämän talven käytetyimpiä juttuja ovatkin olleet juuri nuo näissä kuvissakin näkyvät Kyoto-neule, ja Pomarin vedenkestävät huopakengät. Lähituotantoa parhaimmillaan!

Toinen virolaisten suunnittelijoiden pop up -liikkeestä tekemäni löytö oli kauniit hopeiset korvakorut. Korvisten paketissa lukee Illuminate, mutta harmikseni en löydä ko. brändiä verkosta. Olisin halunnut löytää brändin kotisivut, sillä heillä oli paljon kauniita koruja, joista olisin halunnut vinkata myös Teille.

Päädyin itse ostamaan Illuminaten hopeiset ”palkkikorvikset”, joissa on hopean lisäksi mustaa kiveä. Käytän aika harvoin roikkuvia korviksia arjessa, mutta jostain syystä huomaan pujottavani nämä korvikset korviini jatkuvasti. Korvikset näkyvät hyvin esim. näissä kuvissa.

Sellaisia tuliaisia löysin itselleni joulukuiselta Tallinnan reissulta. Olen kyllä tosi tyytyväinen löytöihini! Kivaa perjantaita ja IHANAA viikonloppua Teille kaikille!

4

(5) Kommentit

 1. Tarja says:

  Onpas kivoja tuliaisia! etenkin tuo neule on aivan ihana: tykkään tuollaisista korkeista kauluksista ja jos villa on sellaista, ettei kutita ihoa, niin siitä kyllä kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! Kiinnostuin kovasti!

  Pitäisikin päästä käymään taas Tallinnassa. Siellä on niin kiva keski-eurooppalainen tunnelma, eikä matka ole pitkä (ainakaan Helsingistä). Lapset olivat elämänsä ensimmäisellä ulkomaan matkalla Tallinnassa toissa kesänä. Matkan ajaksi sattuivat aika kovatkin helteet, mistä nuoremmalle jäi se käsitys, että Tallinnassa on aina kuuma 😀 😀 Viime talvena pohti ääneen, että Tallinnassa on nytkin lämmin. Kun selitin, että kelit siellä ovat kuta kuinkin samanlaiset kuin Suomessa, ei minua ihan heti uskottu 😀 Tallinna oli lasten mielestä myös maailman mahtavin paikka kylpylän ja parin ison lelukaupan takia. Eikä sillä: kivaahan siellä oli äidilläkin!

  Ihanaa viikonloppua! <3

  1. Tuo neule on ihan napakymppi! Ja maksoi 85€! Uskomaton hinta. Aina kun minulla on tuo neule päällä, saan vastailla kysymyksiin mistä se on hankittu. Erään vaateliikkeen sisäänostaja otti heti brändin ylös, ja myös osteopaattini (mies) sanoi lähtevänsä Tallinnaan neuleostoksille tuon neuleen minulla nähtyään. 😀

   Heh, ihana ajatus tyttärelläsi että Tallinnassa olisi aina lämmintä! Olen ollut Tallinnassa kerran ihan mielettömällä helteellä (reilusti yli +30), mutta muuten siellä on tainnut olla aina enemmän tai vähemmän kylmää tai sateista. Ja olen käynyt Tallinnassa varmaankin yli 50 kertaa. 😀

   Ihanaa viikonloppua sinullekin Tarja! <3

 2. Saara says:

  Ihanan mallinen neule! Olen laiska,.enkä jaksa selata,niin voisitko muistuttaa minua minkä niminen se kurkkusuihkeesi on?

  1. Vogelin Echinacea. Siitä on nyt tullut uusi Echinasea-Salvia -kombo. Eli vanhaa pelkkää Echinaseaa ei enää ole, mutta tää on yhtä hyvä. Nim. ostin just tänään kolme pallollista kun oli lopussa. ?

   1. Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.