Saunapäivä

tunnetila: pettymys

”Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Entä jos muutettaisiin tilanne yhden päivän ajaksi ja kutsuttaisiin tutut ja tuntemattomat kylään? Helsinki Sauna Day avaa Helsingin saunat kaikille halukkaille ja lämmittää niin kehot kuin mielet.” Näin sanotaan Helsinki Sauna Dayn nettisivuilla.

Mikä ihana idea! Pidän saunomisesta, mutta meillä ei ole kotona, eikä edes taloyhtiössä, saunaa. Tällä hetkellä käyn myös sellaisilla saleilla treenaamassa, joissa ei niissäkään ole saunamahdollisuutta. Saunassa tulee siis käytyä harvimmillaan vain muutaman kerran vuodessa.

Perjantaina bongasin ilokseni Hilton Strand -hotellin Facebookista ilmoituksen, jossa he kertoivat osallistuvansa Helsinki Sauna Dayhin lauantaina 10.3. Hiltonin sauna ja uima-allas olisivat auki kaikille halukkaille saunojille klo 12-15.

Innostuin valtavasti. Olinhan menossa joogaan lauantaiaamuna ihan hotellin läheisyyteen. Ensin tiukka treeni joogassa ja sitten salilta suoraan Hiltoniin saunaan ja uimaan. Mikä ihana lauantai tulossa!

Kuinkas sitten kävikään? Eipä mahtunut tämä innokas saunoja saunaan. Olin hotellin edessä kahtakymmentä vaille kaksitoista, mutta jäin hetkeksi puhumaan puhelimeen ennen hotellin aulaan siirtymistäni. Ajattelin, että hotellin asukkailla on mahdollisuus saunoa klo 12 asti, ja vasta sen jälkeen sauna avataan kaikelle kansalle. Jäin siis kiltisti odottamaan vuoroani hotellin ovelle.

Kellon lähestyessä kahtatoista lopetin puhelun ja menin sisään. Aulassa oli parikymmentä ihmistä, joille kaikille kerrottiin, että sauna on jo täynnä. Nyt ei mahdu. Tulkaa klo 13.30 uudestaan.

En voinut jäädä hikisenä treenivaatteissani puoleksitoista tunniksi odottelemaan mahdollista saunaan pääsyä, joten nielin pettymykseni ja tulin kotiin suihkuun. Harmitti ihan vietävästi!

Kotiin kävellessäni mietin, olisinkohan mahtunut saunaan edes silloin, jos en olisi kohteliaisuuden vuoksi odotellut hotellin edessä varttia kun luulin, että sinne pääsee vasta klo 12? Mihin aikaan ihmiset ovat sinne oikein menneet jonottamaan?

Noh, turha sitä on enää näin jälkikäteen jossitella. Yksi hyvä idea minulla on kuitenkin Hilton Strandille, tai vaikka kaikille muillekin hotelleille. Ottakaa yleinen sauna-aika lauantaisin klo 12-15 käyttöön jatkuvasti! Saunomisen hinta voi olla esimerkiksi 10€. Minä ainakin tulisin.

Etenkin kun olin suunnitellut ihanan lauantaini jatkuvan saunahetken jälkeen välipalalla Hiltonin Ravintola Brossa. Mikä olisikaan kivempi tapa aloittaa aamu kuin saunomalla ja uimalla kaupungin kattojen yllä, ja laskeutumalla sieltä suoraan hissillä herkulliselle välipalalle tai brunssille hotellin alimpaan kerrokseen?

Noh, ehkä sitten ensi vuonna… Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Kuva: Emilia

Ps. Postauksen kuva on Hiltonista, kun yövyimme siellä ystäväni kanssa.

8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.