Lumipesut ja luomuherkut

tunnetila: hauskuus

Vitsit että oli kiva viikonloppu! Saimme ainakin täällä Helsingissä nauttia kahden päivän ajan maailman kauneimmasta talvisesta säästä ja kirkkaasta auringonpaisteesta, joka lämmitti jo ihanasti. Ai että! Tämä on ihan parasta talvea!

Kävin naapurini Idan kanssa eilen kävelemässä jäällä ja nauttimassa upeasta säästä. Samalla napsimme toisistamme kuvia. Sain jäällä temmeltäessäni ”hyvän” idean lumen heittämisestä ilmaan.

Ensimmäinen heitto, suoraan omalle naamalle ja takin kauluksesta sisään. Boom! Annoin sitten itselleni lumipesut. Onneksi aurinko kuivasi kasvoni aika nopeasti.




Ulkoilun lisäksi keräsin viikonloppuna energiaa joogaamalla, höpöttelemällä Idan kanssa viinilasillisen äärellä ja herkuttelemalla uudessa kivassa ravintolassa.

Kruununhakaan avattiin viime torstaina Ravintola Nolla, Suomen ensimmäinen hävikitön ravintola.

Ravintola Nolla hankkii raaka-aineensa suoraan tuottajilta isoissa erissä, ilman turhia tuotepakkauksia. Esimerkiksi ravintolassa käytettävä luomumaito tulee maitotilalta ravintolaan vanhanaikaisissa maitotonkissa. Käytön jälkeen tonkat pestään ja palautetaan takaisin maitotilalle.

Ravintola Nolla tekee yhteistyötä myös muiden ravintoloiden ja ruoka-alan toimijoiden kanssa. Esimerkiksi lauantaina jälkiruoassamme oli erään pienpanimon oluen panemisesta jätteeksi jääneet olutmäskit. Tuo yhteistyö vähensi osaltaan ruokahävikkiä toisaalla, ja Nollassa nuo ylijäämät käytettiin herkullisesti hyväksi.

Ravintola Nollalla on haaveena vähentää jätteen määrää oman ravintolansa lisäksi myös muissa alan toimijoissa, ja lopulta päästä jätteestä kokonaan eroon.

Söimme lauantaina 3 ruokalajin illallisen viineineen, ja tuo kokonaisuus maksoi kahdelta vähän yli 160€. Aika arvokasta lystiä. Täytyy kuitenkin toivoa, että ihmiset arvostavat laadukasta, hävikitöntä ja lähellä tuotettua luomuruokaa, ja ottavat Nollan omakseen.

Ravintola Nolla
Liisankatu 2, 00170 Helsinki

Kuvat: Ida / Ida365

3
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Tuuli - Lumo Lifestyle
    20/02/2018 at 12:34

    Lumen tai syksyllä lehtien heittäminen luontevan näköisesti ei ole helppoa. Jos käden liike ja leijuvat lumet tai lehdet näyttävätkin kauniilta, ilme on helposti karmaiseva. Mutta näissä on kivoja ilmeitä ja kiva tunnelma.

    Muutama vuosi sitten hyvän illallisen kahdelle viinin kanssa saattoi saada vähän yli satasella, nyt hinnat hipovat jo paria sataa. Mieluumin syön ulkona kuitenkin harvemmn, mutta hyvin.

    • Reply
      Nina
      20/02/2018 at 14:51

      Heh, sitä on tullut sielläkin lunta ja lehtiä heiteltyä? 😉 Kyllä tunsin itseni harvinaisen tolloksi kun heitin lumet suoraan kasvoilleni. Onneksi aurinko lämmitti. 🙂

      Joo, illallisten hinnat on kyllä nousseet muutamassa vuodessa aika paljon. Mutta samaa mieltä kuin sinä, eli mielummin hyvää ja harvemmin, kuin jatkuvasti jossain vähän ”tavallisemmassa” paikassa. Ja silloin kerran kun jossain käydään, niin silloin ei mietitä mitä maksaa. Pihistellä voi sitten muissa ostoksissa.

  • Reply
    Olympus OM-D E-M5 mark II ja 25mm f1.2 | 365 days with Ida
    24/07/2018 at 13:13

    […] sillä on kuvattu blogini kuvat viimeisen parin vuoden ajalta sekä useat asukuvat Marille ja Ninalle ja tietysti myös Hyvin eletty -kirjan […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.